Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38291 tot 38295
Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Goud aanvulling voor de portefeuille?

De twee belangrijkste lessen van beleggen zijn naar mijn idee spreiden en herbalanceren. Er werd een voorbeeld besproken waarbij ieder jaar opnieuw gelijkelijk werd belegd in tien beleggingscategorieën , waarvan de totale verdeling zou kunnen passen bij een wat betreft beleggingsprofiel neutrale belegger.

Er werd aangetoond door steeds ieder jaar opnieuw te herbalanceren, aan het begin van het jaar, er over de periode 1998 tot en 2011 een rendement, zonder rekening te houden met de kosten van beleggen, van gemiddeld 7,4% per jaar. Er kwam geen beleggingsvisie aan te pas (behalve wellicht bij de initiële strategische keuze met welke tien beleggingscategorieën te starten).

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Beurzen richten blik op VS

Op de Europese beurzen werden dinsdag kleine winsten geboekt. Na de verliesbeurt van een dag eerder gingen beleggers op zoek naar koopjes. De blik bleef daarbij gericht op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 337,16 punten. De MidKap-index klom 0,5 procent tot 528,10 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,7 procent. Madrid zakte 0,1 procent. Volgens Spaanse media blijkt uit prognoses van Brussel dat de economie in Spanje in 2013 sterker zal krimpen dan verwacht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

VS VANDAAG: Wall Street gaat winst tegemoet op 'Election Day'

Wall Street opent dinsdag naar verwachting hoger waarbij de aandacht in New York vooral uitgaat naar de presidentsverkiezingen die een nek-aan-nek race lijken te worden tussen zittend president Barack Obama en zijn uitdager Mitt Romney.

Omstreeks 15.00 uur noteren de futures voor de Dow Jones Industrial Average 34,00 punten hoger, winnen de S&P futures 4,50 punten, terwijl de Nasdaq-futures 11,25 punten toevoegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

'Wall Street opent hoger op verkiezingsdag'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen dinsdag naar verwachting hoger openen. De handel zal vooral in het teken staan van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Het is erop of eronder voor president Barack Obama en zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney. Na maandenlange campagnes gaat Amerika dinsdag naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. De ogen zijn vooral gericht op de zogenoemde 'swing states', deelstaten waar het niet duidelijk is wie er met de winst aan de haal zal gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Van Rompuy wil deal Grieken en trojka

EU-president Herman Van Rompuy heeft er bij de Grieken op aangedrongen dat ze zo snel mogelijk overeenstemming bereiken met de trojka van EU, ECB en IMF over de bezuinigingen, zodat het land in aanmerking kan komen voor extra steun. Dat heeft Van Rompuy dinsdag gezegd bij een bezoek aan Laos.