Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 38181 tot 38185
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

ECB houdt rente gelijk op 0,75%

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt het belangrijkste rentetarief in de eurozone ongewijzigd op het historisch lage niveau van 0,75%. Om 14:30 uur live de toelichting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Belfius schrapt 920 banen

Belfius, de goede bankactiviteiten van het voormalige Dexia, gaat fors in het personeelsbestand snijden. In totaal moeten tegen 2016 920 voltijdsbanen verdwijnen. Dat maakte de bank donderdag bekend na een bijzondere ondernemingsraad, zo meldden verscheidene Vlaamse media.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Nederland over 5 jaar nog in handeltop

Nederland blijft de komende 5 jaar nog tot de top van de wereldwijde handelsnaties behoren, ondanks de opkomst van Aziatische landen. 

Dit blijkt uit ramingen van het economisch bureau van ING, die donderdag zijn gepresenteerd.

Nederland profiteert vooral van toenemende handelsstromen binnen Europa. Daarnaast hebben sommige voor dit land belangrijke productgroepen groeikansen in opkomende economieën.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Column Kees de Kort | Tik voor de Duitsers

Ook de komende jaren mag Europa niet op economische groei rekenen. BNR's Kees de Kort kijkt er niet van op. Zelfs de normaal zo betrouwbare Duitse motor hapert.

De economische vooruitzichten in Europa blijven de komende jaren somber, zegt de Europese Commissie. Volgens Brussel moeten we tot zeker 2014 rekening houden met hoge werkloosheid en vrijwel geen economische groei. Het nieuws is geen verrassing voor macro-econoom Kees de Kort.

Hij zegt: "Ja, de eurozone is natuurlijk een paar dagen uit beeld gebleven. Iedereen en alles keek natuurlijk naar wat er in de VS gebeurde. Maar de economische verslechtering gaat daar gewoon door. Begin dit jaar heeft de Europese Commissie allerlei schattingen gemaakt met betrekking tot de groei in 2012 en 2013. Dat was al niet heel veel, maar nu zijn we een half jaartje verder en zijn de verwachtingen behoorlijk naar beneden bijgesteld."

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Bank of England zet geldpers voorlopig uit

De Bank of England (BoE) stopt zoals verwacht voorlopig met het stimuleren van de economie door schuldpapier op te kopen. Dat maakte de Britse centrale bank donderdag bekend. De herfinancieringsrente blijft staan op het historisch lage niveau van 0,5 procent. Ook dat is volgens verwachting.