Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38266 tot 38270
Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Als politici in deze crisis falen ligt populisme op de loer

Sinds eind jaren zestig heeft de politiek aan de leiband gelopen van haar burgers. Nu moet ze hervormen zonder de kiezer van zich te vervreemden.

Vormt de crisis de opmaat naar een nieuwe bloeiperiode of markeert zij het einde van het democratische kapitalistische model?

Bron: niburu.co
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Alle banken in Amerika aangeklaagd voor diefstal en witwassen

Alle grote banken in Amerika worden beschuldigd van diefstal, witwassen en het wegsluizen van geld naar belastingparadijzen.

Namens huiseigenaren in Amerika is er bij een rechtbank in New York een aanklacht ingediend en een eis tot teruggave van 43 biljoen Dollar.

Het zijn niet alleen de banken die worden aangeklaagd, maar ook politici binnen de Obama regering die dit mogelijk heeft gemaakt door goedkeuring te geven voor de oprichting van lege brievenbusfirma’s (een nep postadres wat gebruikt wordt om voordeel mee te behalen) wat in strijd is met de bestaande Amerikaanse wetgeving.

De aanklacht werd ingediend door de Spire Law Group, een advocatenfirma die zich al jaren sterk maakt voor de belangen van gedupeerde Amerikaanse huiseigenaren.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Minder vastgoedleningen

Nederlandse banken zijn grotendeels gestopt met het uitlenen van geld voor vastgoedprojecten. Vlak voor de bankencrisis, in 2007, leenden banken nog 26 miljard euro uit voor nieuwe vastgoedinvesteringen. Vorig jaar was dat nog maar 6,6 miljard. En dit jaar zal dat nog minder zijn, verwacht onderzoeksbureau PropertyNL.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

'Gebruik goud als onderpand voor zwakke eurolanden'

Zwakke eurolanden als Italië en Portugal zouden hun goudvoorraad moeten inzetten om goedkoop te kunnen lenen.

Dat stelt hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger zaterdag in de Telegraaf. “Er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken.”

De hoogleraar denkt dat de Europese Centrale Bank (ECB) een dergelijke beslissing over de goudvoorraad kan doordrukken. Volgens de statuten is het namelijk toegestaan edelmetalen als onderpand te nemen voor een lening.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Duitsland wil vrijhandelszone met VS

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Guido Westerwelle, heeft de Europese Unie en de Verenigde Staten opgeroepen tot een vrijhandelszone om de schuldencrisis te bedwingen. 

Volgens de minister moeten de EU en de VS niet alleen op het gebied van buitenlandse beleid en veiligheid nauwer samenwerken, maar ook op het gebied van de economie.