Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 38186 tot 38190
Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Beurzen tonen matig herstel

De Europese beurzen wisten donderdag maar matig te herstellen van de flinke koersverliezen van een dag eerder. Beleggers verwerkten een stroom van bedrijfsresultaten en wachten daarnaast op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

,,Ondanks de afstraffing van gisteren blijft de onderliggende teneur positief. Op indexniveau gebeurt er niet veel, maar individueel laat een aantal aandelen flinke uitschieters zien, zowel naar boven als naar beneden. In Amsterdam kwam Aegon met prachtige cijfers. In het algemeen zijn de bedrijfsresultaten wel heel wisselend met een duidelijk verschil in sectoren en regio's. Ook wordt gewacht op de ECB. Een wijziging van het beleid wordt echter niet voorzien", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, waarbij het als 'veilig' beschouwde papier profiteerde van berichten in de media dat Spanje dit jaar nog geen financieel steunpakket zal aanvragen en eurozone ministers van financien naar verluidt de beslissing over de uitbetaling van de tranche aan Griekenland willen uitstellen.

Daarbij verschafte het rentebesluit en de daaropvolgende persconferentie van de Europese Centrale Bank (ECB) weinig nieuws voor de obligatiemarkten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit licht lager

De Amsterdamse beurs is donderdag licht lager gesloten. De markt stond lang op winst, maar in het laatste uur zakte de beurs alsnog weg op basis van een verlies op Wall Street en hernieuwde zorgen om Griekenland.

De AEX-index sloot donderdag 0,1% lager op 332,42 punten, de Midkap verloor 0,8% op 520,48 punten en de Smallcap eindigde 0,4% lager op 387,54 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Grieken nog niet verzekerd van redding

Het Griekse parlement heeft in de nacht van woensdag op donderdag ingestemd met fel omstreden, harde bezuinigingen ter waarde van 13,5 miljard euro. Toch komt er volgens de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, volgende week waarschijnlijk nog geen uitsluitsel over de uitbetaling van een volgende tranche van het internationale hulppakket aan Griekenland.

De nieuwe bezuinigingen waren voor de andere eurolanden sowieso een voorwaarde voor nieuwe hulp aan de Grieken. Na een urenlang debat gaven tijdens de nachtelijke stemming 153 van de 300 parlementariërs hun zegen aan het pakket.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Nieuwe vastgoedzeepbel in de maak op sommige markten

De financiële crisis van 2008 heeft niet alle landen in dezelfde mate geraakt. Sommige landen werden hard geraakt, vaak waren dit landen die al door een vastgoedcrisis waren getroffen. Andere landen zijn de dans ontsprongen, zij hebben zich sneller hersteld dan andere landen.

Maar dat heeft tot gevolg dat zich in sommige van die landen een vastgoedzeepbel heeft gevormd. Goldman Sachs publiceerde daaromtrent een rapport onder de titel “Just don’t look down some house markets are flying again”, waarin te lezen staat dat er nu 2 soorten vastgoedmarkten zijn. Sommige markten herstellen van een eerdere bubbel, anderen zijn bezig om een bubbel op te blazen.