Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 3831 tot 3835
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Deutsche Bank: ECB heeft rentesignaal kapotgemaakt

Het monetaire beleid van de ECB is verantwoordelijk voor een gebrek aan hervormingen, de lage spaarrente en voor nieuwe financiële bubbels. Die conclusie trekt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank. In een nieuw rapport getiteld ‘The Dark Sides of QE‘ beargumenteert hij dat het opkopen van staatsobligaties en het verlagen van de rente door de ECB veel meer negatieve dan positieve effecten heeft gehad op de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Leven in een economische illusie van 10 biljoen dollar

De aandelenmarkten zijn de afgelopen 10 jaar enorm gestegen. Een dip in 2009 werd een ultiem hoogtepunt dezer jaren. Maar toch zien we een markt van 10 biljoen dollar de afgelopen twee jaar nog maar weinig bewegen. Vanaf midden 2014 is de aandelenmarkt nergens meer naartoe gegaan. Geen daling, geen stijging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Dollar en Pond aan elkaar gekoppeld?

John Mills is een interessant figuur. Jarenlang gold deze zakenman als een van de grootste geldschieters van de Britse socialistische partij.

Labour is over het algemeen pro-EU. En daar knelt het schoentje. De miljonair-business man werd steeds eurosceptischer, en ging gaandeweg vooral zijn geld doneren aan de anti-EU-lobby.

Tijdens de Brexit-discussie in het voorjaar van 2016 liet hij zich dan ook regelmatig horen. Mills wilde dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. Wat de komende jaren dus zal gebeuren, zo weten we nu.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

5 psychologische tricks die rijke mensen gebruiken om meer geld te verdienen

Het is niet enkel de bankrekening die anders is bij rijke mensen. Ook hun manier van denken over geld en rijkdom is anders. Rijk worden begint met de juiste overtuiging over geld verdienen, zegt Steve Siebold.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Brexit loopt vertraging op, Britse pond stijgt naar $1,24

Het Britse pond steeg vandaag naar het hoogste niveau in meer dan drie weken tijd, nadat bekend werd dat de Britse premier Theresa May is teruggefloten door de rechtbank. De rechtbank oordeelde vandaag dat de Britse regering eerst toestemming van het parlement nodig heeft om het zogeheten Artikel 50 in werking te stellen. In dit wetsartikel uit het Verdrag van Lissabon zijn de bepalingen opgenomen over het vertrek van een lidstaat uit de Europese Unie.