Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38221 tot 38225
Bron: spitsnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Forse werkloosheid dreigt

De werkloosheid kan volgend jaar oplopen tot 7,5 procent. Dat is het hoogste aantal in twintig jaar. Berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderschrijven deze trend.

De werkloosheid zal ook na 2013 ieder jaar met anderhalf procent stijgen nu de crisis lijkt aan te houden, verwacht econoom Paul de Beer. „Dat gaat om honderdduizend mensen per jaar”, schat de hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Het cijfer staat op dit moment al op een weinig comfortabele 6,5 procent.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Het grote Euro bedrog, een kijkje achter de schermen ( film)

Dat sinds de introductie van de Euro niet slechts Griekenland, maar ook die landen die aan de wieg stonden van de Euro ( verdrag van Maastricht) elkaar voortdurend bedrogen hebben, zal u niet ongeloofwaardig in de oren klinken. Ofschoon momenteel alle ogen gericht zijn op Griekenland,  de grote boosdoener die zich op frauduleuze wijze en daarbij geholpen door Goldman Sachs de Eurozone binnen wist te dringen, gaan zeker de andere  landen die het in Maastricht eens leken te zijn niet vrij uit als het gaat om het omzeilen van door hen zelf gemaakte en met elkaar overeengekomen regels en wetten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

AEX begint met winst

De beurs in Amsterdam is donderdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger in een poging wat te herstellen van de zware koersverliezen van een dag eerder. Beleggers verwerken een stroom van bedrijfsresultaten en wachten daarnaast op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,5 procent hoger op 334,46 punten. De MidKap-index bleef nagenoeg onveranderd op 524,83 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tussen 0,3 en 0,7 procent.

Bron: infinance.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Zelf nieuwe pensioengaten dichten?

De pensioenplannen uit het regeerakkoord kosten werknemers 20% van hun pensioenopbouw. Wie dat zelf moet en wil repareren betaalt daarvoor jaarlijks gemiddeld 2,5% van zijn inkomen. "Vooral jongeren zullen die hoge rekening gaan betalen. Het is geen bezuiniging, maar het naar voren halen van een belastingheffing", zegt Marco Keim, directievoorzitter van Aegon.  Hij pleit voor een fiscale prikkel om sparen voor later te blijven stimuleren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Inflatie flink omhoog naar 2,9 procent

De inflatie is in oktober gestegen naar 2,9 procent. Dat is het hoogste niveau in 4 jaar.