Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 38116 tot 38120
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

AEX licht hoger

De beurs in Amsterdam staat licht hoger. SBM Offshore wint 2%.

De stemming zal deze week worden bepaald door de laatste stroom van derdekwartaalresultaten en Europese economische cijfers. Ook zal worden gelet op de ontwikkelingen rond Griekenland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Japanse centrale bank blijft economie steunen

De Japanse centrale bank gaat door met het pompen van geld in de economie. Dat zei bankgouverneur Masaaki Shirakawa maandag. Volgens hem heeft het steunprogramma tot gevolg gehad dat de stijging van de yen ten opzichte van andere valuta beperkt is gebleven. Dat had een positief effect op de economie, aldus Shirakawa.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

'Vlakke opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk vlak openen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. De stemming zal deze week worden bepaald door de laatste stroom van derdekwartaalresultaten en Europese economische cijfers. Ook zal worden gelet op de ontwikkelingen rond Griekenland.

,,De AEX opent nagenoeg ongewijzigd. De overeenstemming in het Griekse parlement biedt enige hoop voor verdere hulp aan het noodlijdende land. Slechte economische cijfers uit Japan zetten de stemming daarentegen weer wat onder druk. Het blijft aanmodderen en het is wachten op macro-economische cijfers uit de eurozone, die later deze week worden vrijgegeven", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Netherlands.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Nikkei kent zesde verliesbeurt op rij

De beurs in Tokio is maandag, voor de zesde handelsdag op rij, met verlies gesloten. De stemming werd gedrukt door een krimp van de Japanse economie in het derde kwartaal en de aanhoudende dreiging van een begrotingscrisis, de zogeheten fiscal cliff, in de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 0,9 procent lager op 8676,44 punten.

Toyota en Honda verloren 1,8 en 1,3 procent nadat bleek dat de verkopen van Japanse autofabrikanten in oktober hard onderuit zijn gegaan vanwege de eilandenruzie tussen Japan en China.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Kan het nieuwe biljet van 5 euro de eurozone redden?

De beslissing van de Europese Centrale Bank om in mei 2013 een nieuw bankbiljet van vijf euro te introduceren zal op zich weinig gevolgen hebben, maar is wel van groot symbolisch belang, schrijft de Free Exchange blog van The Economist.

Sinds ECB-voorzitter Mario Draghi een paar maanden geleden beloofde om 'te doen wat nodig is' om de euro te redden en ongelimiteerd obligaties van probleemlandenop te gaan kopen indien nodig is het relatief stil bij de ECB en de BoE (Bank of England).

De 'monetaire bazooka' is voorlopig nog niet bovengehaald, maar volgens de meeste experts is dat slechts een kwestie van tijd – tot een land (waarschijnlijk Spanje) officieel aanklopt bij het reddingsfonds.

[...]