Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 38351 tot 38355
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Rogers: 'Correctie goudprijs zet door'

De correctie van de goudprijs die in september 2011 werd ingezet zal doorgaan.

In gesprek met Business Insider geeft de goeroe aan dat vooral het gegeven dat speculanten hun long-posities in goud vergroten een 'gevaarlijk teken' is. 'Want dit betekent dat ongeacht het product, de prijs omlaag zal gaan.'

Rogers zegt in goud te beleggen, maar dat hij op dit moment niet bijkoopt.

Bron: vimeo.com
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Athens: Social Meltdown - Greek subtitles

Dr Dimitris Dalakoglou explains the social meltdown which took place in Greece between May 2010 & June 2012 that is on going. This film contains videos and photos shot on the streets, often containing violence and paints a portrait of widespread economic hardship endured by a cities inhabitants. This film is part of an ongoing research project, which looks at the rapid structural changes which Greece is undergoing.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Klein herstel voor de AEX index en de BEL20

De AEX index en de BEL20 begonnen de dag voortvarend met een kleine winst van rond de +0,5% kort na opening van beide beurzen. Een positief macrocijfer uit China gaf de beurzen bij opening nog een goede stimulans. Het cijfer over de Chinese industrie viel mee en zorgen over een afnemende groei van de Chinese economie werden hierdoor wat minder. Niet lang na opening zorgden macrocijfers uit Duitsland voor een daling op de Europese beurzen. De inkoopmanagersindex voor de industrie en de dienstensector waren in oktober gedaald en dit was tegen de verwachting van economen. Verder daalde het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie voor de de zesde maand.

Na deze teleurstellende cijfers kregen beleggers toch weer wat moed en aandelen konden hierdoor wat herstellen.  In de ochtend kwam het gerucht dat Griekenland twee jaar extra de tijd zou krijgen om hun economische hervormingen en bezuinigingen door te voeren. Dit gerucht kwam van de Duitse krant Süddeutsche Zeitung maar dit werd kort daarna al ontkend door zowel Duitse politici alsmede ECB-bestuurslid Jörg Asmussen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +0,5%, herstel dankzij data, cijfers VS

De AEX is woensdag hoger gesloten, ondanks per saldo tegenvallende macrodata uit de eurozone. De verkoop van nieuwe huizen in de VS waren echter goed, maar daar stonden tegenvallende hypotheekaanvragen tegenover. Wall Street bood in bescheiden mate steun en dat gold ook voor de toespraak van Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank.

Rondom Griekenland heerste woensdag verwarring of het land nu wel of geen twee jaar extra krijgt om aan zijn begrotingsdoelstellingen te voldoen. Volgens de Grieken zelf was er op dat vlak al wel een akkoord.

De AEX sloot 0,5% hoger op 328,49 punten. De Midkap kreeg op het slot 0,7% bij op 525,70 punten. De ASX sloot 0,4% hoger op 391,98 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Goud doet het goed in post-verkiezingsjaren

De Amerikaanse presidentsverkiezingen staan voor de deur. Dit is goed nieuws voor goud. Goud doet het meestal goed in de jaren na de verkiezingen. Onderstaande grafiek geeft de goudprijs weer van 1970 tot nu waarbij de rode pijlen verkiezingsjaren aangeven van 1973 tot 2009. In 7 van de 10 gevallen steeg goud na een verkiezingsjaar. Aangezien in deze 40 jaar goud zich 20 jaar in een bear marktet bevond, is dit toch een sterke prestatie.

[...]