Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 38161 tot 38165
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

NVB Bouw luidt de noodklok

Brancheorganisatie NVB Bouw heeft de noodklok geluid voor de alarmerende situatie die is ontstaan in de bouwsector. Daarover heeft de vereniging voor bouwbedrijven vrijdag een brandbrief gestuurd aan het kabinet en de Tweede Kamer.

NVB doet een klemmend beroep op de politiek om snel actie te ondernemen om het tij te keren. Volgens de vereniging zal de situatie in de bouw door de ingrijpende plannen uit het regeerakkoord nog verder verslechteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Trojka gaat uit van extra tijd voor Grieken

De geldschieters van Griekenland, de zogeheten trojka, gaan ervan uit dat Athene extra tijd krijgt om zijn afspraken na te komen.  

Dat werd vrijdag duidelijk in Brussel. Er werd benadrukt dat er nog geen formeel besluit is genomen om de Grieken twee jaar extra tijd te geven om zijn begrotingstekort op orde te brengen.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

ECB-fraude met Spaanse onderpanden

Afgelopen week publiceerde Die Welt een artikel, dat constateerde dat de ECB fraudeert met de onderpanden die zij krijgt van Spaanse banken. Dit, teneinde hen tegen gunstiger voorwaarden geld te kunnen lenen.

Het geknoei om te maskeren hoe slecht de EU er aan toe is, heeft hiermee weer een nieuw dieptepunt bereikt. De ontdekking komt ook niet op een erg gunstig moment voor Spanje, aangezien de Spaanse rente de afgelopen dagen in stilte weer sterk is gaan stijgen. Hoewel dit mogelijk juist door het onderzoek van Die Welt op gang is gebracht. De spread met Duitse obligaties is na zes weken relatieve rust weer opgelopen tot 450 basispunten, hetgeen inhoudt dat we weer aardig op weg zijn naar een rente van 7,5%. En de euro begint weer terrein te verliezen tegenover de dollar.

Bron: nieuwsuit.com
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Schat met goud gevonden

Schat met goud gevonden. Bulgaarse archeologen hebben een goudschat gevonden in een Thracisch graf in het noorden van het land. De schat dateert van het einde van de 4e eeuw v.C. of het begin van de 3e eeuw v.C.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Breaking nieuws: Zorgplan van tafel

Voor het zorgplan met de sterk inkomensafhankelijke premie komt wel iets in de plaats omdat de PvdA vasthoudt aan het verkleinen van de inkomensverschillen. Dat zou dan moeten gebeuren via de fiscus - via de inkomstenbelasting, stellen bronnen. Simpel gezegd wie meer verdient gaat meer belasting betalen dan nu.