Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38106 tot 38110
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Personeel S&P en Fitch aangeklaagd in Italië

Het Openbaar Ministerie (OM) in het zuiden van Italië wil 5 medewerkers van Standard & Poor's (S&P) en 2 personeelsleden van Fitch voor de rechter slepen.

Ze worden verdacht van marktmanipulatie rond de verlagingen van de Italiaanse kredietwaardigheid door de kredietbeoordelaars vorig jaar. Dat maakte de Italiaanse fiscale recherche maandag bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

'VS worden grootste olieproducent'

De Verenigde Staten halen rond 2017 Saudi-Arabië in als grootste olieproducent ter wereld.

Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) maandag in zijn jaarlijkse vooruitblik op de wereldwijde energiemarkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Minder huwelijken en babies in recessie

Gaat het goed met de economie, dan wordt er meer getrouwd en worden er meer kinderen geboren. Neemt het vertrouwen in de economie echter af, dan worden niet alleen grote aankopen uitgesteld, grote beslissingen zoals trouwen en kinderen krijgen, worden ook uitgesteld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

AEX boekt kleine winst

Op de beurs in Amsterdam werd maandag een kleine winst geboekt. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De stemming zal deze week worden bepaald door de laatste stroom van derdekwartaalresultaten en Europese economische cijfers. Ook zal worden gelet op de ontwikkelingen rond Griekenland.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,2 procent hoger op 332,57 punten. De MidKap-index klom 0,3 procent tot 520,15 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen 0,1 procent. Parijs zakte 0,1 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Kwart meer bedrijven en instellingen failliet

In de eerste 10 maanden van het jaar gingen er 6245 ondernemingen over de kop. Dat zijn er bijna een kwart meer dan in dezelfde periode van 2011.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

De cijfers zijn exclusief eenmanszaken. Het aantal faillissementen dat maandelijks wordt uitgesproken hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank.