Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 38196 tot 38200
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

'Economische schade Sandy 10 miljard per dag'

Superstorm Sandy berokkent een economische schade van minimaal 10 miljard dollar per dag. Dat stelde econoom Ryan Sweet van Moody's dinsdag tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Volgens Sweet is het vooral een regionaal verhaal, waarbij het overgrote deel van de schade wordt aangericht tussen New York en Washington. ,,Sandy zal geen groot effect hebben op de gehele Amerikaanse economie'', aldus Sweet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

'Vlakke opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting vlak openen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. De aandelenmarkten in Europa varen opnieuw op eigen kompas aangezien Wall Street ook dinsdag dicht zal blijven vanwege orkaan Sandy.

,,Het is wachten tot de Amerikaanse beurzen weer opengaan en wat de reactie zal zijn op orkaan Sandy. Alleen bij groot nieuws over bijvoorbeeld Griekenland of Spanje zullen de Europese beurzen op eigen houtje bewegen. Ook wordt gewacht op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarnaast viel de uitbreiding van het stimuleringsprogramma in Japan tegen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent naar verwachting lager. De aandelenmarkten in Europa varen opnieuw op eigen kompas. New York is dicht vanwege Sandy.

,,De AEX opent 1 punt lager. Het is wachten tot de Amerikaanse beurzen weer opengaan en wat de reactie zal zijn op orkaan Sandy. Alleen bij groot nieuws over bijvoorbeeld Griekenland of Spanje zullen de Europese beurzen op eigen houtje bewegen. Ook wordt gewacht op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarnaast viel de uitbreiding van het stimuleringsprogramma in Japan tegen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Imtech ontslaat 900 man

De afslachting van arbeidsplaatsen raast als “Sandy” door de huidige economie. Het nadeel is dat deze storm nog op gang moet komen. Hier weer een voorbeeld:

Technisch dienstverlener Imtech ontslaat circa 900 van de in totaal bijna 29.000 personeelsleden vanwege een ,,onevenwichtige resultaatontwikkeling''. Voor de afvloeiing neemt Imtech een eenmalige voorziening van ongeveer 50 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Bank of Japan vergroot steunprogramma

De Japanse centrale bank gaat het monetaire steunprogramma vergroten met 11 biljoen yen (107 miljard euro) tot 91 biljoen yen. Dat maakte de Bank of Japan (BoJ) dinsdag bekend.

De centrale bank hield het belangrijkste rentetarief ongewijzigd op het zeer lage niveau van 0 tot 0,1 procent. Door extra liquiditeit in de markt te pompen en de rente laag te houden, wil de BoJ de Japanse economie stimuleren en de deflatie een halt toeroepen. De economie van Japan staat onder druk door de afzwakkende wereldeconomie, de sterke yen en een stagnerende binnenlandse vraag.