Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 38276 tot 38280
Bron: amnesty.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Waarschuwing voor EU: stop geweld tegen demonstranten

Vreedzame demonstranten in EU-landen worden door de politie geslagen, getrapt, beschoten en verwond met rubberen kogels en traangas. Dit buitensporige gebruik van geweld door de politie blijft vaak onbestraft.

In het verslag Policing demonstrations in the European Union staan persoonlijke verhalen over politiegeweld uit Griekenland, Spanje en Roemenië. De politie gebruikt vaak buitensporig geweld tegen demonstranten en journalisten, pakt mensen willekeurig op en geeft mensen geen toegang tot medische hulp. Amnesty International roept overheden op deze mensenrechtenschendingen te onderzoeken en voorkomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

'Nog betere regulering nodig op financiële markt'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zaterdag opgeroepen tot een betere regulering van de financiële markten.

Ze zei dat zaterdag in haar wekelijkse video-boodschap op internet. Merkel ontmoet komende week in Berlijn vertegenwoordigers van de Wereldbank, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en andere belangrijke financiële instellingen.

Bron: groene.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Redding euro brengt economische neergang, oorlog en fascisme.

Het is waarschijnlijk het belangrijkste Europese document sinds het Verdrag van Maastricht. Dat markeerde het begin van het onzalige pad dat naar de euro leidde. Dit markeert een al even onzalig pad naar een bankenunie, fiscale unie en – uiteindelijk – politieke unie.

En omdat ik vrees dat het ons het tegenovergestelde gaat brengen – economische neergang, oorlog en fascisme – van waar de EU ooit voor is opgericht zou iedere Europeaan het moeten lezen, zou het op middelbare scholen verplichte lesstof moeten zijn en zouden universiteiten er kritische hoorcolleges aan moeten wijden. De toekomst is te belangrijk om aan ongekozen technocraten over te laten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Als politici in deze crisis falen ligt populisme op de loer

Sinds eind jaren zestig heeft de politiek aan de leiband gelopen van haar burgers. Nu moet ze hervormen zonder de kiezer van zich te vervreemden.

Vormt de crisis de opmaat naar een nieuwe bloeiperiode of markeert zij het einde van het democratische kapitalistische model?

Bron: niburu.co
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Alle banken in Amerika aangeklaagd voor diefstal en witwassen

Alle grote banken in Amerika worden beschuldigd van diefstal, witwassen en het wegsluizen van geld naar belastingparadijzen.

Namens huiseigenaren in Amerika is er bij een rechtbank in New York een aanklacht ingediend en een eis tot teruggave van 43 biljoen Dollar.

Het zijn niet alleen de banken die worden aangeklaagd, maar ook politici binnen de Obama regering die dit mogelijk heeft gemaakt door goedkeuring te geven voor de oprichting van lege brievenbusfirma’s (een nep postadres wat gebruikt wordt om voordeel mee te behalen) wat in strijd is met de bestaande Amerikaanse wetgeving.

De aanklacht werd ingediend door de Spire Law Group, een advocatenfirma die zich al jaren sterk maakt voor de belangen van gedupeerde Amerikaanse huiseigenaren.