Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 38116 tot 38120
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Energieprijzen stijgen 5,1% op jaarbasis

Uit nieuwe cijfers van The Organization for Economic Cooperation and Development (OECD, ofwel OESO in het Nederlands), is de gemiddelde inflatie van de 34 landen die lid zijn van de OESO op jaarbasis gestegen met 2,2%. De energieprijzen stegen met 5,1% op jaarbasis, terwijl voeding 2,1% duurder werd ten opzichte van een jaar eerder. De geldontwaarding in de eurozone kwam volgens de OECD op jaarbasis uit op 2,6%.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Amerika gaat China niet terugbetalen

Peter Schiff stelt het in onderstaande video als volgt: 'Amerika is net Bernie Madoff. We lenen geld en wanneer we het geleende geld moeten terugbetalen, lenen we nog meer'.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Griekse begroting 2013 toont diepere recessie

De herziene begroting voor 2013 van Griekenland geeft een pessimistischer vooruitzicht voor de economie in het komende jaar weer, gezien de door de internationale crediteuren geeiste miljarden bezuinigingen de groei zullen drukken.

De begroting, die woensdag werd gepresenteerd aan het parlement en waarover volgende week gestemd zal worden, gaat uit van een economische krimp van 4,5% in 2013, van een aanvankelijke voorziene krimp van 3,8%, die begin oktober werd gepresenteerd in een eerder ontwerp.

De diepere recessie is een resultaat van de extra bezuinigingsmaatregelen die de internationale crediteuren eisen als voorwaarde voor uitbetaling van de nieuwe tranche onder het reddingsprogramma.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Nederlanders houden rekening met afnemende welvaart

Een ruime meerderheid van de bevolking (61 procent) houdt de komende jaren rekening met een lager welvaartsniveau. Nog meer mensen (64 procent) vinden dat Nederlanders verwend zijn geraakt.

"Er is onder de bevolking een nieuw realisme ontstaan waarin ingrijpende maatregelen mogelijk zijn", zegt Martijn Lampert van onderzoeksbureau Motivaction. "Mensen realiseren zich dat de tijdgeest fundamenteel is veranderd".

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

België ontsnapt nipt aan recessie

De Belgische economie is in het derde kwartaal gekrompen noch gegroeid in vergelijking met het tweede kwartaal, toen de economie 0,5 procent afnam.

België ontsnapt daardoor nipt aan een recessie. Daarvan is sprake bij twee opeenvolgende kwartalen met een krimp.

Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. België balanceert al een tijdje op de rand van een recessie.