Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 38276 tot 38280
Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

ABP-topman: In 2014 worden de pensioenen mogelijk weer gekort

Als de dekkingsgraad van 105 procent niet gehaald wordt, moet er in 2014 een tweede keer gekort worden op de pensioenen.

Dat zei Henk Brouwer, directeur van het ABP in Newsroom, het nieuwscafé van BNR en het FD.

"We zitten nu op een dekkingsgraad van 97,3 procent. Om een korting van 0,5 procent te kunnen vermijden moeten we binnen twee maanden op 100 procent zitten. Maar ik schat in dat dit niet gaat lukken en we dus moeten korten."

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Griekenland wederom onder enorme druk

Ondanks dat het Griekse parlement de begroting voor 2013 heeft goedgekeurd, staat er nog steeds geen Europees geld op de rekening. Het infuus hapert. Omdat Griekenland nog geen nieuwe zak geld heeft gekregen is er geen liquiditeit meer in de markt.

Niemand weet wat er nu precies zal gaan gebeuren. Wat vast staat is dat Griekenland aan het einde van deze week 5 miljard euro moet afbetalen aan de ECB.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Jim Rogers kijkt naar Rusland

Jim Rogers kijkt altijd over heel de wereld op zoek naar opportuniteiten. Vandaag kijkt hij met meer dan gewone interesse naar Rusland. Rusland is rijk aan 2 van de belangrijkste grondstoffen ter wereld, namelijk olie en gas. Het is de grootste gasproducent ter wereld (hoewel Amerika hen op de hielen zit) en heeft de 8e grootste oliereserves. Rogers was lange tijd negatief over Rusland door het negatieve investeringsklimaat en de corruptie in het land, maar dit lijkt beide stilaan te veranderen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Minder goudvoorraad zorgt niet voor hogere prijzen

James Turk en Juan Castañeda van de University of Buckingham berekende dat de goudvoorraad bovengronds momenteel 155.000 ton goud bedraagt, dit is 10 % minder dan eerst gedacht. Het verschil van 16.000 ton vertegenwoordigt ongeveer een waarde van € 645 miljard.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Europese jeugdwerkloosheid blijft stijgen, meer sociale onrusten niet uitgesloten

Niet bepaald verrassend, maar het gaat in Europa van kwaad naar erger. De jeugdwerkloosheid blijft maar stijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de betogingen grimmiger worden in landen als Griekenland en Spanje. De jeugd heeft immers weinig te verliezen. Er is een groot verband tussen jeugdwerkloosheid en sociale onrust.

[...]