Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 38261 tot 38265
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Wall Street opent lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag lager geopend. Na 2 sterke winstbeurten op rij grepen beleggers een verlaging van de kredietstatus van Frankrijk aan om wat winst te nemen. Ook werd gewacht op Fed-voorzitter Ben Bernanke, die later op de dag een toespraak zal houden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Financieel analfabetisme zit overal

Als zakenbankier in Londen en financieel verslaggever voor Radio 1 beleefde Pascal Paepen de economische crisis vanop de eerste rij. Nu wil hij, naast het verslag geven, als docent aan de hogeschool het ‘financieel analfabetisme’ in Vlaanderen terugdringen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

George Soros koopt meer aandelen GLD

George Soros heeft zijn positie in het GLD (het grootste goud-ETF) in het derde kwartaal van dit jaar met 49% uitgebreid. De miljardair heeft inmiddels 1,32 miljoen aandelen in het ETF, wat omgerekend naar de koers van vandaag een totaalbedrag is van $221,7 miljoen. Soros heeft sinds 2010 niet meer zoveel blootstelling aan de goudprijs gehad als nu. Hij verwacht dat de goudprijs verder gaat stijgen als gevolg van het stimuleringsbeleid van centrale banken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Onderwijsinstellingen speculeren met derivaten

Drie scholen in het MBO en evenveel universiteiten lopen grote financiële risico's als gevolg van blootstelling aan derivaten, zo blijkt uit een onderzoek van de onderwijsinspectie dat minister Bussemaker van onderwijs (PvdA) naar de Kamer stuurt. Hogescholen zouden momenteel al €216 miljoen verlies in de boeken hebben staan door de derivaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

'Vlakke opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen dinsdag naar verwachting vlak openen. Na 2 sterke winstbeurten op rij lijken beleggers een verlaging van de kredietstatus van Frankrijk aan te grijpen om wat winst te nemen. Ook wordt gewacht op Fed-voorzitter Ben Bernanke, die later op de dag een toespraak zal houden.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal in aanbouw genomen huizen in oktober is uitgekomen op 894.000. Dat is het hoogste niveau sinds juli 2008. In september werden 863.000 huizen in aanbouw genomen. Het aantal verstrekte bouwvergunningen daalde met 2,7 procent ten opzichte van september.