Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 38171 tot 38175
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Beurzen werken verliezen deels weg

De Europese beurzen werkten vrijdag in de namiddaghandel een deel van de verliezen weg, geholpen door een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Beleggers bleven echter bezorgd over de economische situatie in Europa, de onzekerheid rond Griekenland en de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Wat is de fiscal cliff?

Een fiscal cliff (in goed Nederlands begrotingsafgrond) dreigt voor de Amerikaanse economie, maar wat is een fiscal cliff eigenlijk? Een uitleg.

De Amerikaanse overheid geeft veel meer geld uit dan het binnenkrijgt. Het Congres kan het niet eens worden over een oplossing: minder uitgeven of belastingen verhogen. De Democraten hebben namelijk wel een meerderheid in de Senaat, maar niet in het Huis van Afgevaardigden. Daar zijn de Republikeinen in de meerderheid.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Amerika is Griekenland in het groot

Amerikaanse media hebben er een handje van om de vinger naar Europa te wijzen als het economisch tegenzit. Vaak wordt de Europese schuldencrisis aangedragen als reden voor een daling van de Amerikaanse aandelenmarkt, ook als er niet direct een verband zichtbaar is. Nu slaat David Böcking terug met een artikel op Der Spiegel. Amerika heeft meer gemeenschappelijk met de 'probleemlanden' in de eurozone dan menigeen denkt.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

ECB publiceert rapport over virtueel geld

De ECB publiceerde onlangs een rapport over digitale geldsystemen, zoals Bitcoins en Linden dollars. Sinds de uitbraak van de financiële crisis is er meer aversie tegen fractioneel bankieren en het 'beleid' van centrale banken om meer geld in de economie te pompen. Als gevolg hiervan werden nieuwe initiatieven ontwikkeld, waarvan Bitcoins de meest bekende is. Door de toenemende populariteit van alternatief geld werd ook de aandacht van de ECB getrokken.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Wall Street opent in de min

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag in de min geopend. De bezorgdheid over de economische situatie in Europa en de dreigende begrotingsproblemen in de Verenigde Staten bleven zorgen voor terughoudendheid. Ook wordt gewacht op een toespraak van president Barack Obama.