Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 38301 tot 38305
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Wall Street opent hoger'

De aandelenbeurzen op Wall Street stevenen af op een hogere opening. Beleggers zijn optimistisch dat de onderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen over de zogeheten fiscal cliff succesvol zullen verlopen. Verscheidene betrokkenen lieten zich hoopvol over de gesprekken uit.

Beleggers wachten verder ook op een cijfer over de verkoop van bestaande woningen dat kort na de opening van de handel bekend wordt gemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Spanje wil 6 tot 8 miljard ophalen

Spanje wil deze week tussen de 6 en 8 miljard euro ophalen met twee veilingen van staatspapier. Dat werd maandag bekendgemaakt.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Alles naar draagkracht

Sinds kort circuleert in Duitsland het begrip “schuldentragsfähigkeitsanalyse” en dat is een mooi en tegelijkertijd angstaanjagende uiting van onkunde in het kader van de schuldencrisis.

Er bestaat helemaal niet zo iets als een officiële draagkracht berekening van de schuldenlast van Europa, meer in het bijzonder niet van de lidstaten en al helemaal niet van Griekenland. Er zijn wel berekeningen. Maar dan van het gehalte 'zo de wind waait, zo waait mijn jasje'.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Aandeel Dexia naar laagste peil ooit

Het aandeel van de restbank Dexia is naar een absoluut diepterecord gezakt op de beurs van Brussel. Rond de middag daalde de koers van het aandeel tot 10 eurocent.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Duitsland stapt binnen 4 jaar uit de euro'

Kyle Bass, de hedgefundmanager die een half miljard verdiende door subprime-hypotheken te shorten (tijdens de crash van 2007), heeft een sterke uitspraak gedaan tegen Bloomberg. Bass stelt dat niet Griekenland, maar Duitsland binnen een jaar of vier een stap terug zal doen uit het europroject. Uiteindelijk zal Duitsland volgens Bass uit de euro stappen.