Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38121 tot 38125
Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Woonsector voorspelt tegenspoed na 1 januari

Als de woningmarkt na 1 januari piepend en krakend tot stilstand komt, kunnen Haagse beleidsmakers niet verrast opkijken. Ze worden dezer dagen overladen met onheilstijdingen van makelaars, huizenbezitters en hypotheekverstrekkers.

'Een giftige cocktail' noemt Vereniging Eigen Huis de combinatie van maatregelen die in 2013 gaat gelden. Zo worden kopers die een nieuwe hypotheek afsluiten verplicht om die in maandelijkse termijnen, uitgesmeerd over dertig jaar, af te lossen. Alleen de rente van zo'n annuïteitenhypotheek is nog aftrekbaar van de belasting. Rente op spaar- en aflossingsvrije hypotheken niet meer.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: zondag 11 november 2012

Marc Faber: Obama is een ramp voor de VS

Marc Faber gaf eerder al aan dat de beurzen met zo 'n 20 procent konden dalen vanaf de highs die dit jaar zijn gezet. Nu Obama nog vier jaar mag regeren, verwacht Faber een daling van zo 'n 50 procent.

Het probleem ligt bij de Amerikaanse president: 'Obama is een ramp voor de het Amerikaanse zakenleven en een ramp voor de VS', aldus Faber. Volgens de goeroe doen republikeinen het niet veel beter dan Obama, maar begrijpen die tenminste wel dat het niet handig is om schulden op te stapelen.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 11 november 2012

Spaanse politie wil geen steun meer verlenen aan huisuitzettingen

Een grote Spaanse politievakbond heeft haar steun uitgesproken voor politieagenten die weigeren om mensen,  die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, uit hun huizen te zetten. Dit naar aanleiding van recente zelfmoorden of pogingen daartoe die gepleegd zijn op het moment dat deurwaarders arriveerden om de huizen in beslag te nemen.

In Bilbao is een 53 jarige vrouw van haar balkon op de vierde verdieping gesprongen op het moment dat mensen zich toegang tot de woning hadden verschaft om deze te ontruimen. Zij was op slag dood. Deze vrouw had de hypotheekbank al een tijd niet betaald. In hetzelfde Bilbao werd op 25 oktober een man dood in zijn tuin aangetroffen op het moment dat deurwaarders met een ontruimingsbevel bij hem aanbelden. Een dag later sprong een werkloze man uit het raam van zijn appartement in Burjassot. De man overleefde de val en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 11 november 2012

Grote protestmars tegen sluiting Ford Genk

Circa 20.000 mensen hebben zondag in het Belgische Genk meegelopen in een protestmars tegen de sluiting van de plaatselijke fabriek van Ford. De opkomst overtrof de verwachtingen van de vakbonden die de 'mars van de toekomst' hadden georganiseerd.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 11 november 2012

Wie gezin zwaar belast, schaadt de economie

Het opvoeden van een kind kost ouders een ton, terwijl dat kind later ruim een miljoen aan belasting zal betalen.

Het nieuwe regeerakkoord ligt er. Een kleine duizend euro mag ons gezin inleveren aan kinderbijslag. Tegelijkertijd gaan we de schoolboeken weer zelf betalen. Daarmee staat de teller op ten minste 1400 euro negatief. De inkomensafhankelijke ziektekostenpremie is weliswaar geschrapt, er zijn nog genoeg andere maatregelen waarmee iedere burger te maken heeft, zoals verhoging van de btw en extra belasting op verzekeringen en energie.