Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 38301 tot 38305
Bron: hypotheeksteun.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Hypotheekrenteaftrek ook aangepakt voor huidige hypotheek

De VVD en PVDA gaan in het nieuwe kabinet ook de hypotheekrenteaftrek beperken voor bestaande gevallen. Vanaf 2014 wordt de maximale hypotheekrenteaftrek jaarlijks met een half procent verminderd. Dat zijn de laatste berichten volgens bronnen rond de kabinetsformatie

Zoals we al eerder meldden keken VVD en PVDA naar een plan om de hypotheekrenteaftrek te beperken. Het lijkt nu ook voor de huidige huizenbezitters voorbij te zijn. Vanaf 2014 wordt de hypotheekrenteaftrek in 28 jaar afgebouwd van de huidige 52 procent naar 38 procent. Deze beperking moet de overheid structureel 770 miljoen euro gaan opleveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Italiaanse rente daalt bij veiling

De rente op Italiaans 2-jarig staatspapier is vrijdag bij een veiling gedaald tot het laagste niveau sinds maart.

De leenkosten voor Italië daalden tot 2,40 procent, tegen 2,53 procent bij de vorige veiling eind september.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Bunds hoger, Italiaanse rente daalt hard

De Duitse bunds staan vrijdagochtend hoger, in een markt waarbij de risicobereidheid is afgenomen na tegenvallende resultaten voor technologiefondsen Apple en Amazon.

Italie haalde vrijdag EUR4 miljard op met de veiling van drie verschillende soorten staatspapier, tegen lagere financieringskosten. De financieringskosten op het papier met een looptijd tot september 2014 daalde daarbij tot 2,397% van 2,532% en op de leningen met een looptijd tot een met september 2021 daalde het gemiddelde rendement tot 3,33% van 3,68%. Beide in vergelijking tot de vorige veiling op 25 september.

Bron: 925.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

VS gaan Arabieren voorbij in olieproductie

De Verenigde Staten hebben nooit verlegen gezeten om olie. Het land behoort al een eeuw tot de grootste olieproducerende landen in de wereld. Maar, wat de Amerikanen wel blijken te kunnen en de concurrentie niet: 7,5 procent groeien in een jaar. Daarmee gaan ze Rusland dit jaar al voorbij, en komen ze vrijwel op gelijke hoogte met Saoedi-Arabië. Volgend jaar is het erop en erover, zo is de verwachting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

'ECB zet geldpers niet aan'

De Europese Centrale Bank (ECB) zet de geldpers niet aan met zijn nieuwe programma waarbij de ECB staatsobligaties koopt. Dat zei bestuurder Jörg Asmussen van de centrale bank vrijdag. Hij probeerde daarmee zorgen weg te nemen dat het programma de inflatie zal aanwakkeren.