Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38296 tot 38300
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Invallen in Duitsland om zwart geld bij UBS

In heel Duitsland heeft de federale recherche maandag invallen gedaan bij bedrijven en woonhuizen van honderden mensen die de belasting zouden hebben ontdoken. Zij waren allemaal klanten van de Zwitserse bank UBS.

Via Zwitserse bankrekeningen zouden de Duitsers hebben geprobeerd de belastingen te ontduiken. Bij de grote actie tegen belastingontduiking waren bestuurders en aanklagers van meerdere deelstaten betrokken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Centrale banken krijgen steeds meer macht

Na eerdere geruchten over samenwerkingen tussen centrale banken en overheden bracht de Britse overheid vrijdag 9 november naar buiten dat het een deal heeft gesloten met de Bank of England (BoE) om de overwinsten van de centrale bank te gebruiken om de kwakkelende economie te stimuleren.

Sinds de centrale bank in maart 2009 is begonnen met het zogenaamde Quantitative Easing programma is er voor in totaal voor 375 miljard(!) pond aan obligaties opgekocht. De betaalde rente op deze obligaties zal naar verwachting in totaal 35 miljard pond bedragen in maart 2013.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Minder platina uit de grond van Zuid Afrika

Er zijn verschillende redenen waarom platina een zeer interessant edelmetaal is om te volgen. Focus op goud is goed, maar ook platina haalt hele mooi rendementen, ook in de tijd dat goud een aantal stappen terug heeft gedaan.

In augustus 2012 daalde de productie van platina met iets meer dan 2,5 procent in vergelijking met juli. De belangrijkste reden voor de daling van de productie is de onrust die er is geweest in Zuid Afrika onder werknemers van de verschillende platinamijnen in het land

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Buitenlandse steun voor schuldfinanciering Amerika zakt weg

Buitenlandse steun voor schuldfinanciering Amerika zakt weg De officiële Amerikaanse staatsschuld passeerde onlangs de grens van $16 biljoen en staat daarmee ruim $5 biljoen hoger dan vier jaar geleden. Dat betekent dat Amerika erg afhankelijk is van haar geldschieters om haar luxe positie te kunnen behouden. In 2012 leent de Amerikaanse overheid voor het vierde jaar op rij meer dan $1 biljoen bij, geld dat verstrekt moet worden door (buitenlandse) beleggers. Onderstaande grafieken van Zero Hedge laten zien dat de vraag naar Amerikaanse Treasuries in de rest van de wereld gestaag aan het afnemen is.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Italiaanse banken vullen buffers aan

Hint: LTRO

Grote Italiaanse banken hebben hun kapitaalpositie het afgelopen jaar flink versterkt. Dat meldde de Italiaanse centrale bank maandag.

De 14 grootste banken hebben nu gemiddeld een kapitaalbuffer die 10,2 procent van hun naar risico gewogen totale bezittingen bedraagt. Deze verhouding (core tier 1) bedroeg eind 2011 nog 8,8 procent en kwam in 2010 niet boven de grens van 8 procent uit.