Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 38166 tot 38170
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Optiemarkten geven goud extra ‘punch’

Het sentiment voor het goud bij de analisten van de grote banken en beurshuizen wordt steeds optimistischer. Tom Kendall, de meest betrouwbare voorspeller van de goudprijs in de afgelopen twee jaar, ziet volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg de goudprijs volgend jaar gemiddeld 1.880 dollar bedragen.

Jochen Hitzelfd van UnicCredit, die het op één na beste track record heeft, heeft een objectief van 1.950 dollar (inclusief ruimte voor een verrassing in positieve zin). Deutsche Bank AG’s Daniel Brebner is de  nummer 3 en hij ziet de goudprijs in Q3 van 2013 op 2.300 dollar staan!

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Beurzen omhoog op rustige dag

De beurzen in Europa hadden vandaag een rustige dag omdat de Amerikaanse beurzen gesloten waren vanwege Thanksgiving. Zo bewoog de AEX index vandaag nauwelijks en was het verschil tussen de laagste en hoogste koers van de dag ongeveer 0,3%. De BEL20 daarentegen bewoog wat meer en dit kwam doordat de beurs in Brussel de laatste uren de winst groter maakte.

Voorbeurs kwamen macrocijfers uit China en Duitsland, waar het Chinese macrocijfer meeviel viel het cijfer over de Duitse economie tegen. De Chinese inkoopmanagersindex over november is voor het eerste ruim een jaar tijd gestegen wat neerkomt op een toegenomen groei. Uit Duitsland kwam het bericht dat de Duitse economie in het vierde kwartaal zal gaan vertragen. Reden hiervoor is de zwakke wereldeconomie en de verwachting dat investeringen door bedrijven zullen afnemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger dankzij China, Wall Street gesloten

De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, terwijl Wall Street de deuren gesloten hield vanwege Thanksgiving, wisten de beurzen Europa-breed op een bemoedigende publicatie van de Chinese industrie een hoger slot te realiseren.

De AEX-index sloot donderdag 0,4% hoger op 327,70 punten, de Midkap won 1,2% tot 514,82 punten en de Smallcap eindigde 0,7% hoger op 375,38 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Ierland wil maandelijks staatsleningen veilen

Ierland wil volgend jaar maandelijks staatsleningen veilen. Dat zei John Corrigan, hoofd van het agentschap dat de schuldenlast van het land beheert, donderdag.

Ierland kon de afgelopen jaren niet op de financiële markten terecht om in zijn geldbehoefte te voorzien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Beurzen opnieuw hoger

De Europese beurzen trokken zich vandaag op aan mooie Chinese groeicijfers en aan het afronden van de Spaanse financieringsbehoeften. In Brussel ging de Bel20 0,77 procent hoger tot 2.393,02 punten.