Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 38161 tot 38165
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Ministers: alles om Griekenland te redden

Duitsland en Frankrijk zullen al het mogelijke doen om uiterlijk volgende maand tot een reddingsplan voor Griekenland en de gehele eurozone te komen. Dat hebben de ministers van Financiën van de twee grootste eurolanden dinsdag gezegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Jim Rogers zit short op JPMorgan vanwege hun "bedenkelijke" grondstoffendivisie

Jim Rogers gaf toe op Capital Account dat hij short zit op de aandelen van JPMorgan. Hij vertrouwt de leiding van de grondstoffendivisie van de Amerikaanse zakenbank niet. Er worden teveel fouten gemaakt, aldus Rogers.

Over de gigantische shortpositie van JPMorgan in de futuremarkten voor zilver wilde Jim Rogers geen uitspraken doen, simpelweg omdat hij geen concrete feiten hierover heeft. Maar zijn daden zeggen wellicht meer dan zijn woorden…

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Lagere rentes bij Italiaanse veiling

De Italiaanse staat heeft dinsdag met de veiling van staatsleningen met looptijden van 5 en 10 jaar in totaal 7 miljard euro opgehaald. De rente lag lager dan bij voorgaande vergelijkbare veilingen.

Italië haalde 4 miljard euro op met de 5-jaarsleningen tegen een rente van 3,8 procent. Dat was 4,09 procent een maand eerder. Verder werd 3 miljard euro opgehaald met de 10-jaarsobligaties. Hier bedroeg de rente 4,92 procent, tegen 5,24 procent een maand geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

David Einhorn maakt brandhout van FED-beleid

David Einhorn is een bekende hedge fund manager. Met zijn fonds Greenlight Capital zat hij onder andere short op Lehman Brothers voor deze omviel. In een recente column maakt Einhorn brandhout van het beleid van de FED.

Einhorn zegt dat de perceptie is ontstaan dat meer jobs en meer consumptie enkel bekomen kunnen worden door meer quantitative easing, meer geldcreatie. Volgens hem zorgt meer geldcreatie er enkel voor dat de economie op den duur vertraagt.

In het begin werkt dit goed, maar naarmate er steeds meer voor dezelfde oplossing wordt gekozen, verdwijnt het effect…

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Bedrijfsresultaten zetten beurzen hoger

De Europese beurzen lieten dinsdag winsten zien. De stemming werd gesteund door meevallende kwartaalcijfers van onder meer olieproducent BP en de financiële concerns UBS en DeutscheBank. In Amsterdam stond Imtech onder druk na een winstwaarschuwing.

,,De beurzen laten een opvallende stijging zien. Waar het optimisme precies vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Er zijn wel wat bedrijven met cijfers gekomen die beter waren dan verwacht, zoals BP. Ook gaan de verzekeraars weer wat omhoog. Beleggers lijken te verwachten dat de schade door orkaan Sandy minder groot zal zijn dan gevreesd", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.