Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38286 tot 38290
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Ericsson schrapt 1550 banen in Zweden

De Zweedse fabrikant van telecomapparatuur Ericsson schrapt in eigen land 1550 banen om kosten te besparen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De ontslagen vallen vooral bij de worstelende netwerkdivisie van Ericsson. Het bedrijf heeft bijna 18.000 werknemers in Zweden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

IMF waarschuwt: 'Frankrijk snel problematischer dan Italië en Spanje'

Het IMF spoort Frankrijk aan om zowel de loonkost als de belastingen te verlagen. Als dat niet gebeurt riskeren de Fransen immers achter te raken op Italië en Spanje, die beide diepgaande hervormingen doorvoeren, schrijft Valentina Pop op de EU Observer.

In zijn jaarlijkse landenreview waarschuwt het IMF ervoor dat “de groeivooruitzichten voor Frankrijk erg fragiel blijven. Dit is deels te wijten aan de zwakke situatie van Europa, maar wordt verder verscherpt door een specifiek Frans concurrentieprobleem.”

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Wat zegt goudrepatriëring over een land?

Duitsland is niet het eerste en waarschijnlijk niet het laatste land dat zijn goud terug binnen de eigen landsgrenzen wil aanhouden. Venezuela heeft vorig jaar al al zijn goud teruggehaald en in Zwitserland gaan er ook stemmen op om dit te doen. Wat betekent dit nu, wanneer een land zijn goud terug repatrieert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

NN: gedwongen ontslagen onvermijdelijk

De reorganisatie bij Nationale-Nederlanden zal onvermijdelijk leiden tot gedwongen ontslagen. Dat meldde de verzekeraar woensdag. Moederbedrijf ING meldde eerder dat bij de verzekeraar de komende 2 jaar 1350 banen komen te vervallen

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Economische problemen zijn helemaal niet van de baan na overwinning Obama

De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben veel aspecten, maar de economie steekt er tegenwoordig met kop en schouders bovenuit. De miljardair Wilbur Ross waarschuwt de toekomstige president dat de ondernemers in de VS met heel wat vraagtekens zitten.

Die vraagtekens hebben betrekking op de ‘fiscal cliff’, maar ook over de belastingtarieven. Het zal duidelijk zijn dat besparingen nodig zijn, maar het is allesbehalve duidelijk waar die zullen komen. Zoals bekend houden bedrijfsleiders niet van onzekerheid, ze willen een zo groot mogelijk mate van zekerheid.