EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38111 tot 38115
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Amerikaanse Treasuries schaars: Fed koopt 90% van de obligaties

Ondanks de gigantische omvang van de Amerikaanse staatsschuld ($16,3 biljoen) verdringen beleggers elkaar om een stukje van die schuld te mogen bezitten. De reden: 90% van de obligaties die het Amerikaanse ministerie van Financiën uitgeeft worden gekocht door de Federal Reserve. Een recente obligatie veiling werd met een factor vier overtekend.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Spaanse bankensteun is eerste actie uit ESM

De leningen ter waarde van 39,5 miljard euro die Spanje maandag aan Europa heeft gevraagd, komen uit het nieuwe noodfonds van de eurolanden, het European Stability Mechanism (ESM). Daarmee is dit de eerste operatie die uit het eerder dit jaar opgerichte permanente fonds wordt gefinancierd.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Gesprekken over de "fiscal cliff" zitten muurvast

In de VS zitten de gesprekken over de ‘fiscal cliff’ muurvast, zowel de Democraten als de Republikeinen zitten vastgeroest op hun respectievelijke standpunten en weigeren halsstarrig om toegevingen te doen. Zodoende dreigt het bereiken van een akkoord een race tegen de tijd te worden.

Beide partijen geven elkaar de schuld van het feit dat de onderhandelingen vierkant draaien. House Speaker John Boehner, een republikein uit Ohio, gaf aan “Fox News Sunday” toe dat alles muurvast zit, hij vindt het niet kunnen dat de regering Obama 1.600 miljard dollar meer inkomsten wil halen uit verhogen van de belastingen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Werk geen gegarandeerde beveiliging tegen armoede

Bijna één op de zeven Belgen wordt geconfronteerd met een inkomen dat onder de armoededrempel blijft. Dat blijkt uit een rapport van het Oases-centrum van de Universiteit Antwerpen. Met een cijfer van 19,2 procent ligt het armoederisico in Wallonië wel gevoelig hoger dan in Vlaanderen, waar 9,8 procent van de inkomens onder de armoededrempel blijft. Er wordt echter opgemerkt dat ook in Vlaanderen 15 procent toegeeft moeilijkheden te ondervinden om rond te komen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Verenigde Staten niet langer leider in wereldhandel

China heeft op amper vijf jaar tijd in het grootste gedeelte van de wereld de Verenigde Staten verdrongen als belangrijkste handelspartner. Dat is de conclusie van een rapport van het persbureau Associated Press. Daarbij wordt erop gewezen dat de Verenigde Staten zes jaar geleden voor 127 landen de belangrijkste handelspartner vormden, terwijl slechts 70 naties het meeste handel dreven met China. Vorig jaar was China echter de belangrijkste handelspartner geworden voor 124 landen, terwijl nog 76 landen in de eerste plaats met de Verenigde Staten handel voerden.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs