Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 38311 tot 38315
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

'Licht hogere opening Wall Street'

In New York openen de Amerikaanse beurzen maandag naar verwachting licht hoger. Beleggers lijken geen risico's meer te willen nemen voorafgaand aan de presidentsverkiezingen, die dinsdag worden gehouden.

De opiniepeilingen in de VS wijzen op een nek-aan-nekrace tussen president Barack Obama en zijn uitdager Mitt Romney. Volgens een opiniepeiling die de krant Washington Post zondag publiceerde, kunnen de Democraat Obama en de Republikein Romney allebei rekenen op 48 procent van de stemmen.

Bron: Mediawerkgroepsyrie
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Britse troepen vergezellen Amerikanen in Jordanië

Verschillende honderden Britse soldaten en militaire adviseurs bevinden zich in Jordanië om de situatie in Syrië gade te slaan berichten westerse diplomaten aldus het Italiaanse persbureau ANSA op 11 oktober 2012.

Zij zullen de task force van 150 Amerikaanse soldaten bijstaan in ‘het beschermen van Jordanië, haar inwoners en vluchtelingen tegen Syrische chemische wapens’ zoals de Amerikanen het aan de publieke opinie verkopen.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Column Kees de Kort | In de VS pikken ouderen de banen in

Er zijn banen bijgekomen in de VS, maar eigenlijk niet voor jongeren. Volgens macro-econoom Kees de Kort wordt een heel groot gedeelte van de banen ingevuld door 55+'ers.

Die groei bij de 55+'ers is wel een heel bijzonder verhaal, vindt Kees de Kort. Hij legt uit waarom dit zo gebeurt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Veel minder pensioenopbouw door regeerakkoord

De pensioenuitkeringen voor de komende generatie zullen met bijna een kwart dalen door de maatregelen uit het regeerakkoord. In sommige gevallen zullen ze zelfs halveren. Duovoorzitter Bob van der Wal van MHP, de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel, heeft dat maandag gezegd.

Van der Wal wijst erop dat de maximale jaarlijkse pensioenopbouw wordt verlaagd met 0,5 procent van 2,25 naar 1,75 procent. Ook wordt de fiscale vrijstelling van pensioenpremies beperkt tot een inkomen van 100.000 euro.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Cyprus is nachtmerrie en tijdbom

Cyprus is niet alleen een financiƫle nachtmerrie. Het is ook een geopolitieke tijdbom.

Uitgerekend door de buitenlandse geheime dienst van Duitsland (BND) is onlangs een vernietigend rapport uitgebracht over Cyprus in het kader van de aanstaande noodzaak om deze eilandstaat van de financiƫle ondergang te redden, uiteraard door Europa en dus in belangrijke mate door Duitsland. Het rapport van de BND is ronduit vernietigend. Cyprus is een belastingparadijs voor zwartspaarders en andere belastingontduikers.