EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
41
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38321 tot 38325
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

Energie wordt in januari 10 à 15 procent duurder

De tarieven voor elektriciteit en voor gas zullen vanaf januari fors stijgen. Experts gaan ervan uit dat de elektriciteitsprijzen zo'n 10 à 15 procent zullen toenemen. Voor de gasprijzen zou de verhoging tussen 9 à 13 procent schommelen. Dat staat in de kranten L'Echo en De Tijd.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

Is periode van besparingen in Europa achter de rug?

Europa heeft de Eurocrisis tot dusver het hoofd proberen te bieden door het op grote schaal doorvoeren van besparingsmaatregelen. De twijfels over de haalbaarheid van deze strategie nemen echter zienderogen toe. Kan besparen inderdaad de problemen wegvagen?

IMF Managing Director Christine Lagarde is zeker geen onvoorwaardelijk voorstander van besparingen, deze kunnen volgens de IMF-topvrouw zelfs het omgekeerd effect bewerkstelligen. Te zwaar besparen is niet goed, de crisis wordt er alleen maar door uitgediept. Dat werd pijnlijk duidelijk in Griekenland, een land dat steeds dieper in het financiële moeras wegzakte.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

“Midden-Oosten boezemt me meer angst in dan Europa”

Jim Rickards, partner bij JAC Capital en auteur “Currency Wars” is optimistischer over de situatie in Europa dan over die in het Midden-Oosten. Rickards ziet 3 redenen waarom enige hoop voor Europa gewettigd is. Maar boven het Midden-Oosten pakken zich steeds donkere wolken samen.

De 3 redenen die Rickards optimistisch naar Europa doen kijken zijn de volgende: China staat te trappelen om in Europa te investeren en wil zijn foreign exchange holdings diversifiëren, de Europese jongeren zijn meer bereid om te werken dan hun ouders dat waren en tenslotte heeft Duitsland, dat al 40 jaar de exportmotor van Europa is, de noodzaak van wat inflatie beseft.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

Beleggers kijken als konijnen naar een lichtbak naar wat er in Washington gebeurt

Komt er een akkoord of komt er geen akkoord over de ‘fiscal cliff’? Deze vraag zal de investeerders op de beurs van Wall Street nog wel een tijdje bezig houden. Ze kijken als konijnen naar een lichtbak naar wat er in Washington gebeurt. Voorlopig is dat nog niet bijster veel, zo blijkt uit de geruchten die ons bereiken.

Senator Majority Leader Harry Reid kwam gisterenavond met de nuchtere verklaring dat er weinig of geen vooruitgang werd gemaakt bij de besprekingen. Om het in zijn eigen woorden te zeggen: het is tijd dat we stoppen met de ‘happy talk’ en ‘specific things’ gaan doen. Of met andere woorden: er is werk aan de winkel!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 28 november 2012

'Lagere opening AEX verwacht'

De beurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk lager. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers blijven langs de zijlijn doordat de Amerikaanse politici weinig vooruitgang boeken met het oplossen van de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

,,De AEX opent ongeveer een half punt lager in navolging van de koersverliezen in Azië en op Wall Street. De 'fiscal cliff' blijft boven de markt hangen en er zal naar verwachting weinig risico worden genomen totdat er een oplossing is gevonden voor deze dreigende begrotingscrisis in de VS'', aldus marktanalist Derek Tol van IG Netherlands.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs