Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38216 tot 38220
Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Chaos in Athens: Greece in for new round of austerity as protests rage

A far-reaching national strike against new austerity measures has left Greece paralyzed. Thousands marched in the streets of Athens Tuesday in protest against measures that unions say will sink the country’s already-flagging economy.

Debt-ridden Greece enters yet another week of anti-austerity protests. The country risks coming to a standstill as the parliament votes on a fresh austerity package of cost cuts and tax hikes for a new cash injection from its international creditors.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen donderdag waarschijnlijk licht hoger openen. De stemming wordt gesteund door positief nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt. In Europa hielden de Bank of England en de Europese Centrale Bank hun rentetarieven conform verwachting ongewijzigd.

Voorbeurs werd bleek dat de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week zijn uitgekomen op 355.000. Economen hadden vooraf gerekend op 370.000 aanvragen. Ook viel het Amerikaanse handelstekort lager uit dan voorzien. Het tekort bedroeg in september 41,55 miljard dollar, terwijl was gerekend op een tekort van 45 miljard dollar.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

ABP voorziet lager pensioen jongeren

Door de plannen van VVD en PvdA lijkt het halen van een pensioen van 70 procent van het gemiddelde inkomen verder uit beeld te raken. Het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, heeft dat dinsdag gezegd in reactie op het regeerakkoord.

Daarin staat dat de jaarlijkse pensioenopbouw met 0,4 procent wordt verlaagd, na een eerdere verlaging van 0,1 procent. Dat lijkt niet veel, maar leidt bij een pensioenopbouw van 40 jaar tot een pensioenbedrag dat ongeveer 20 procent lager is, aldus ABP. Voor jongeren wordt het hierdoor moeilijker eenzelfde pensioen op te bouwen als gepensioneerden van nu, zegt het pensioenfonds voor ambtenaren en onderwijzend personeel.

Bron: btwplus.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Miljardairs willen belasting heffen van zichzelf

Het moet niet gekker worden. Omdat de overheid het niet doet, nemen Californische miljardairs het initiatief om belastingen te heffen op zichzelf, aldus Forbes.

In Californië heeft een aantal superrijken een voorstel ondersteund voor belastingverhoging voor vermogende particulieren om bezuinigingen op openbare scholen te voorkomen. Dat voorstel is aangenomen.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

'Dexia gaat nog veel geld opbrengen' en andere loze beloftes

Dexia heeft belastingbetaler al veel geld gekost en zal ook de komende jaren nog veel geld kosten. Een analyse.

Eerst de feiten. Frankrijk, België en Luxemburg stoppen 5,5 miljard euro extra in restbank Dexia. In 2008 staken diezelfde staten al eens 6 miljard euro in de restbank. België neemt deze keer 53 procent op zich of 2,915 miljard euro.

Het plafond voor de staatswaarborgen zakt van 90 miljard euro naar 85 miljard euro. Daarvan neemt België 51,41 procent voor zijn rekening. Dat komt neer op 43,7 miljard euro. Dat is ruim 10 miljard minder dan de 55 miljard euro waarvoor België tot nu toe garant stond.