Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38271 tot 38275
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Wall Street opent met verlies

Sombere berichten over de Europese economie gooiden echter roet in het eten.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na aanvang van de handel 1,4 procent lager op 13.065 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 1,4 procent tot 1409 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde 1,3 procent in tot 2973 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Wall Street opent met verlies

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag met verlies geopend. De graadmeters leken aanvankelijk op een hogere opening af te stevenen na de herverkiezing van de Amerikaanse president Barack Obama. Sombere berichten over de Europese economie gooiden echter roet in het eten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Eurozorgen zetten beurzen in het rood

De Europese beurzen moesten woensdag de eerdere winsten weer uit handen geven en zakten in de rode cijfers. De opluchting over de herverkiezing van de Amerikaanse president Barack Obama werd tenietgedaan door tegenvallende berichten over de Europese economie.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,4 procent lager op 336,02 punten. De MidKap-index zakte 0,2 procent tot 527,61 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,7 procent. De Amerikaanse openingsindicatoren wijzen ook op een lagere opening van Wall Street.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

'Bankenunie moet landen buiten euro-blok toestaan te lenen uit ESM' - EBRD

De bankenunie van de eurozone zou landen buiten de eurozone moeten toestaan bij te dragen aan het European Stability Mechanism (ESM), evenals te lenen uit het permanente noodfonds, als die landen de Europese Centrale Bank (ECB) ook toestaan om toezicht te houden op hun banken, stelt de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) woensdag voor.

Het idee zou de eurozone tot een open organisatie maken voor alle zevenentwintig landen binnen de Europese Unie (EU), en zou een radicale omslag zijn voor het zeventien landen tellende valutablok. De eurozone heeft over het algemeen geprobeerd zijn processen te stroomlijnen door niet-lidstaten uit te sluiten bij de besluitvorming over maatregelen voor het oplossen van de schuldencrisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

'Bonden vrezen massaontslag bij Iberia'

Bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia staan tot 7000 banen op de tocht. Dat meldden bronnen bij de Spaanse vakbonden woensdag. Het bedrijf zou de plannen vrijdag willen ontvouwen bij de presentatie van de kwartaalcijfers.