Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38261 tot 38265
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Protesten tegen ontruimingen in Spanje

Iedere maand worden duizenden Spanjaarden uit hun huis gezet omdat ze de woonlasten niet meer kunnen betalen. Soms leidt dat tot solidariteitsacties, zoals deze week bij de uitzetting van een Marokkaans gezin in Malaga.

Duizenden gezinnen van immigranten en Spanjaarden zitten in dezelfde situatie. Alleen al tussen april en juni is een recordaantal van 29.275 ontruimingen uitgevoerd, volgens een rapport van de Algemene Raad van de Rechtspraak. Rechters hebben tussen 2007 en 2010 in totaal 271.570 huizen in beslag laten nemen vanwege wanbetalingen.

Bron: euronews.com
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Panama wil euro als wettig betaalmiddel

Panama, one of the fastest growing economies in Latin America, wants to adopt the euro as legal tender to run alongside the country’s US dollar economy.

President Ricardo Martinelli made the request to German Chancellor Angela Merkel during a visit to Europe.

Bron: amnesty.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Waarschuwing voor EU: stop geweld tegen demonstranten

Vreedzame demonstranten in EU-landen worden door de politie geslagen, getrapt, beschoten en verwond met rubberen kogels en traangas. Dit buitensporige gebruik van geweld door de politie blijft vaak onbestraft.

In het verslag Policing demonstrations in the European Union staan persoonlijke verhalen over politiegeweld uit Griekenland, Spanje en Roemenië. De politie gebruikt vaak buitensporig geweld tegen demonstranten en journalisten, pakt mensen willekeurig op en geeft mensen geen toegang tot medische hulp. Amnesty International roept overheden op deze mensenrechtenschendingen te onderzoeken en voorkomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

'Nog betere regulering nodig op financiële markt'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zaterdag opgeroepen tot een betere regulering van de financiële markten.

Ze zei dat zaterdag in haar wekelijkse video-boodschap op internet. Merkel ontmoet komende week in Berlijn vertegenwoordigers van de Wereldbank, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en andere belangrijke financiële instellingen.

Bron: groene.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Redding euro brengt economische neergang, oorlog en fascisme.

Het is waarschijnlijk het belangrijkste Europese document sinds het Verdrag van Maastricht. Dat markeerde het begin van het onzalige pad dat naar de euro leidde. Dit markeert een al even onzalig pad naar een bankenunie, fiscale unie en – uiteindelijk – politieke unie.

En omdat ik vrees dat het ons het tegenovergestelde gaat brengen – economische neergang, oorlog en fascisme – van waar de EU ooit voor is opgericht zou iedere Europeaan het moeten lezen, zou het op middelbare scholen verplichte lesstof moeten zijn en zouden universiteiten er kritische hoorcolleges aan moeten wijden. De toekomst is te belangrijk om aan ongekozen technocraten over te laten.