Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 38251 tot 38255
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

'Gebruik goud als onderpand voor zwakke eurolanden'

Zwakke eurolanden als Italië en Portugal zouden hun goudvoorraad moeten inzetten om goedkoop te kunnen lenen.

Dat stelt hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger zaterdag in de Telegraaf. “Er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken.”

De hoogleraar denkt dat de Europese Centrale Bank (ECB) een dergelijke beslissing over de goudvoorraad kan doordrukken. Volgens de statuten is het namelijk toegestaan edelmetalen als onderpand te nemen voor een lening.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Duitsland wil vrijhandelszone met VS

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Guido Westerwelle, heeft de Europese Unie en de Verenigde Staten opgeroepen tot een vrijhandelszone om de schuldencrisis te bedwingen. 

Volgens de minister moeten de EU en de VS niet alleen op het gebied van buitenlandse beleid en veiligheid nauwer samenwerken, maar ook op het gebied van de economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Australië blij met hernieuwde AAA-rating

De Australische regering heeft opgetogen gereageerd op de beslissing van kredietbeoordelaar Fitch om de AAA-rating van het land in stand te houden. 

''Wij beheren onze economie in het belang van de werkende mensen en we hebben nu een mooi vinkje gekregen van de ratingbureaus'', aldus minister van Financiën Wayne Swan zaterdag .

Bron: langleveeuropa.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Het Alternatief: *Full* Reserve Banking

We werken sinds vele jaren met het fractional reserve banking, waarin jouw gespaarde euro wel 40 of meer keer uitgegeven kan worden door banken. Het alternatief? Full Reserve Banking.

Full Reserve Banking, het bankieren met volledige reserve, betekent dat banken geen geld meer kunnen creëren uit het niets.

Nu kunnen bankiers zonder toevoegen van reserves je lening en zelfs je hypotheek uit het niets toveren, en dat doen ze dan ook – en dat zorgt nu voor grote problemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

'Koffiepads Senseo jarenlag bewust te slap'

Hier weer een schoolvoorbeeld van onzichtbare inflatie. De repen worden korter, de WC-rollen worden korter, de kwaliteit EN kwantiteit gaan naar beneden, maar de prijsen blijven gelijk, of gaan zelfs omhoog...

De koffiepads van Senseo zijn jarenlang bewust slapper gemaakt door Sara Lee, de voormalig moedermaatschappij van Douwe Egberts.

Dat zegt bestuursvoorzitter Michiel Herkemij van het koffie- en theebedrijf, dat sinds de zomer zelfstandig onder de naam DE Master Blenders 1753 opereert, zaterdag in de Volkskrant.

De hoeveelheid koffie was teruggebracht van 7,5 gram naar zeven gram om kosten te besparen.