Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 38266 tot 38270
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Consument nog veel somberder

Consumenten waren veel negatiever over de toekomstige economie en over hun toekomstige financiële situatie dan in oktober. Dat blijkt uit dinsdag bekendgemaakte cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De indicator van het consumentenvertrouwen daalde 5 punten en kwam uit op -37. Ook waren ze aanzienlijk pessimistischer over het economisch klimaat in het komende jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Eén op de acht werknemers heeft burn-outklachten

Ruim een op de acht werknemers had in 2011 burn-outklachten. Het gaat dan onder andere om gevoelens van vermoeidheid en van emotionele uitputting.

Dit blijkt dinsdag uit cijfers van het CBS over 2011. 

Werknemers met een hoge werkdruk en weinig sociale steun van collega’s en leidinggevenden kampen vaker met dergelijke klachten: dat is bij 37 procent zo.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

AEX in de min

De Amsterdamse beurs staat iets onder het slot van maandag. ArcelorMittal en KPN dalen ruim 1%.

De beurs in Amsterdam is in de min geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinst van maandag en wachten op de verdere ontwikkelingen rond Griekenland. Daarnaast weegt een verlaging van de kredietstatus van Frankrijk op het sentiment.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

De buikriem aanhalen in een tijd van onzekerheid

Wij Nederlanders leven in een land waarin voormalige premier Balkenende, nog maar enkele jaren geleden vol trotst aan vaderland en de wereld verkondigde dat Wij, ja wij Nederlanders, het beste pensioensysteem ter wereld hadden. En daar mee waren we er nog niet, ook ons AOW stelsel was je van het.

Slechts korte tijd later werd het volgens de politici kommer en kwel. Wat al vijftig of zestig jaar bekend was, namelijk de leeftijdsopbouw van onze bevolking, inclusief de groeiende levensverwachting, werd opeens als een enorm probleem gekenschetst.  Plots bleek ook dat marktwerking en privatisering die gepresenteerd waren als ultiem middel om de kwaliteit te verhogen en de kosten omlaag te brengen, helemaal niet gebracht hadden wat de bedoeling was, integendeel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent onveranderd

De AEX opent dinsdag naar verwachting onveranderd, waarbij het sentiment bepaald zal worden door een bijeenkomst van de ministers van financien van de eurozone omtrent de Griekse schuldproblemen, een downgrade van de kredietwaardigheid van Frankrijk door Moody's en optimisme dat Amerikaanse politici een oplossing zullen vinden voor de dreigende fiscal cliff.

De AEX-index sloot maandag 1,5% hoger op 324,74 punten, de Midkap won 0,9% tot 510,50 punten en de Smallcap eindigde 0,1% in de plus op 372,44 punten.