Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 38196 tot 38200
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

'Hoge banksalarissen drukken kredietverlening'

Bankiers verdienen zo veel, dat er uiteindelijk te weinig geld overblijft voor de bank om consumenten en bedrijven kredieten te verstrekken.

In banken-rampjaar 2008 moesten premier Balkenende en minister van Financiën Bos ingrijpen om te voorkomen dat grote systeembanken als ING en ABN Amro omvielen. Als tegenprestatie moest de bancaire sector gaan afslanken. Hierdoor is de werkgelegenheid binnen de financiele sector gedaald, maar de lonen zijn ondertussen sterk blijven stijgen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

'Jonge Duitsers in paniek over pensioen'

Niet alleen ouderen maken zich in Duitsland zorgen om de pensioenen, ook jongere generaties beginnen hem behoorlijk te knijpen. De vooruitzichten van mensen zijn ronduit bedroevend en grenst aan paniek, waarschuwt de krant Bild.

Volgens onderzoek van de Duitse vakcentrale DGB gaat 38 procent van de Duitse werknemers ervan uit dat het pensioen niet toereikend is. In de leeftijdsgroep 25 tot 35 jaar gelooft zelfs meer dan de helft niet dat de toekomstige oudedagsvoorziening genoeg is om ze uit de armoede te houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

'Recessie eurozone houdt aan'

De economische vooruitzichten voor de eurozone blijven voorlopig somber. 

Zowel in de industrie als in de dienstensector houdt de krimp aan, waardoor de eurolanden waarschijnlijk het slechtste kwartaal doormaken sinds de recessie van 2009.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Moskou waarschuwt EU voor duurder gas bij veroordeling Gazprom

Moskou waarschuwt de Europese Unie voor de gevolgen die het zal trekken uit een eventuele veroordeling van energiereus Gazprom wegens concurrentieverstoring. Kan Gazprom minder leveren, dan zullen de prijzen in Europa de hoogte in gaan, stelt vicepremier Arkadi Dvorkovitch in de krant Kommersant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

AEX in de plus

De Amsterdamse beurs staat licht hoger. KPN is de sterkste daler. SNS Reaal zakt weer tot onder de 1 euro. Imtech wint 3%.

De beurs in Amsterdam is donderdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De stemming werd gesteund door positief nieuws uit China, waar de industrie voor het eerst in ruim 1 jaar tijd weer groei liet zien.