Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 38201 tot 38205
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Jeugdwerkloosheid in Europa

Things are rather unsurprisingly going from worse to worserer in Europe. Perhaps it is the anecdotal evidence we see in the now weekly riot-cams from Spain and Greece but just as we warned over a year ago, the truly scariest chart in Europe remains that of youth unemployment. The correlation (and causation) that runs from extreme levels of youth unemployment to general social unrest and anarchy is stunning throughout time (as we noted here and here). With Greek 'youth' unemployment jumping to a disheartening 58% (for August) - by far its highest ever - and Spain rising inexorably at 54.2%, the under-25 populations in these nations is truly set to burst (with overall unemployment rates of 25.4% and 25.5% respectively). Euro-zone youth unemployment overall has risen to 23.3% and while Greece jumped the most, Italy was close behind with a 1.2ppt rise to 35.1%. We are sure the austerity voted for last night by the politicians will 'help' - someone...

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

AEX index sluit licht lager

De beurzen in Amsterdam en Brussel leken vandaag aanvankelijk wat te bekomen van de verliezen van gisteren maar lieten tegen het einde van de dag toch een steekje vallen. Beleggers leken vanochtend weer interesse te krijgen om in aandelen te stappen nadat de koersen van veel aandelen gisteren behoorlijk omlaag gingen. Verder kwam er bij beleggers ook meer vertrouwen in Griekenland nadat het Griekse parlement een akkoord gaf op nieuwe bezuinigingsmaatregelen. De verwachtingen over de uitkomst waren gespannen omdat bij een afwijzing van de nieuwe bezuinigingen geen nieuwe financiële steun zou komen vanuit de EU.

Na lunchtijd kwam het nieuws dat de Bank of England het belangrijkste rentetarief handhaaft op 0,5%, daarbij blijft ook het inkoopprogramma van staatsobligaties intact. Een paar uur na dit nieuws kwam het rentebesluit van de ECB (Europese Centrale Bank),  het belangrijkste rentetarief blijft op het historisch lage niveau van 0,75%. In een toelichting die volgde na het rentebesluit liet de president van de ECB weten dat er een zwakke groei wordt voorzien voor de Eurozone. Ondanks het sombere vooruitzicht liet Mario Draghi wel weten dat er verbetering is in het oplossen van de Europese schuldencrisis. Het terugdringen van begrotingstekorten blijft hierin een aandachtspunt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

“Geef de voorkeur aan de beurs van Moskou boven die van Wall Street”

Jim Rogers, de bekende belegger die zich meer en meer ontpopt tot een mediafiguur die straffe uitspraken niet schuwt. Rogers kijkt met een wantrouwend oog naar de toekomst, 2013 en 2014 beloven 2 jaren te zullen worden die door zware economische problemen gekenmerkt worden.

De keuze waar politiek Amerika voor staat komt in de ogen van Rogers neer op een keuze tussen de pest en de cholera. Ofwel verhogen de politici de belastingen – iets waar niemand echt voor staat te springen – ofwel zullen ze het zaakje helemaal verknoeien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Schade orkaan Sandy geschat op 50 miljard

Superstorm Sandy heeft een geschatte 50 miljard dollar aan schade en economische verliezen veroorzaakt in de Amerikaanse noordoostelijke regio. 

In de staat New York bedraagt de schade alleen al 33 miljard dollar. Dit maakte gouverneur van New York Andrew Cuomo donderdag bekend.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Beurzen tonen matig herstel

De Europese beurzen wisten donderdag maar matig te herstellen van de flinke koersverliezen van een dag eerder. Beleggers verwerkten een stroom van bedrijfsresultaten en wachten daarnaast op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

,,Ondanks de afstraffing van gisteren blijft de onderliggende teneur positief. Op indexniveau gebeurt er niet veel, maar individueel laat een aantal aandelen flinke uitschieters zien, zowel naar boven als naar beneden. In Amsterdam kwam Aegon met prachtige cijfers. In het algemeen zijn de bedrijfsresultaten wel heel wisselend met een duidelijk verschil in sectoren en regio's. Ook wordt gewacht op de ECB. Een wijziging van het beleid wordt echter niet voorzien", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.