EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38216 tot 38220
Geplaatst op: vrijdag 30 november 2012

6 feiten die aangeven hoe angstaanjagend diep de huidige Europese recessie is

De cijfers komen recht uit het laatste Eurostatrapport:

De cijfers komen recht uit het laatste Eurostatrapport:

1. Zowel de economie van de EU-17 als die van de EU-27 zijn de voorbije twee kwartalen gekrompen in vergelijking met een jaar eerder.  Indien uitzondering wordt gemaakt voor de groei van 0,1% van de economie van de EU-27 in het laatste kwartaal, geldt die opmerking ook voor de EU17 en de EU27 in vergelijking met het vorige kwartaal. We mogen dus spreken over een recessie in de ganse regio.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 30 november 2012

Beurs kabbelt het weekend in

De Europese beurzen deden het vandaag na de schitterende prestatie van gisteren wat rustiger aan. In Brussel, waar de Bel20 0,59 procent verloor op 2.436,95 punten, deden weinig aandelen zich opvallen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 30 november 2012

Rusland beste keuze in 'Emerging Europe'

Société Générale geeft Rusland een duidelijke voorkeur binnen het ‘opkomende Europa’, dit op de eerste plaats voor de lage waarderingen van de aandelen die op de beurs van Moskou noteren (2012 K/W 8.3x vs. 11.2x voor GEM) en voor de grote weging van de Russische aandelen in de regio (41,9 % van de totale marktkapitalisatie).

De Turkse beurs heeft momenteel het sterkste momentum in de regio, maar om tactische redenen geven de analisten van Société Générale toch de voorkeur aan Rusland, dat het advies ‘Overweight’ krijgt. Russische aandelen zijn klaar voor een re-rating en dat niet alleen op de korte termijn.

[...]

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 30 november 2012

Obama speelt met 4 ideeën om een oplossing voor de ‘fiscal cliff’ te vinden

In het zoeken naar een oplossing voor de ‘fiscal cliff’ heeft president Barack Obama een eerste zet gedaan door met een voorstel naar buiten te komen. Het Witte Huis wil 1.600 miljard dollar binnenhalen via het verhogen van de belastingen en stelt daarnaast voor om 400 miljard dollar te besparen in Medicare en andere voorzieningen.

Het voorstel zal door de Republikeinen waarschijnlijk afgeschoten worden, maar het bevat volgens Joe Weisenthal van Business Insider toch minstens 4 goede ideeën. Het eerste is eigenlijk het ei van Columbus en slaat op het begrotingsplafond. Obama stelt voor om dat plafond kort en goed af te schaffen, zodat verder debatteren er over niet meer hoeft.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 30 november 2012

De nooit eindigende bankencrisis: 'IJsland deed wat moest gedaan worden, alle andere landen niet'

In een rapport dat eerder deze maand verscheen bevestigt het IMF dat het IJslandse economische herstel en de fiscale consolidatie 'zeer goed op schema zitten.' De economie zal er dit jaar met 2,6% groeien en volgend jaar met 2,3%. Cijfers waar de landen van de eurozone niet eens van durven dromen.

IJsland deed wat gedaan moest worden; alle andere landen niet. Dat is ook de conclusie van een reeks uitspraken die topeconomen de voorbije maanden deden in verband met de bankencrisis en haar (gebrek aan) oplossingen.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs