Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38321 tot 38325
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

AEX licht in de plus

De beurs in Amsterdam is licht hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen lieten bij de opening kleine winsten zien. SNS Reaal is de grote verliezer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Griekenland dient bezuinigingsvoorstel in bij parlement

Griekenland heeft maandag een wetsvoorstel voorgelegd aan het parlement, waarbij de salarissen en pensioenen van ambtenaren worden gereduceerd en de pensioenleeftijd verhoogd. De maatregelen maken deel uit van het bezuinigingspakket van EUR13,5 miljard waarover woensdag gestemd zal worden.

In het wetsvoorstel zullen de pensioenen afhankelijk van het inkomensniveau verlaagd worden met maximaal 15%, pensioenbonussen voor ambtenaren zullen met 83% teruggebracht worden, en de pensioenleeftijd zal oplopen naar 67, waar dit momenteel 65 betreft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Julian Robertson steekt zijn beursoptimisme niet meer weg

Iedereen zit bibberend van schrik te kijken naar wat er in Europa en in de VS gebeurt, met als gevolg een verlammend effect en een veel te negatieve houding ten opzichte van de aandelenbeurzen. Manager van hedge fund Tiger Management Julian Robertson lacht met zoveel negatieve sentiment.

Robertson steekt zijn optimisme niet onder stoelen of banken, hij lacht met alle angsthazen die hun portfolio’s met het oog op een worst-case scenario ingericht hebben. Met een dergelijk scenario weigert hij simpelweg rekening te houden, het verhaal zal uiteindelijk een heel andere richting uitgaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

'Brussel somber over Spaanse economie'

De Spaanse economie gaat volgend jaar sterker achteruit dan de Spaanse regering verwacht. Dat meldde de Spaanse krant El Pais dinsdag op basis van prognoses die de Europese Commissie woensdag publiceert.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Aantal arbeidsconflicten neemt rap toe

Door het snel toenemende aantal faillissementen en reorganisaties neemt ook het aantal arbeidsconflicten rap toe. Dat schrijft het AD.

Juridisch dienstverleners Arag en DAS en vakbond FNV verwachten dat het aantal geschillen op de werkvloer de komende tijd nog explosief groeit, schrijft de krant.

Zo kloppen werknemers massaal aan bij Arag omdat ze geen loon meer krijgen, hun ontslag willen aanvechten of omdat de werkgever probeert salarisvermindering erdoor te drukken, zegt arbeidsjuriste Hanneke Boesveld. Volgens haar spelen de conflicten zich af in allerlei sectoren en gaan ze meestal over ontslag.