EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38261 tot 38265 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Wereldwijde sukuk-markt met meer dan 50 procent gegroeid

Tijdens het voorbije jaar zijn wereldwijd voor een bedrag van 131 miljard dollar islamitische obligaties (sukuk) verhandeld. Dat betekent een stijging met 54 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit berekeningen van het bureau KFH-Research. Er wordt aan toegevoegd dat de wereldwijde sukuk-markt in belangrijke mate wordt gedomineerd door Maleisië, dat het voorbije jaar 74 procent van de totale handel in islamitische obligaties vertegenwoordigde, gevolgd door Saüdi-Arabië (8 procent), de Verenigde Arabische Emiraten (4,7 procent) en Indonesië (4,6 procent). 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

25% vliegt eruit - Forse reorganisatie bij Vodafone Spanje

Vodafone zet in Spanje fors het mes in zijn personeelsbestand.

Vodafone zet in Spanje fors het mes in zijn personeelsbestand.

Dat maakte de Britse telecomgigant maandag bekend. Om hoeveel banen het gaat werd niet gemeld, maar geschat wordt dat zo'n 25 procent van de werknemers hun baan verliest.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Stakingen Zuid-Afrika leiden tot verlies

De lange en grimmige stakingen die de mijnindustrie in Zuid-Afrika het afgelopen jaar in hun greep hielden, hebben geleid tot een verlies bij Anglo American Platinum.

De lange en grimmige stakingen die de mijnindustrie in Zuid-Afrika het afgelopen jaar in hun greep hielden, hebben geleid tot een verlies bij Anglo American Platinum.

De grootste platinumproducent ter werelde meldde maandag dat het verwacht over 2012 in de min uit te komen, zo schreef The Wall Street Journal. In 2011 waren de activiteiten nog winstgevend.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Grafiek: Olieprijs in goud vanaf 1946

De derde grafiek van vandaag heeft betrekking op de olieprijs, uitgedrukt in goud. De grafiek bestrijkt een lange periode vanaf begin 1946 tot en met eind 2012 en geeft zodoende een goed inzicht in de ontwikkeling van de olieprijs. Opvallend is de volatiliteit van de olieprijs sinds 1971, toen Nixon een einde maakte aan de goudwisselstandaard van Bretton Woods. Desondanks bleef de olieprijs altijd binnen een bepaalde bandreedte bewegen ten opzichte van de goudprijs. Gemiddeld leverde een troy ounce goud bijna vijftien vaten ruwe olie op.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Grafiek: Goudprijs versus officiële inflatie

De tweede grafiek van vandaag is geboren uit de vraag of goud de afgelopen veertig jaar zijn koopkracht heeft behouden. Over het antwoord op deze vraag kan men van mening verschillen, maar feit is dat goud nog nooit waardeloos is geworden. Bij koopkracht denken de meeste mensen aan het inflatiecijfer van het CBS, vandaar dat ik dit cijfer eens als uitgangspunt heb gepakt om de 'koopkracht' van goud in Nederland in kaar te brengen.

Lees verder op MarketUpdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs