EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38311 tot 38315 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 13 januari 2013

Wit-Rusland: Hyperinflatie in Actie (video)

In May 2011, Belarus surprised its citizens by devaluing its currency by 50% overnight in an attempt to kickstart its economy, leading to swift and brutal hyperinflation. And while written narratives of the most recent episode of monetary collapse are one thing, nothing is quite as amusing, and grounding for those attempting to "value" money (such as Nobel prize winning economists writing out of their steel exoskeletal ivory towers), as watching a bag of cash be used to pay for seven boxes of beer. And nothing is quite a cathartic as spending several hours trying to count said cash - cash backed by the "full faith and credit" of the Belarus central bank...

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: zondag 13 januari 2013

Goud bijna 1% omhoog in de tweede week van 2013

De tweede week voor 2013 zit erop voor de edelmetaalmarkt. Goud heeft de afgelopen week een plus weten te behalen van bijna 1%. Om precies te zijn sloot de goudprijs afgelopen vrijdag 0,7% hoger ten opzichte van maandag. Het hoogste punt werd afgelopen donderdag bereik, toen door goede cijfers uit China en een tegenvallende dollar de goudprijs in een dag steeg naar 1675 dollar per troy ounce.

Deze mooie stap vooruit wist het edelmetaal niet vast te houden, aangezien vrijdag de prijs alweer terugzakte naar een niveau van 1657 dollar per troy ounce. Daghandelaren zijn blij zijn met de grote schommelingen op dagelijkse basis, maar fundamenteel gezien blijkt nog maar eens hoe slecht het vertrouwen in de markten is.

Lees verder op prijsvangoud.nl
Geplaatst op: zondag 13 januari 2013

Bolkestein waarschuwt voor vergaande bezuinigingen

Het kabinet moet oppassen met verder bezuinigingen in tijden van crisis. 

Het kabinet moet oppassen met verder bezuinigingen in tijden van crisis. 

Dat zei oud-VVD-leider Frits Bolkestein zondag in het tv-programma Buitenhof.

Hij zei onder de indruk te zijn van de waarschuwing van Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau, niet verder te bezuinigingen omdat dit de economie schade kan toebrengen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 13 januari 2013

VS slaat geen munt voor schuldenplafond

De Amerikaanse regering is niet van plan een platinum munt te slaan van bijvoorbeeld 1 biljoen dollar als truc om de staatsschuld te beheersen. 

De Amerikaanse regering is niet van plan een platinum munt te slaan van bijvoorbeeld 1 biljoen dollar als truc om de staatsschuld te beheersen. 

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft dit weekeinde in een verklaring uitdrukkelijk suggesties over het slaan van een of meer munten van een biljoen dollar van de hand gewezen.

In theorie kan de regering een platinum munt van een biljoen dollar laten slaan en die in de kluis van de centrale bank opbergen. In de boeken kan het stukje platinum dan gebruikt worden om van de maximale schuld van 16,4 biljoen dollar één biljoen af te trekken.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 13 januari 2013

pensioen perikelen

Is het erg gesteld met het Pensioenfonds voor de Media? Ja en het is illustratief voor een flink deel van pensioensector. De dekkingsgraad van PNO Media was eind oktober 2012 93,7%. Dat wordt afstempelen inleveren. Per 1 april 2013 met 5,9% en als eind 2013 niet de vereiste 104,5% is behaald, dan gaat het pensioen verder omlaag.

Lees verder op blog.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs