Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 38226 tot 38230
Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Brazilië en Turkije breiden goudreserve uit

Centrale banken blijven netto goud kopen. Zo heeft Brazilië voor het eerst sinds december 2008 weer goud aan haar reserve toegevoegd. Met een aankoop van 1,7 ton in de afgelopen maand brengt het Zuid-Amerikaanse land haar totale goudvoorraad naar 35,3 ton, zo blijkt uit nieuwe data die het IMF onlangs publiceerde. Daarnaast kochten ook landen als Turkije en Oekraïne de afgelopen maand goud bij.

[...]

Bron: financialsense.com
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Frequently Asked Questions on Hyperinflation

The following are frequently asked questions or objections common among hyperinflation skeptics. The statements or questions in bold below are things hyperinflation skeptics say and my responses follow.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Sander Boon over de Duitse goudvoorraad

Op Radio 1 was politicoloog en auteur van het boek 'de Geldbubbel' te gast om zijn mening te geven op de discussie die nu in Duitsland gaande is. Voor wie het niet gevolgd heeft: De Duitse rekenkamer heeft de centrale bank aanbevolen een telling te doen van de goudvoorraad. Duitsland heeft naar verluid ongeveer 3.400 ton goud liggen, waarvan een gedeelte ligt opgeslagen in Londen en in New York.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Column Kees de Kort | Historisch misverstand

Consumenten willen niet meer betalen voor het advies voor financiƫle producten. "Dat begint met een historisch misverstand", zegt BNR's Kees de Kort.

Hierdoor gaan consumenten massaal complexe verzekeringen kopen zonder advies in te kopen

. "Mensen dachten dat advies altijd gratis was, maar dat is het nooit geweest. De prijs voor het advies werd in verdisconteeerd in de prijs van het product. En dat mag niet meer: de AFM is daar veel feller opgeworden", zegt De Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Kwijtschelden schuld in strijd met Duitse wet

De Duitse begrotingswet staat niet toe dat er voor de tweede keer een deel van de Griekse schulden wordt kwijtgescholden.

Dat zei de woordvoerder van bondskanselier Angela Merkel maandag.

''De begrotingswet stelt, in artikel 39, dat er alleen krediet kan worden verstrekt als het onwaarschijnlijk wordt geacht dat een land in gebreke blijft'', aldus de zegsman.