Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38346 tot 38350
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

"Spanje heeft wat tijd gekocht, die van Griekenland is op"

De Eurocrisis spitst zich momenteel op 2 landen toe: Spanje, dat een vraag voor een bailout almaar voor zich uitschuift, en Griekenland, dat wanhopig worstelt om het hoofd boven water te houden. Het verschil tussen beiden is dat Spanje nog over tijd beschikt en Griekenland niet meer.

In Griekenland rollen de politici van de verschillende regeringspartijen nog net niet vechtend over de grond, in Spanje heerst echter een relatieve windstilte. Volgens Ewald Nowotny is het niet verrassend dat Spanje de vraag voor hulp op de lange baan heeft geschoven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Jeremy Grantham over de crisis, de markten en de lange termijn effecten

Charlie Rose had een interview met Jeremy Grantham. Ze praten over de dalende bevolkingsgroei, de productiviteit, de schuldencrisis en de markten.

Volgens Jeremy Grantham houdt de wereld te weinig rekening met de dalende bevolking. De bevolkingsgroei piekte in 1971 met een groei van 2,1 %. Momenteel zit men met een groei van 1,2 %, over 30 jaar zal dit 0 zijn.

De wereldwijde bevolking zal waarschijnlijk pieken rond 2050. Er wordt snel vergeten dat een economie maar op 2 manieren kan groeien: een stijgende productiviteit en/of stijgende bevolking.

[...]

Bron: visionair.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

De doodspriaal van ons economische systeem

In onderstaande plaatje wordt het huidige geldsysteem en de onoplosbare problemen ervan nog eens kort samengevat.

Zolang mensen niet begrijpen dat banken in ons huidige economische systeem geld creƫeren in de vorm van schulden aan personen, bedrijven en overheden, waar rente over moet worden betaald aan diezelfde banken, dan komen we niets verder met de economische crisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Nederland leent opnieuw tegen negatieve rente

De Nederlandse staat heeft maandag 2,3 miljard euro opgehaald met de veiling van kortlopende obligaties. Het rendement op de leningen kwam opnieuw lager uit dan 0 procent.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

In Spanje in oktober 4200 werklozen extra per dag

Ten opzichte van september steeg het aantal werklozen met 2,7 procent tot 4,8 miljoen.

Het werkloosheidspercentage, dat in het derde kwartaal op een record van 25 procent kwam, geldt als betrouwbaarder meetinstrument van de Spaanse arbeidsmarkt.