Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 3836 tot 3840
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Mark Zuckerberg verliest $3,7 miljard in 2 uur

Facebook publiceerde gisteren resultaten. Die waren zoals verwacht erg goed. Maar de bijhorende commentaren van het management schrokken de markt. Het aandeel dook nabeurs maar liefst 7% lager! Hierdoor verloor Mark Zuckerberg in de nabeurse handel $3,7 miljard in 2 uur.

Volgens Forbes bedraagt het fortuin van Zuckerberg nog steeds iets meer dan $50 miljard. Hiermee is hij nog steeds de 5e rijkste persoon ter wereld, na Warren Buffett (4) en voor de Mexicaan Carlos Slim (6).

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Beurs beeft uit schrik voor president Donald Trump

Op de beurzen wereldwijd neemt de zenuwachtigheid toe naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen. En nu Donald Trump het veel beter doet in de peilingen, dalen overal de aandelenkoersen. Trump kondigt namelijk een heleboel maatregelen aan die hij zou nemen als president, en die voor onzekerheid kunnen zorgen voor de economie.

[video]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Egypte laat vaste wisselkoers los en verhoogt rente

Egypte heeft donderdag enkele vergaande maatregelen getroffen om zijn economie te versterken en in aanmerking te komen voor hulpleningen van het IMF. Daarbij wordt de koers van het Egyptische pond losgelaten en werd de rente stevig verhoogd.

Egypte bereikte in augustus een akkoord met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een noodkrediet van 12 miljard dollar. Die leningen moeten de overheid helpen de economie weer op het juiste spoor te zetten, na de diepe crisis die ontstond sinds de omverwerping van het regime van Hosni Mubarak in 2011.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Mexicaanse peso heeft last van voorsprong Trump

Twee weken geleden leek het er nog op dat Clinton met speels gemak de overwinning naar zich toe zou gaan trekken. Maar, nu we nog maar minder dan een week verwijderd zijn van de verkiezingsdag ziet dat plaatje er compleet anders uit.

Uit de laatste peilingen van Washington Post in samenwerking met ABC News blijkt dat de republikein op dit moment met 46% van de stemmen voorstaat op zijn democratische tegenstander (45%). Het ziet er dus naar uit dat heel wat Amerikanen de afgelopen tijd zijn gaan twijfelen over de expertises van Clinton. Ongetwijfeld speelt het recent verschenen nieuws over het mailverkeer van Clinton daar een sterke rol in.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Bank of England houdt rente op 0,25 procent

De rente in Groot-Brittanniƫ blijft onveranderd op het historisch lage niveau van 0,25 procent.

Dat heeft de Britse centrale bank donderdag bepaald bij zijn beleidsvergadering.

Ook nam de Bank of England (BoE) geen extra stimuleringsmaatregelen. In augustus kwam de BoE nog met een renteverlaging om de economische gevolgen van de Brexit op te vangen.