Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 38111 tot 38115
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Waarom heeft de Chinese munt verschillende namen?

De Chinese munt heeft verschillende namen. Hoe kan dat? En wanneer gebruik je welke munt? Dit kan nogal verwarrende over komen. De ene keer spreekt men over de Renminbi, de andere keer over de Yuan. Hoe zit het nu?

In 1949 doopte de Chinese Republiek zijn munt de Renminbi, RMB. Yuan wordt gebruikt als een eenheid van de Renminbi. Wordt de Yuan gebruikt in China, gebruikt men de afkorting CNY, gebruikt men de Yuan buiten China, voornamelijk Hong Kong, dan gebruikt men de afkorting CNH.

Renminbi betekent letterlijk geld van het volk. In China zelf gebruiken de Chinezen soms nog een andere benaming, namelijk “kuai, dit betekent letterlijk muntstuk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Meer bewijs: China heeft het ergste achter de rug

De laatste 5 maanden was de winstgroei negatief voor Chinese bedrijven, voornamelijk door een vertraging in de verkoop. Maar de laatste data laten een stijging zien van 7,8 % (Y-o-Y) van de industriële bedrijven. En er zijn nog meer bewijzen dat de Chinese economie een bocht genomen heeft en terug aan kracht wint.

De winstgroei daalde door de stijgende prijzen voor grondstoffen, de voorraadcyclus, een vertragende export en loonstijgingen.  Maar de winstgroei kan nu weer sneller stijgen dan de groei van het bbp. Winstgroei volgt meestal nadat de economie bodemt. Als de Chinese economie terug herstelde in het derde kwartaal, is het nu terug de beurt aan de winstgroei voor de Chinese bedrijven.

Ondertussen zijn de grondstofprijzen weer aan het dalen en worden voorraden weer opgebouwd waardoor de marges terug aantrekken. Ten slotte zullen lonen minder hard stijgen daar de tewerkstelling slechts met 1,3 % groeit tegenover 9,1 % vorig jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

GM: dit jaar 2600 banen weg in Europa

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) schrapt dit jaar in totaal 2600 banen in Europa. Dat maakte het moederbedrijf van onder meer Opel woensdag bekend bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal.

Een woordvoerder van GM zei dat dit jaar al 2300 werknemers vrijwillig of door natuurlijk verloop zijn afgevloeid. Nog voor het einde van het jaar moeten er nog 300 vertrekken. GM heeft in Europa 40.000 mensen in dienst.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Het zaakje wankelt

Het vertrouwen van burgers in Europa is de laatste jaren dramatisch afgenomen en bevindt zich momenteel in het schemergebied tussen onverschilligheid (uit angst) en boosheid (ook uit angst).

We vertrouwen de boel niet langer omdat Europa zwabberend beleid laat zien met betrekking tot de schuldencrisis. Wat is Europa en waar staat Europa voor? Weet u het nog? De Europese regeringsleiders in ieder geval niet. Verdeeldheid is troef. Europa houdt vast aan een sprookje.

Bron: algemeeneconoom.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

EU zal pensioen opeten

Op zekere dag zul je met pensioen gaan. Ben je nu al ‘op leeftijd’ dat je nog met 65 met pensioen kan, of heb je die mazzel niet, en moet je doorwerken tot 67, dan is het nog maar de vraag of er überhaupt nog pensioengeld over is voor jou en je leeftijdgenoten.