Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 38186 tot 38190
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Miljonairs: geld maakt wel gelukkig

Geld maakt echt gelukkig, is de conclusie van de miljonairs die hebben meegewerkt aan een dinsdag gepubliceerd onderzoek van Van Lanschot Bankiers.

Volgens de bank voor vermogende particulieren voelt 86 procent van de 257 ondervraagde rijkaards zich 'gelukkig'. Vooral oudere miljonairs vinden dat zij de belangrijkste ambitie des levens royaal hebben waargemaakt.

Uit een profielschets blijkt dat de gemiddelde miljonair een 50-plusser is. Hij bezit ongeveer 2,9 miljoen euro, stemt VVD en is gehuwd, autochtoon en relatief vaak hoogopgeleid. De meeste miljonairs wonen rond Amsterdam en in de provincie Utrecht. Verder houden zij van sport en hebben zij een voorliefde voor Duitse auto's. De BMW is het favoriete automerk van de financiƫle bovenklasse, gevolgd door Volkswagen en Audi. Een vijfde van de miljonairs heeft drie of meer van deze wagens in de garage staan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Groot-Brittannië is in 2014 een derde wereld economie

Officieel is de Britse economie in het derde kwartaal uit de recessie gekomen, maar er zijn nog genoeg spreekwoordelijke donkere wolken aan de lucht. In een recent verschenen boek van Elliott en Atkinson word beargumenteerd dat Groot-Brittannië nog steeds tanende is en dat de economie van het land in 2014 op het niveau zal liggen dat te vergelijken is met een derde wereldeconomie.

[...]

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Zilver zonder BTW vanaf 100 troy oz.

Goudstandaard biedt als eerste Nederlandse aanbieder van fysiek edelmetaal zilverbaren van 100 troy oz. aan zonder BTW. Eerder werd ee al een 1000 troy oz. zilverbaar aangeboden vrij van BTW. Dit is mogelijk doordat uw zilverbaren buiten de EU, in Zwitserland worden opgeslagen. Met de komst van de 100 troy oz. zilverbaar is BTW vrij zilver toegankelijker geworden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Duitse Bundesbank maakt bekend waar het goud ligt

Bestuurslid Carl-Ludwig Thiele van de Duitse Bundesbank heeft aan het persagentschap DPA kenbaar gemaakt waar de Duitse goudvoorraad opgeslagen ligt. Op papier ligt het grootste gedeelte van de goudreserve in de VS en is er een aanzienlijk gedeelte dat in eigen land opgeslagen ligt. Ook in Parijs en Londen heeft de Duitse centrale bank een gedeelte van haar goudreserve liggen.

[...]

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

"Revolutie aanstaande door decentrale energie"

Decentrale energie zal ervoor zorgen dat er andere sociaaleconomische wetten gaan gelden gekenmerkt door onder andere kleinschaligheid en overvloed.

Dit schrijven hoogleraren Guus Berkhout en Win de Ridder in een opiniestuk in het Financieele Dagblad dinsdag.

De wetenschappers schetsen een beeld van oprukkende zonne-energie. Nu kost een kilowattuur zonnestroom nog 0,20 euro, aldus Berkhout en De Ridder, maar de ontwikkeling van steeds goedkopere zonnepanelen zal zich doorzetten waardoor in 2020 het wel eens 0,05 euro kan gaan kosten. Elke 4 jaar komt er een prestatiegroei van 50 procent.