Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38286 tot 38290
Bron: spanjevandaag.com
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

517 huisuitzettingen per dag in Spanje

In Spanje worden tegenwoordig 512 families per dag uit hun huizen gezet vanwege achterstallige betalingen van onder andere leningen en hypotheken. Alleen al in het eerste trimester van dit jaar werden er 46.559 geforceerde huisuitzettingen gedaan. Deze cijfers werden eind vorige week bekend gemaakt door de PAH, een platform  voor hypotheekslachtoffers.

De eerste drie maanden van 2012 werden er in totaal 46.559 huisuitzettingen in heel Spanje gedaan, oftewel gemiddeld 517 per dag. Volgens andere gegevens echter blijkt dat er gedurende de eerste drie maanden van dit jaar 18.424 huisuitzettingen plaatsvinden met een totaal sinds 2008 van 185.140 huisuitzettingen. De PAH zegt echter dat er sinds 2008 minstens 400.000 mensen uit hun huizen zijn gezet.

Bron: inspanje.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Twee zelfmoorden vlak voor huisuitzetting

Een dag eerder in Granada trof de politie een uur voordat hij uit zijn huis zou worden gezet, het lichaam van een eveneens 53-jarige man aan op een binnenpatio van het gebouw waar hij woonde. De zelfmoorden zorgden voor veel commotie in beide buurten. 

Sinds 2008 zijn 350.000 families uit hun huizen gezet omdat ze de hypotheek niet meer konden betalen. Het systeem van huisuitzetting werd volgens het rapport al ruim een eeuw geleden opgesteld en is dringend aan een herziening toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Wall Street opent vlak

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag vlak geopend. Beleggers wegen een sterker dan verwacht groeicijfer van de Amerikaanse economie af tegen tegenvallende resultaten van technologiegigant Apple en webwinkelbedrijf Amazon.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Grieks tekort groeit nu met miljarden per dag

Het gat in de Griekse begroting loopt steeds verder op. Het gat van 16 tot 18 miljard euro waarvan eerder deze week nog sprake was, is opgelopen tot 30 miljard euro.

Althans: dat is het bedrag dat ter sprake kwam tijdens een vergadering van de Eurogroup Working Group in Brussel. Die bereidt de vergadering van ministers van Financiën van de eurozone voor. Persbureau Reuters meldt dat de trojka nog een extra financieringsgat heeft vastgesteld van 30 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

'Ierland wil snel van noodsteun af'

Ierland wil het eerste van de noodlijdende landen in de eurozone zijn dat weer helemaal op eigen benen staat. Volgens de Ierse minister van Buitenlandse Zaken Eamon Gilmore is zijn land hard op weg dat doel te bereiken.

Hij zei dat vrijdag na gesprekken in Berlijn met zijn Duitse collega Guido Westerwelle. Die noemde Ierland ,,een uitstekend voorbeeld'' van een land dat zich heeft teruggevochten met discipline en hard werken.