Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38146 tot 38150
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Beurzen Europa sluiten overwegend lager

De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend in de min gesloten. De verliezen van eerder op de dag werden wel deels weggepoetst door een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Beleggers bleven echter ongerust over de economische situatie in Europa, de onzekerheid rond Griekenland en de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,49 punten (0,2 procent) lager op 331,93 punten. De MidKap-index daalde 1,76 punten (0,3 procent) tot 518,72 punten. De beurs in Parijs steeg 0,5 procent, maar Londen daalde 0,1 procent. De DAX in Frankfurt zakte 0,6 procent.

Bron: Quotenet.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Top 10 grootste belastingontwijkers in Nederland

 Dat grote buitenlandse multinationals graag via Nederland hun belastingdruk verlagen wist u reeds. Al was het omdat Mitt Romney het doet, en Barack Obama er tegen is. Quote zocht voor u uit wat de tien grootste holdings van buitenlandse multinationals in Nederland zijn.

We hebben de Nederlandse Kamer van Koophandel doorgespit en gekeken welke hier ingeschreven bedrijven de hoogste omzetten boeken. Het levert verrassende namen op. Louis Dreyfus Holding bv, heeft u daar ooit van gehoord? Of DTek Holdings bv? Het zijn Nederlandse bedrijven die een Friesland Campina, Argos Oil of Philips doen verbleken. En ook niet alle bedrijven zijn onomstreden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Staatsschuld Japan nadert magische grens van duizend biljoen

Staatsschuld Japan nadert magische grens van duizend biljoen Een miljard miljoenen, miljoen miljarden, duizend biljoen of gewoon een biljard. Het duurt niet lang meer of de Japanse staatsschuld zal die barrière doorbreken. De Japanse overheid publiceerde gisteren de actuele staatsschuld en die werd door Zero Hedge snel verwerkt in een grafiek. Het is een raadsel hoe Japan nog steeds haar schulden weet te financieren, maar het is moeilijk voor te stellen dat dit voor altijd goed blijft gaan.

[...]

Bron: Radio 1
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Veel grieken zonder ziektekostenverzekering in grote problemen

Grieken die werkloos worden, lopen grote kans om behalve hun baan ook hun medische zorg kwijt te raken. Door de bezuinigingen kunnen steeds minder mensen aanspraak maken op zorg, met alle gevolgen van dien. Griekenlandkenner, Kees Klok.

[audio fragment]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Nieuwe schuld door vertraging Grieks besluit

Het Griekse agentschap voor staatsleningen meldde vrijdag dat het ruim 3 miljard euro wil ophalen met leningen met looptijden van 4 weken en 3 maanden. Een bron bij het Griekse ministerie van Financiƫn zei vrijdag dat het land zelfs voor 5 miljard euro aan nieuwe leningen zal uitgeven om de oude te kunnen dempen.

Griekenland wacht nog steeds op uitsluitsel van de 'trojka' (EU, ECB en IMF) over een volgend noodkrediet van ruim 3 miljard euro, ondanks de extra bezuinigingen waarmee het parlement heeft ingestemd. Zonder deze betaling dreigt Griekenland op 16 november in acute problemen te komen. De Griekse onderminister van Financiƫn Christos Staikouras waarschuwde dat de staatskas vrijwel leeg is. Satikouras zei echter ook dat er geen reden is tot zorg. ,,Griekenland doet wat het moet doen en de EU ook; het krediet zal worden uitbetaald.''