Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 38166 tot 38170
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit licht lager

De Amsterdamse beurs is donderdag licht lager gesloten. De markt stond lang op winst, maar in het laatste uur zakte de beurs alsnog weg op basis van een verlies op Wall Street en hernieuwde zorgen om Griekenland.

De AEX-index sloot donderdag 0,1% lager op 332,42 punten, de Midkap verloor 0,8% op 520,48 punten en de Smallcap eindigde 0,4% lager op 387,54 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Grieken nog niet verzekerd van redding

Het Griekse parlement heeft in de nacht van woensdag op donderdag ingestemd met fel omstreden, harde bezuinigingen ter waarde van 13,5 miljard euro. Toch komt er volgens de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, volgende week waarschijnlijk nog geen uitsluitsel over de uitbetaling van een volgende tranche van het internationale hulppakket aan Griekenland.

De nieuwe bezuinigingen waren voor de andere eurolanden sowieso een voorwaarde voor nieuwe hulp aan de Grieken. Na een urenlang debat gaven tijdens de nachtelijke stemming 153 van de 300 parlementariërs hun zegen aan het pakket.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Nieuwe vastgoedzeepbel in de maak op sommige markten

De financiële crisis van 2008 heeft niet alle landen in dezelfde mate geraakt. Sommige landen werden hard geraakt, vaak waren dit landen die al door een vastgoedcrisis waren getroffen. Andere landen zijn de dans ontsprongen, zij hebben zich sneller hersteld dan andere landen.

Maar dat heeft tot gevolg dat zich in sommige van die landen een vastgoedzeepbel heeft gevormd. Goldman Sachs publiceerde daaromtrent een rapport onder de titel “Just don’t look down some house markets are flying again”, waarin te lezen staat dat er nu 2 soorten vastgoedmarkten zijn. Sommige markten herstellen van een eerdere bubbel, anderen zijn bezig om een bubbel op te blazen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Nieuwe eurobiljetten vanaf 2013

De Europese Centrale Bank (ECB) en de nationale banken lanceren vanaf mei 2013 nieuwe eurobiljetten.

De invoering van de nieuwe 'Europa-serie' wordt uitgespreid over een paar jaar, als eerste zal in mei 2013 het nieuwe biljet van 5 euro worden ingevoerd. Dat maakt de ECB donderdag bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

'Miljoen huishoudens na regeerakkoord onder water'

Door de plannen uit het regeerakkoord, waarin is vastgehouden aan de Kunduzmaatregel om nieuwe huizenbezitters verplicht jaarlijks af te laten lossen, loopt het aantal huishoudens in Nederland dat met hun hypotheek onder water te staan richting een miljoen.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH), in bezit van NU.nl.