EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38106 tot 38110
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Argentinië staat opnieuw met de rug tegen de muur

Argentinië doet zijn uiterste best om aan een nieuwe default te vermijden. De huidige situatie geeft een déjà-vugevoel aan de Argentijnen, want al in 2002 slaagde het land er niet in om de schulden terug te betalen. Daar werd toen een hoge prijs voor betaald en dat zou ditmaal weer het geval kunnen zijn.

Volgens Guillermo Nielsen, een voormalige minister die in 2005 een bond swap hielp organiseren, moet een default op de obligaties die sindsdien werden uitgegeven kost wat kost worden vermeden. Nielsen kent als geen ander de kostprijs die zijn land in 2002 moest betalen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Beurs start week met flinterdunne winst

De Europese beurzen zetten de week rustig in. In Brussel tufte de Bel20 0,14 procent hoger tot 2.440,37 punten.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Europese autoverkopen zitten diep in het slop

Autofabrikanten hebben zwaar te lijden onder de economische crisis in Europa. Afgelopen maand zijn de autoverkopen in diverse Europese landen opnieuw sterk gedaald, zo bleek maandag uit een reeks nieuwe cijfers.

In Italië en Spanje werden in november ruim 20 procent minder auto's verkocht dan een jaar eerder. In Frankrijk lag het aantal nieuwe auto's dat op kenteken werd gezet ruim 19 procent lager dan in november 2011. Belgische autodealers zagen de verkopen met ruim 11 procent dalen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

20.800 werkzoekenden meer dan vorig jaar in Vlaanderen

Vlaanderen telde eind november 207.221 werkzoekenden. Dat zijn er 20.797 of 11,2 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. De jeugdwerkloosheid noteert maar liefst 19,8 procent hoger, en de toename van de werkloosheid in Vlaanderen blijft versnellen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Opletten met de HY-indicator!

Nu dat Amerikaanse obligaties nog amper rente opbrengen, zijn investeerders op zoek gegaan naar andere segmenten waar er nog wel rente te vinden is. Daarbij komen ze automatisch uit bij High Yield obligaties. Dit zijn obligaties met een hogere rente, maar dus ook met een hoger risico.

Net als bij aandelen, een ander segment met een hoger risico, hebben de HY obligaties er een mooie rit opzitten de laatste maanden. Maar ook de HY obligaties botsen op een weerstand. Op onderstaande grafiek is te zien dat ze momenteel een derde top maken. Opvallend is echter dat elke top gepaard gaat met lagere volumes. Er zijn dus minder kopers die de stijging steunen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs