Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 38176 tot 38180
Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Beurzen omhoog op rustige dag

De beurzen in Europa hadden vandaag een rustige dag omdat de Amerikaanse beurzen gesloten waren vanwege Thanksgiving. Zo bewoog de AEX index vandaag nauwelijks en was het verschil tussen de laagste en hoogste koers van de dag ongeveer 0,3%. De BEL20 daarentegen bewoog wat meer en dit kwam doordat de beurs in Brussel de laatste uren de winst groter maakte.

Voorbeurs kwamen macrocijfers uit China en Duitsland, waar het Chinese macrocijfer meeviel viel het cijfer over de Duitse economie tegen. De Chinese inkoopmanagersindex over november is voor het eerste ruim een jaar tijd gestegen wat neerkomt op een toegenomen groei. Uit Duitsland kwam het bericht dat de Duitse economie in het vierde kwartaal zal gaan vertragen. Reden hiervoor is de zwakke wereldeconomie en de verwachting dat investeringen door bedrijven zullen afnemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger dankzij China, Wall Street gesloten

De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, terwijl Wall Street de deuren gesloten hield vanwege Thanksgiving, wisten de beurzen Europa-breed op een bemoedigende publicatie van de Chinese industrie een hoger slot te realiseren.

De AEX-index sloot donderdag 0,4% hoger op 327,70 punten, de Midkap won 1,2% tot 514,82 punten en de Smallcap eindigde 0,7% hoger op 375,38 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Ierland wil maandelijks staatsleningen veilen

Ierland wil volgend jaar maandelijks staatsleningen veilen. Dat zei John Corrigan, hoofd van het agentschap dat de schuldenlast van het land beheert, donderdag.

Ierland kon de afgelopen jaren niet op de financiƫle markten terecht om in zijn geldbehoefte te voorzien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Beurzen opnieuw hoger

De Europese beurzen trokken zich vandaag op aan mooie Chinese groeicijfers en aan het afronden van de Spaanse financieringsbehoeften. In Brussel ging de Bel20 0,77 procent hoger tot 2.393,02 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Top 20 grootste muntmanipulators van de wereld

De manipulatie van de Yuan door de Chinese centrale bank was een hot topic in de Amerikaanse presidentsstrijd. Nu Romney verloren heeft, is in eerste instantie een mogelijke muntoorlog vermoedelijk vermeden. Maar China is verre van het enige land dat deze manipulaties doorvoert.