Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38351 tot 38355
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Column Kees de Kort | In de VS pikken ouderen de banen in

Er zijn banen bijgekomen in de VS, maar eigenlijk niet voor jongeren. Volgens macro-econoom Kees de Kort wordt een heel groot gedeelte van de banen ingevuld door 55+'ers.

Die groei bij de 55+'ers is wel een heel bijzonder verhaal, vindt Kees de Kort. Hij legt uit waarom dit zo gebeurt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Veel minder pensioenopbouw door regeerakkoord

De pensioenuitkeringen voor de komende generatie zullen met bijna een kwart dalen door de maatregelen uit het regeerakkoord. In sommige gevallen zullen ze zelfs halveren. Duovoorzitter Bob van der Wal van MHP, de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel, heeft dat maandag gezegd.

Van der Wal wijst erop dat de maximale jaarlijkse pensioenopbouw wordt verlaagd met 0,5 procent van 2,25 naar 1,75 procent. Ook wordt de fiscale vrijstelling van pensioenpremies beperkt tot een inkomen van 100.000 euro.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Cyprus is nachtmerrie en tijdbom

Cyprus is niet alleen een financiële nachtmerrie. Het is ook een geopolitieke tijdbom.

Uitgerekend door de buitenlandse geheime dienst van Duitsland (BND) is onlangs een vernietigend rapport uitgebracht over Cyprus in het kader van de aanstaande noodzaak om deze eilandstaat van de financiële ondergang te redden, uiteraard door Europa en dus in belangrijke mate door Duitsland. Het rapport van de BND is ronduit vernietigend. Cyprus is een belastingparadijs voor zwartspaarders en andere belastingontduikers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Fitch ziet Turkije als veilige belegging

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Turkije maandag verhoogd. Volgens het ratingbureau hoort Turkije nu bij de landen waarvan de staatsschuld een relatief veilige belegging is.

Fitch verhoogde de beoordeling van Turkije met een stap naar BBB. Daarmee hebben de staatsobligaties van de opkomende economie nu de 'investment grade' bereikt, waardoor de mogelijkheden voor beleggers om in de schulden van Turkije te investeren aanzienlijk worden vergroot.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Wall Street hoopt op duidelijkheid

De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden ook op Wall Street met grote belangstelling gevolgd. Onder beleggers lijkt weinig overeenstemming over de vraag of Obama of Romney de betere keuze is voor de aandelenmarkten. Zij hopen vooral op een duidelijke uitslag, zodat de economische schade van wekenlange onzekerheid kan worden voorkomen.

,,Het slechtste scenario is een patstelling of een lange strijd om de stembusuitslag'', stelde analist Lutz Karpowitz van Commerzbank. Die onduidelijkheid kan de VS zich gezien de moeilijke economische en financiële omstandigheden niet veroorloven, waarschuwde hij.