EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 3836 tot 3840
Geplaatst op: maandag 23 januari 2017

Dringend investeringen in oliesector nodig om prijs te handhaven

Tegen 2020 zal er opnieuw een tekort aan olie op de markten aangeboden worden indien de huidige investeringen niet worden opgetrokken. Dit aldus de minister van energie van Saoedi-Arabiƫ, Khalid A. Al-Falih.

De huidige olieprijzen zijn voor langere termijn houdbaar voor Saoedi-Arabiƫ, ƩƩn van de grootste olie-exporteurs ter wereld. Het land waarschuwt echter dat de sterk gedaalde investeringen van de afgelopen jaren dringend moeten opgeschroefd worden om het huidige aanbod te kunnen handhaven. Deze werden onder druk van de lage olieprijzen beperkt tot een minimum aangezien het rendement te laag of zelfs negatief was.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 23 januari 2017

Hoge Amerikaanse inflatie in zicht!

3,5 tot 4 procent economische groei van het BBP per jaar. Dat is waar de Trump-administratie op mikt. Een onwaarschijnlijk groeipercentage, zo vindt alvast Bart van Ark, Chief Economist bij de invloedrijke denktank Conference Board.

ā€œAls je de economie verder verhit, op een moment dat het groeipotentieel relatief laag is, krijg je inflatie. Dat betekent meer renteverhogingen en dan gaan bedrijven al snel op de rem staanā€, zo zegt van Ark in Trends.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 23 januari 2017

Gazprom heeft al ruim Ć©Ć©n derde Europese gasmarkt in handen

Het Russische concern Gazprom heeft inmiddels een aandeel van 34 procent op de Europese gasmarkt. Dat heeft Alexey Miller, chief executive van Gazprom, bekend gemaakt.

Het jaar voordien had het concern nog een aandeel van 31 procent op de Europese gasmarkt. Gazprom verkocht in het buitenland vorig jaar een recordvolume van nagenoeg 180 miljard kubieke meter gas. Dat betekende een stijging met 12,5 procent tegenover het jaar voordien.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 23 januari 2017

'Olieproductie OPEC en Rusland daalt sneller dan verwacht'

Rusland en oliekartel OPEC lopen voor op schema voor wat betreft het terugschroeven van de olieproductie. Dat zeggen ministers van de deelnemende landen dit weekend tijdens een overleg in Wenen.

Volgens Khalid Al-Falih, de Saudische minister van Energie en Industrie, hebben producenten al zo'n 1,5 miljoen vaten olieĀ per dag van de markt gehaald, schrijft persbureau Bloomberg.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 23 januari 2017

Rusland kocht 200 ton goud in 2016

Rusland heeft net als in 2015 een significante hoeveelheid goud aan haar goudreserves toegevoegd. De Russen kochten in 2016 het meeste goud op. China is de nummer 2 op de lijst. De centrale bank van China (PBOC) kocht in 2016 zoā€™n 60 ton goud op. De landen met de grootste goudreserves (Amerika, Duitsland, ItaliĆ« en Frankrijk) hebben hun goudvoorraad afgelopen jaar gelijk gehouden.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs