Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3836 tot 3840
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 november 2016

Wereldwijde correctie op financiële markten mogelijk

Het gaat tegenwoordig behoorlijk goed op de financiële markten, de volatiliteit is wat gaan liggen en het beurssentiment zit goed. Toch moeten we waakzaam blijven volgens het halfjaarlijks rapport van de ECB, de kans op wereldwijde correcties op de markten is namelijk groter aan het worden, vooral voor obligaties en andere rentegerelateerde categorieën.

Beleggers en investeerders hebben een woelige periode achter de rug, de grondstoffencrisis, het Britse referendum, de vluchtelingencrisis… allemaal factoren die de volatiliteit niet ten goede zijn gekomen op de beurzen. Sinds enkele weken lijkt de rust wat zijn wedergekeerd maar dan krijg je een soort van waarschuwing van het ECB in de vorm van een halfjaarlijks rapport.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 november 2016

Angstbeelden in pensioendebat

Er is veel onrust in de pensioenwereld. De Nederlandsche Bank (DNB), toezichthouder op de sector, berekende dat de pensioenen van 2,1 miljoen deelnemers mogelijk gekort moet worden in 2017.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 november 2016

4 topsectoren waar jongeren in de toekomst veel geld kunnen verdienen

Technologie is de toekomst. Hoe je het ook draait of keert, technologie wordt steeds belangrijker in ons leven. Wie niet mee is, blijft zonder pardon achter. De jobs van de toekomst liggen dan ook in de technologiesector. Jongeren kunnen hier nu al op anticiperen wanneer ze hun carrière plannen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 25 november 2016

Pensioen is voor velen een stap in het onbekende

De Belg is onvoldoende voorbereid op zijn pensioen. Dat blijkt uit een onderzoek van de bank CBC bij duizend Belgische respondenten.

Vastgesteld werd dat 48 procent van de ondervraagden toegeeft zich financieel niet optimaal op een leven na zijn carrière te hebben voorbereid. Bovendien moest worden opgetekend dat bijna 80 procent van de ondervraagden erkent te weinig kennis te hebben over de verschillende pijlers van het pensioen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 november 2016

Vergeet Deutsche Bank, deze 2 Amerikaanse banken vormen het grootste risico

Nog niet zo lang geleden was het Deutsche Bank dat op de rand van een ineenstorting balanceerde. Sindsdien is het opvallend stil rond de Duitse financiële reus. Sterker nog, Deutsche Bank vormt ineens niet meer de grootste bedreiging voor het globale financiële systeem. Die eer valt nu te beurt aan 2 grote Amerikaanse banken.