Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 38216 tot 38220
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Griekse beurs zwaar onderuit

De effectenbeurs in Athene is maandag hard onderuit gegaan. De oorzaak hiervoor lag bij een vertraging in de herkapitalisatie van Griekse banken. Griekse banken behoorden tot de grootste verliezers.

De hoofdindex daalde bijna 6 procent in de middaghandel. De deelindex van banken kelderde zelfs 14 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Duitsland op zoek naar zijn goudreserves

Duitsland heeft de 2e grootste goudreserves ter wereld , zo’n 3.400 ton. Omdat de buitenlandse  voorraad nooit werd gecontroleerd, heeft het Hooggerechtshof gevraagd aan de Bundesbank om de buitenlandse reserves te verifiëren op aantal, gewicht en nummering.

De Bundesbank heeft de 82.857 goudbaren (zo’n 1.100 ton) in eigen beheer in Frankfurt ge-audit. De goudbaren werden geteld en gewogen. Maar het grote probleem met de Duitse goudvoorraad zijn de buitenlandse reserves. Vermoed wordt zo’n 1.500 ton bij de FED en zo’n 800 ton in Engeland en Frankrijk. Alles tezamen goed voor € 133 miljard.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Europa onder hoge druk.

De situatie in geheel Europa – dus niet alleen Zuid Europa- kan worden vergeleken met een hogedrukvat waarvan het ontluchtingsventiel verstopt is geraakt door een reeks van verkeerde reparaties.

De zaak staat letterlijk op barsten. Zelfs in Nederland neemt de druk toe nu het beoogde kabinet Rutte II voornemens is om de hypotheekrenteaftrek voor bestaande gevallen mondjesmaat te beperken. Het enige dat daarmee wordt bereikt is dat de prijzen van huizen nog sneller zullen dalen dan voorheen.

In plaats van geleidelijke aanpassingen, zijn radicale hervormingen nodig. Nu nog kan de huizenmarkt in één klap gezond gemaakt worden door het pensioen van mensen in te zetten voor het verlagen van de hypotheeklasten. Variërend van burgers tot banken en de belastingdienst is iedereen gebaat bij een dergelijke ingreep die tot een betere verhouding tussen schuld en bezit leidt. Hier gaat het om. De verhouding tussen schuld en bezit is volledig zoek. Bij burgers. Bij bedrijven. Bij banken. Bij de lidstaten. Bij Europa.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Recordvraag naar zilver vanuit China

 De vraag naar zilver in China kan komend jaar met wel 10% stijgen als gevolg van een toenemende belangstelling van beleggers, zo becijfert Beijing Antaike Information Development Co. Dit jaar zal de vraag naar zilver vanuit China waarschijnlijk uitkomen op 7.700 ton, ongeveer 6 tot 8 procent meer dan het jaar ervoor.

[...]

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Brazilië en Turkije breiden goudreserve uit

Centrale banken blijven netto goud kopen. Zo heeft Brazilië voor het eerst sinds december 2008 weer goud aan haar reserve toegevoegd. Met een aankoop van 1,7 ton in de afgelopen maand brengt het Zuid-Amerikaanse land haar totale goudvoorraad naar 35,3 ton, zo blijkt uit nieuwe data die het IMF onlangs publiceerde. Daarnaast kochten ook landen als Turkije en Oekraïne de afgelopen maand goud bij.

[...]