EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
65
kliks
34
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38121 tot 38125
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Frankrijk wil einde aan dominantie City of London in eurohandel

De City of London mag niet langer meer het belangrijkste financiële centrum van de euro zijn, zodat de eurozone zelf het grootste gedeelte van de financiële activiteit in de regio kan controleren. Dat heeft Christian Noyer, gouverneur van de Banque de France, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Er is volgens Noyer geen enkele reden waarom Groot-Brittannië als een offshore financieel centrum van de eurozone zou mogen optreden. Op dit ogenblik wordt meer dan 40 procent van de transacties van euro naar andere munten in Londen afgehandeld. 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Pensioenfondsen staan er weer iets beter voor

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er vorige maand opnieuw beter voor komen te staan. De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen bedroeg eind november 103 procent, een stijging van één procentpunt ten opzichte van de maand daarvoor. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Spanje vraagt bankensteun aan

Spanje heeft maandag officieel gevraagd om Europees steungeld voor herkapitalisatie van de noodlijdende banken in het land. 

Het geld, 39,5 miljard euro, wordt rond 12 december uitbetaald, zo liet het Spaanse ministerie van Economische Zaken weten.

Het geld zal worden gebruikt om vier genationaliseerde banken te herkapitaliseren. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Column Kees de Kort | 'Amerikanen optimistischer dan ik'

De lonen in de VS stijgen nog wel íets maar minder dan de inflatie, weet BNR's Kees de Kort. "Dus de koopkracht van álle Amerikanen staat onder druk. Altijd een slecht teken voor toekomstige bestedingen."

Als de bestedingen onder druk komen te staan, is dat een slecht teken voor toekomstige economische groei, legt De Kort uit. "Dit is een vrij serieuze, negatieve, ontwikkeling."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 3 december 2012

Herstel in de EU: Lonen 30-50% omlaag... in Spanje enzo.

Several weeks ago Europe officially entered a double dip recession, and based on various secondary economic indicators, even Europe’s primary economic powerhouse, Germany, is on the verge of negative economic growth. The reasons for Europe’s woeful macroeconomic state are numerous, but boil down to two primary ones: i) massive external imbalances among Eurozone nations (think soaring peripheral debt) coupled with the inability to devalue the common currency as that would mean a failure and collapse of the joint currency union, ii) a desperate need for the periphery to regain price competitiveness (via wages and labor costs) with Germany in order to arrest and collapse an unemployment rate (general, but especially youth) that not even the most optimistic pundits dare claim is sustainable.

Lees verder op zerohedge.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs