Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38291 tot 38295
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Amerikaanse economie groeit 2 procent

Volgens de officiƫle statistieken en "berekenformules":

De economie van de Verenigde Staten is in het derde kwartaal met 2 procent gegroeid op jaarbasis. Dat blijkt uit een eerste raming van het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

De crash in zilver

Wist je dat de goud- en zilvermijnen dit jaar beter presteerden dan de edelmetalen zelf?

John Murphy van Stockcharts maakte de analyse en kwam tot deze opmerkelijke vaststelling. Niet meteen wat je zou verwachten, toch? Het geeft een beetje aan hoe negatief het sentiment ten opzichte van de mijnaandelen nog steeds is, vind je niet?

Een ander goede indicator voor het sentiment, is mijn mailbox.Paniek alom! Eén lezer “bedankte” mij voor het advies om zilver te kopen. Hij heeft mijn advies wekenlang genegeerd en ging dan eindelijk overstag en kocht zilver precies op de top van $34. Volgens hem is de prijs van zilver momenteel aan het crashen.

Wat?? Een crash in zilver?? De prijs is amper 10% gedaald ten opzichte van de topkoersen. In vergelijking met de lows van augustus, zit je zelfs nog met een winst van 20%. Wie dergelijke schommelingen als een crash omschrijft, heeft op de beurs niets te zoeken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Griekenland heeft EUR30 miljard extra nodig tot 2016

Griekenland zal tot 2016 EUR30 miljard extra aan financiele steun van zijn internationale crediteuren nodig hebben, om de dieper dan verwachte recessie en een verlenging van twee jaar voor de begrotingsdoelstellingen te dekken, werd Europese ministeries van financien donderdag medegedeeld.

De beleidsmakers van de eurozone zullen voor de rest van het najaar in zijn greep gehouden worden door Griekenland, waar voor het schuldendilemma een oplossing gevonden moet worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Philips schrapt nog meer banen in Eindhoven

Philips kondigde de ontslagronde in september al aan en maakte toen bekend dat wereldwijd 2200 banen zouden verdwijnen, vooral bij de onderdelen Healthcare en Lighting.

Sinds 2009 zijn er bijna 13.000 arbeidsplaatsen verloren gegaan bij het elektronicaconcern.

Bron: hypotheeksteun.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Hypotheekrenteaftrek ook aangepakt voor huidige hypotheek

De VVD en PVDA gaan in het nieuwe kabinet ook de hypotheekrenteaftrek beperken voor bestaande gevallen. Vanaf 2014 wordt de maximale hypotheekrenteaftrek jaarlijks met een half procent verminderd. Dat zijn de laatste berichten volgens bronnen rond de kabinetsformatie

Zoals we al eerder meldden keken VVD en PVDA naar een plan om de hypotheekrenteaftrek te beperken. Het lijkt nu ook voor de huidige huizenbezitters voorbij te zijn. Vanaf 2014 wordt de hypotheekrenteaftrek in 28 jaar afgebouwd van de huidige 52 procent naar 38 procent. Deze beperking moet de overheid structureel 770 miljoen euro gaan opleveren.