Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 38146 tot 38150
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

De hardste klappen vallen in de villadorpen

Niemand ontkomt aan de crisis op de huizenmarkt. Hoewel de prijsdalingen in de drie grote steden nog wel meevallen (behalve in de dure wijken) gaan in de duurdere buitenwijken de prijzen juist hard omlaag.  Dat schrijft NRC Handelsblad. De krant volgt al langere tijd het woningaanbod op de website Funda.

Sinds 2003 noteert een computerprogramma wekelijks de prijzen en adressen van alle woningen die te koop staan. Zo is te zien hoe de vraagprijzen dalen. De hardste klappen vallen in de villadorpen, constateert de NRC. In Wassenaar, Bloemendaal en Laren zijn prijsdalingen van 20 tot 25% normaal.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Marc Faber: spending is out of control

Amerika krijgt niet te maken met een 'Fiscal Cliff', maar 'Fiscal Amazone'. Dat zegt Marc Faber, ook bekend als Dr. Doom, in een interview met RTL Z.

Faber sprak in een exclusief interview met RTL Z op de Dag van de Belegger, en deed daarbij een hoop interessante uitspraken.

"Er is niet zoiets als een 'Fiscal Cliff', er is sprake van een nooit stoppende rivier. Ze gaan de uitgaven niet beperken in de Verenigde Staten en de belastingen worden ook niet verlaagd. Het is ook moeilijk om te beknibbelen op de uitgaven, want het meeste is in de Westerse wereld vastgelegd bij wet."

Bron: deopening.nl
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Burn-out cijfers 2011

14% van de werknemers kampte gemiddeld in 2011 met burn-outklachten, wat neerkomt op 900.000 mensen! Werknemers met relatief hoge werkdruk, weinig zeggenschap over het werk en werknemers die weinig sociale steun van collega’s en leidinggevenden ervaren maken een grotere kans om uit te vallen. Werknemers met een partner en kinderen hebben minder vaak burn-outklachten dan alleenstaande  werknemers. Aldus het CBS.

40% van de werknemers hebben te maken met hoge werkdruk. Hiervan ervaart 22% burn-outklachten. Bij werknemers met een lage werkdruk is dit 7%. Ook de zeggenschap die iemand heeft over de uitvoering van het werk hangt samen met burn-outklachten. Deze samenhang is echter minder sterk dan bij werkdruk. Van de werknemers met weinig zeggenschap ervaart 16 procent burn-outklachten, van de werknemers met veel zeggenschap is dit 10%. Deze burnout cijfers van 2011 wijken niet veel af van de jaren daarvoor met uitzondering van het jaar 2000.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Het volgende struikelblok voor Europa

Ook voor Europa geldt dat het terug naar het gezonde verstand moet.

Aanstaande zondag zijn er deelstaatverkiezingen in de Spaanse regio Catalonië en zoals bekend beloven die niet veel goeds voor de eenheid van Spanje. Als Catalonië eruit stapt is dat politiek moeilijk en zelfs wettelijk onmogelijk, maar praktisch wel degelijk uitvoerbaar. Zodra Catalonië de afdrachten aan de federale regering onder leiding van minister president Rajoy staakt en de dan vrij komende financiële middelen voor eigen gebruik aanwendt, is de onafhankelijkheid een feit. Wat volgt is een gelopen race.

In Catalonië is sprake van oud nationalisme en nieuw nationalisme. Oud nationalisme heeft betrekking op de onafhankelijke volksaard van de Catalanen die al eeuwen op eigen kracht is gebaseerd en er voor gezorgd heeft dat het de meest productieve –maar niet meest welvarende- regio van Spanje is geworden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Banken moeten 'testament' opmaken

De Duitse regering wil dat de banken hun 'testament' opmaken. Daarmee wordt volgens de Süddeutsche Zeitung van zaterdag een soort draaiboek bedoeld dat de banken verplicht klaar moeten hebben liggen voor als het misgaat.

Het draaiboek geeft aan hoe de bank in moeilijkheden ordelijk moet worden gesaneerd of opgeheven, het liefst zonder dat de belastingbetaler te hulp moet schieten.