EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38241 tot 38245
Geplaatst op: donderdag 29 november 2012

Amerikaanse economie groeit in derde kwartaal met 2,7%

Vandaag werd de tweede herziening vrijgegeven over de groei van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal. Dat cijfer viel niet tegen, want met 2,7% economische groei op jaarbasis doet Amerika het ogenschijnlijk veel beter dan veel Europese landen. De groei was groter dan in de eerste twee kwartalen van dit jaar. Wie in de cijfers duikt ziet helaas een minder rooskleurig beeld, want overheidsbestedingen en voorraadopbouw bleken de stuwende factor achter de groei. Bedrijfsinvesteringen en consumptie vielen tegen.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 29 november 2012

OESO ziet weinig kans op snel herstel Spanje

De kans dat de Spaanse economie snel herstelt is gering en er is doorslaggevend politiek beleid nodig om de ommekeer te bewerkstelligen. Dat stelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) donderdag.

De OESO zei ook dat de Spaanse overheid zich moet richten op het realiseren van de doelstelling voor een begrotingstekort van 6,3 procent dit jaar, tenzij de economische groei veel lager uitvalt dan verwacht. De 6,3 procent werd afgesproken met de Europese Unie, maar eind september gaf Madrid aan dat het tekort zal uitkomen op 7,4 procent.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 29 november 2012

S&P waarschuwt voor afwaardering China

Standard & Poor's waarschuwt China dat zijn kredietstatus in gevaar komt, wanneer het land niet vasthoudt aan het doorvoeren van een aantal structurele hervormingen.

De kredietbeoordelaar, die China momenteel waardeert op AA-, zegt donderdag dat hoewel de groeipotentie en de relatief sterke financiele positie de huidige kredietrating reflecteren, dit geen reden is voor de op één na grootste economie ter wereld om te verslappen met de hervormings-inspanningen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 29 november 2012

Column Kees de Kort | De fiscal cliff

"Als ik voor ieder artikel dat over de fiscal cliff verschijnt, vóórdat er een deal is, eentiende cent krijg, ben ik aan het eind van het jaar echt schatrijk", zegt BNR's Kees de Kort.

"Als ik voor ieder artikel dat over de fiscal cliff verschijnt, vóórdat er een deal is, eentiende cent krijg, ben ik aan het eind van het jaar echt schatrijk", zegt BNR's Kees de Kort.

De Amerikaanse president Barack Obama sprak woensdag de hoop uit om voor kerst een akkoord te bereiken over de aanpak van de Amerikaanse schuldenlast. Daarmee zou de fiscal cliff, waarbij automatische bezuinigingen en lastenverzwaringen het economische herstel in gevaar brengen, kunnen worden voorkomen.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 29 november 2012

Bank of England betwijfelt gezondheid banken

Britse banken zijn niet zo gezond als hun kapitaalratio's suggereren. Dat zei president Mervyn King van de Britse centrale bank donderdag bij de presentatie van een rapport over de financiële stabiliteit.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs