Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 38341 tot 38345
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

'VS populair bij beleggers door verkiezingen

Aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is de Nederlandse belegger optimistischer over economische kansen in de Verenigde Staten. Het aantal beleggers dat van plan is meer in de VS te beleggen, is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar (van 5 naar 12 procent). Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde enquête in opdracht van vermogensbeheerder Schroders.

Omdat veel beleggers pessimistisch zijn door de eurocrisis in Europa, zoeken zij hun heil in andere economieën. ,,Nu iedereen op televisie de Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en Mitt Romney positieve verhalen hoort vertellen over de Amerikaanse economie, is er meer enthousiasme ontstaan voor beleggen in de VS. Als de verkiezingen voorbij zijn en we het weer over de economische problemen van de VS gaan hebben, zal het resultaat waarschijnlijk anders zijn'', aldus Michel Vermeulen, algemeen directeur van Schroders.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Chinese aankoopindex springt naar 3-maandelijks hoogtepunt

De eerste groene scheuten – in het Engelse spreekt men over ‘green shoots’ – in de Chinese economie worden zichtbaar, in de vorm van een verbetering in de Chinese Flash PMI. De ‘spoedindex’ van de purchasing managers index wijst vooralsnog op een contractie van de activiteiten.

De Chinese Flash PMI staat nu op 49,1, maar het tempo van de krimp vertraagt zienderogen. Zonder onverwachte gebeurtenissen moet de index in staat zijn om volgende maand de sprong boven 50 te maken, waardoor er opnieuw een groei wordt geregistreerd bij de aankopen. De Chinese zachte landing zal dan compleet zijn.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

'Staatshulp' moet Franse autofabriek in leven houden

Op iedere auto die Peugeot verkoopt, lijdt de fabrikant een verlies van 350 euro. En dat is al jaren zo. Geen wonder dat PSA, eigenaar van zowel Peugeot als Citroën, het water tot aan de lippen staat. Gisteren schoot de Franse regering te hulp door garant te staan voor 7 miljard euro voor de herfinanciering van de schulden van de autofabrikant.

In ruil voor de overheidssteun eist de Franse regering dat Peugeot- Citroën minder werknemers ontslaat. Eerder kondigde het bedrijf namelijk aan ongeveer 10.000 banen te schrappen. Voor de Franse werknemers in de fabriek in Aulnay-sous-Bois, bij Parijs, is een eventuele verzachting van dat leed goed nieuws. Maar het bericht staat in schril contrast met de boodschap die de Belgische werknemers in Genk gisteren te horen kregen van hun Amerikaanse werkgever Ford: de fabriek in Genk, met 4300 werknemers, gaat dicht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

AEX in het groen

De AEX is hoger van start gegaan. Randstad en Unilever nemen het voortouw met mooie winsten.

De beurs in Amsterdam is met een kleine winst geopend dankzij sterke koerswinsten van Randstad en Unilever, die beide beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten brachten. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers verwerken een stroom aan kwartaalresultaten van toonaangevende Europese bedrijven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

'Derde noodpakket Griekenland nodig'

Griekenland heeft een derde noodpakket van 16 tot 18 miljard nodig volgens de trojka (EU, ECB en IMF). 

Dit stellen hooggeplaatste bronnen in Brussel tegenover het Financieel Dagblad donderdag.

"Extra financiering is noodzakelijk", aldus een bron. Krijgt het land geen derde lening, dan is er een grote kans dat het alsnog failliet gaat.