Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 38161 tot 38165
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Globale economie zit in een ‘twilight zone’

Morgan Stanley vreest dat de wereldeconomie in 2013 in de schemerzone van trage groei gevangen zal blijven. Dat is echter het optimistische scenario, want er is ook een worst-case scenario. In laatstgenoemde kan het allemaal nog een heel stuk minder worden.

Alles hangt er van af of de overheden al dan niet krachtig zullen ingrijpen. In een pessimistisch scenario komt er een full-blown recessie, met een afname van het gross domestic product met 2 %. De overheden (en de centrale banken) zijn met deze gewaarschuwd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Beurs op Wall Street klaar voor korte sessie

Deze week is geen slechte week geweest op Wall Street, de S&P500 wint 2,3 % en de Dow 2 %. Op Thanksgiving werd gisteren niet gehandeld, vandaag is het een verkorte sessie. Maar veel beweging verwachten we niet, hoewel de investeerders zoals elk jaar van een Santa Claus rally dromen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

'Amsterdamse beurs begint vlak'

De beurs in Amsterdam zal vlak tot licht hoger beginnen. De handel zal naar verwachting rustig blijven aangezien Wall Street vrijdag maar een halve dag open is.

,,De AEX opent vlak tot 1 punt hoger. Het zal wederom een zeer rustige handelsdag worden aangezien Wall Street vandaag al om 19.00 uur (Nederlandse tijd) zal sluiten en alle Amerikanen gaan winkelen. In Europa zal het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk zijn veto uitspreken tegen de EU-begroting en een begin maken met een exit uit de EU. Na het weekeinde zal er in Brussel weer worden gesproken over Griekenland", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Nikkei dicht vanwege feestdag

De beurs in Tokio was vrijdag gesloten vanwege een nationale feestdag. Donderdag eindigde de Nikkei 1,6 procent hoger op 9366,80 punten. Dat was het hoogste niveau in ruim een half jaar. De Japanse beurs won deze week 3,8 procent en boekte daarmee de tweede weekwinst op rij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Strijd om EU-begroting kan beginnen

De strijd om de Europese meerjarenbegroting 2014-2020 kan nu echt beginnen. Europees president Herman Van Rompuy presenteerde in de nacht van donderdag op vrijdag op een speciale top in Brussel zijn nieuwe voorstellen.