Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38256 tot 38260
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Winst Obama stelt Wall Street niet gerust

De herverkiezing van de Amerikaanse president Barack Obama zorgde woensdag niet voor een feeststemming op Wall Street. Na de stembusstrijd richten de zorgen van beleggers zich nu op de grote begrotingsproblemen die Obama met een verdeeld Congres moet zien op te lossen.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 2,1 procent lager op 12.968 punten. Dat is de laagste stand sinds begin augustus. De S&P 500 zakte eveneens 2,1 procent, tot 1399 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 2,3 procent in tot 2944 punten.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Merkel wil meer Brussel: meer EU-integratie in enkele jaren

De komende 2 tot 3 jaar moeten maatregelen worden doorgevoerd die leiden tot een betere integratie van de Europese Unie. Dat stelde de Duitse bondskanselier Angela Merkel woensdag in Brussel tijdens haar eerste toespraak tot het Europese parlement in 5 jaar. De regeringsleidster riep haar collega's op volgende maand tijdens een top in Brussel akkoord te gaan met een ambitieus plan voor nauwere samenwerking op economisch en monetair gebied, zoals het begrotingsbeleid. Alleen met economische hervormingen en een traject voor meer eenheid kan de EU geloofwaardigheid en vertrouwen terugwinnen, zo stelde ze. Merkel was uitgenodigd om haar Europees beleid toe te lichten. Ze benadrukte dat Duitsland er alles aan zal doen om Europa door de crisis te helpen: ,,Eensgezind en vastbesloten zijn we sterker.'' .

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Verlies op Wall Street om begrotingszorgen

De verkiezingsoverwinning van president Barack Obama is woensdag op Wall Street met dieprode koersborden ontvangen. Na de stembusstrijd richten de zorgen van beleggers zich nu op de grote begrotingsproblemen die Obama met een verdeeld Congres moet zien op te lossen.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 2,1 procent lager op 12.970 punten. De S&P 500 zakte 2 procent tot 1400 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 2,2 procent in tot 2945 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

"Aanbod van goud zal vraag niet kunnen invullen"

Mark Cutifani, CEO van AngloGold Ashanti, legde een opmerkelijke verklaring af met betrekking tot de situatie op de goudmarkt. In een interview met CNBC’s “Power Lunch” vertelde Cutifani dat de vraag naar goud groter is dan het aanbod. Dat zal zo blijven, ook al blijft de goudprijs stijgen.

Gegeven de huidige politieke onzekerheid is het slechts een kwestie van tijd alvorens de barrière van 2.000 dollar per troy ounce gerond zal worden. Maar Cutifani gaat nog een stap verder: volgens hem is het slechts een kwestie van tijd alvorens we 5.000 dollar zullen moeten betalen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

IMF hervat gesprekken met Cyprus

Vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) reizen deze week naar Cyprus om de onderhandelingen over noodleningen aan de eilandstaat te hervatten. Dat bevestigde een woordvoerder van het IMF woensdag.