Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38236 tot 38240
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Een zeer dramatische storm: doe er uw voordeel mee!

Twee koopjes als Sandy toeslaat:

De Amerikaanse markten blijven vandaag dicht. Uit voorzorg voor orkaan “Sandy”, door meteorologen omschreven als de storm van de eeuw.

Vrijdag stonden de verzekeraars op Wall Street al flink onder druk en indien de storm de impact heeft waarvoor nu gevreesd wordt, dan spreken we waarschijnlijk over historische uitbetalingen.

Financiële markten hebben nogal de neiging om over te reageren bij dergelijke gebeurtenissen.

OK, verzekeraars zullen hier een zwaar verlies realiseren, maar verandert dit iets aan de intrinsieke waarde van deze bedrijven?

Als je een schadeverzekeraar bent, in je jaar na jaar mooie premies en nu en dan moet je een deel daarvan uitbetalen. Dat is wat zij doen.

Binnen de sector zijn er twee bedrijven die mij interesseren.

[...]

Bron: Z24
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Beursbedrijven schrijven te weinig af op vastgoed

Beursgenoteerde bedrijven schrijven opvallend weinig af op hun vastgoedbezittingen, als je kijkt naar de waardering die beleggers geven.

Dat stelt de toezichthoudende Autoriteit Financiële Markten (AFM) maandag naar aanleiding van onderzoek naar de financiële verslagen van beursbedrijven over 2011.

De AFM heeft gekeken naar hoe bedrijven zijn omgegaan met 'bijzondere waardeverminderingen', vooral met het oog op de waardering van vastgoedbezittingen en vastgoedbeleggingen. Ook is gekeken naar de waardering van minderheidsbelangen.

Volgens de toezichthouder valt op "dat de marktwaarde van vastgoedbeleggingsinstellingen aanzienlijk lager is dan de boekwaarde.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

4 zaken die u moet weten over Sandy, 'de moeder aller stormen'

De volgende uren zal geschiedenis worden geschreven nu een extreme weergebeurtenis zich aankondigt, een die een plaats in de weergeschiedenis zal krijgen als een van de meest uitzonderlijke die ooit de Verenigde Staten trof. (Weatherchannel.com)

[1 - 3]

4. In New York is Wall Street maandag gesloten vanwege de orkaan. Het besluit is ingegeven door zorgen over het correcte verloop van de handel en de veiligheid van werknemers, laat de NYSE weten. Verwacht wordt dat een deel van New York onbereikbaar zal zijn met het openbaar vervoer. Er zal mogelijk ook sprake zijn van schade, overstromingen en stroomstoringen. Het is voor het eerst sinds 1985 dat de beurzen op Wall Street gesloten blijven vanwege weersomstandigheden. Ook Google schrapte de voor maandag geplande presentatie van zijn nieuwe Android-producten, vanwege orkaan Sandy.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

AEX begint in mineur

De beurs in Amsterdam is maandag flink in de min begonnen. Wall Street blijft dicht vanwege orkaan Sandy. Ook wordt gewacht op een stroom van macrocijfers en bedrijfsresultaten.

De AEX-index in Amsterdam stond na enige minuten handelen 0,4 procent lager op 328,12 punten. De MidKap-index bleef ongewijzigd op 522,88 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,3 en 0,7 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Japanse premier waarschuwt voor impasse

Het openbare leven in Japan zal voor een deel stil komen te liggen als het Japanse parlement niet snel een uitweg weet te vinden uit de politieke impasse die is ontstaan over de financiering van de staatsschuld

De Japanse premier Yoshihiko Noda waarschuwde maandag dat het vastlopen van de overheid ook grote gevolgen zal hebben op het dagelijks leven van mensen.