EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
36
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: bitcoinweb.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38276 tot 38280 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2013

Groei

Sinds de dagen van Bismarck, int de overheid geld via belastingen dat voor een deel aan de burgers wordt terugbetaald in de vorm van diverse sociale uitgaven-programma's. De succesvolle politici besteden zoveel geld dat het de overheidsinkomsten overtreft, maar net niet zoveel dat het onverantwoord lijkt. Hoe meer voordelen belooft des te meer kiezers stemmen op ze om meer macht te verkrijgen, en meer geld kan worden doorgeschoven naar de belangen groepen, de zgn. insiders.

De groei in de afgelopen honderd jaar in bevolking, BBP, lonen, prijzen, maakte het mogelijk om de overheidsuitgaven aanzienlijk uit te breiden, en steeds te anticiperen op grotere, rijkere generaties om de kleinere groep van werklozen, zieken en ouderen te ondersteunen.

[...]

Lees verder op Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2013

'ECB zit in een moeilijk parket'

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt door de aankondiging onbeperkt staatsobligaties op te zullen kopen van eurolanden die om financiële steun vragen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2013

'Huizenmarkt valt stil na run in december'

De markt voor koopwoningen valt in het eerste kwartaal weer helemaal stil, na de run op huizen in december.

''Tot het einde van het jaar was het heel druk, maar mensen zullen in januari en februari de kat uit de boom kijken. Het worden geen geweldige maanden'', voorspelde Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland, vrijdag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2013

Infographic: Het Amerikaanse begrotingstekort gevisualiseerd

De site Demonocracy heeft een infographic gemaakt van het Amerikaanse begrotingstekort. Door fictief bankbiljetten van $100 te stapelen wordt gevisualiseerd hoe groot het begrotingstekort is als de fiscal cliff doorgevoerd wordt en wat er nog van over blijft als veel van de bezuinigingen niet doorgevoerd worden.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2013

Grafiek: Het welvaartseffect van goedkoop krediet

Bernanke heeft meerdere malen gewezen op het zogeheten 'wealth effect' dat veroorzaakt wordt door lage rente en monetaire stimulering. Door het soepele monetaire beleid stijgen de huizenprijzen weer, terwijl tegelijkertijd de aandelenmarkten opveren. Volgens Bernanke neemt hierdoor het gevoel van welvaart toe, waardoor de consument makkelijker geld uitgeeft en de economie weer kan aansterken. Onderstaande grafieken plaatsen een kritische noot bij de duurzaamheid van een door schulden gedreven economie.

Lees verder op MarketUpdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs