Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 38186 tot 38190
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Wall Street viert Thanksgiving Day

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag gesloten vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street maar een halve dag open en worden de deuren om 19.00 uur (Nederlandse tijd) gesloten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Nog meer beren op de weg

De Rydex cash flow ratio geeft een beeld van het sentiment onder de beleggers van de Rydex beleggingsfondsen. De ratio duidt momenteel aan dat de beleggers nog steeds heel voorzichtig zijn en dat de beren nog steeds terughoudend zijn om hun geld terug aan het werk te zetten.

Het optimisme daalt en de ratio heeft een niveau bereikt die in juni een belangrijke bodem aanduidde op de markt. Als de beurzen hun stijgende trend zouden verder zetten, zitten ze momenteel op een belangrijk laagtepunt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Spanje haalt vers kapitaal voor 2013 op

Het aangeslagen Europese zwaargewicht Spanje heeft probleemloos vers kapitaal opgehaald. De nieuwe middelen zijn al bedoeld voor 2013.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

'Hoge banksalarissen drukken kredietverlening'

Bankiers verdienen zo veel, dat er uiteindelijk te weinig geld overblijft voor de bank om consumenten en bedrijven kredieten te verstrekken.

In banken-rampjaar 2008 moesten premier Balkenende en minister van Financiƫn Bos ingrijpen om te voorkomen dat grote systeembanken als ING en ABN Amro omvielen. Als tegenprestatie moest de bancaire sector gaan afslanken. Hierdoor is de werkgelegenheid binnen de financiele sector gedaald, maar de lonen zijn ondertussen sterk blijven stijgen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

'Jonge Duitsers in paniek over pensioen'

Niet alleen ouderen maken zich in Duitsland zorgen om de pensioenen, ook jongere generaties beginnen hem behoorlijk te knijpen. De vooruitzichten van mensen zijn ronduit bedroevend en grenst aan paniek, waarschuwt de krant Bild.

Volgens onderzoek van de Duitse vakcentrale DGB gaat 38 procent van de Duitse werknemers ervan uit dat het pensioen niet toereikend is. In de leeftijdsgroep 25 tot 35 jaar gelooft zelfs meer dan de helft niet dat de toekomstige oudedagsvoorziening genoeg is om ze uit de armoede te houden.