EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38356 tot 38360
Geplaatst op: dinsdag 27 november 2012

Zombiebankieren op Europees Niveau

Het akkoord dat afgelopen nacht is gesloten over de redding van Griekenland is broddelwerk, vindt econoom Sweder van Wijnbergen. "De schuld blijft onhanteerbaar, ze hebben alleen de doelpalen wat verzet."

Het akkoord dat afgelopen nacht is gesloten over de redding van Griekenland is broddelwerk, vindt econoom Sweder van Wijnbergen. "De schuld blijft onhanteerbaar, ze hebben alleen de doelpalen wat verzet."

Sweder van Wijnbergen: "Dat is een soort ziektekostenverzekering die de premie verhoogt als je ziek bent."

"Het gaat Nederland natuurlijk veel meer kosten dan die 70 miljoen euro per jaar. Die hadden we überhaupt al niet, dat was een schijnverhaal en men blijft in die fabeltjes geloven. We staan in totaal nu tegen de 10 miljard euro bloot. Ik denk dat de Griekse schulden zeker 50 tot 60 procent teruggeschreven moeten worden. Dat is niet zozeer dat het ons dat gáát kosten, dat zíjn we al lang kwijt."

Lees verder op bnr.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 november 2012

'Bondsdag stemt vrijdag over Griekse deal'

De Duitse Bondsdag stemt naar verwachting vrijdag over het akkoord dat de eurolanden hebben bereikt over terugdringing van de Griekse staatsschuld.

Dat heeft een bron in het parlement dinsdag gezegd na overleg tussen parlementariërs van de regeringscoalitie en de oppositie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 november 2012

Paul Jorion over de werkelijke oorzaken van de Europese schuldencrisis

Paul Jorion: "In ons kapitalistische systeem zit een weeffout: alle rijkdom komt steeds meer in handen van een relatief klein groepje mensen terecht. Dit groepje, dat steeds meer land, bedrijven en grondstoffen bezit, is erbij gebaat dat de anderen consumeren. In plaats van die anderen een beter salaris te geven om die consumptie te betalen, lenen zij hen geld uit – tegen rente. Zo vergroten zij hun eigen rijkdom, terwijl de rest meer schulden opbouwt. Dit systeem explodeert nu."

De laatste tijd is de burger steeds ongeruster en voelt zich steeds machtelozer door de ontwikkelingen in Europa. Er gaan allerlei "complottheorieën" rond over de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld, crimineel gedrag van grote banken en de overname van de EU door een neoliberale elite. Het zijn journalisten en media die moeite doen om de burger te informeren over deze theorieën. Politici doen weinig om de burger echte informatie te geven en de steeds meer gangbare theorieen te ontkrachten of bevestigen. De burger weet dus niet meer wat nu waar is en wat niet waar is.

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 november 2012

OESO verhoogt druk op Spanje

De eurozone blijft ook volgend jaar lang met een recessie flirten. Dat Spanje maar blijft aarzelen om steun te vragen bij de ECB, helpt niet bepaald. Bijgevolg voert de OESO, de denktank van de rijke landen, in zijn economische vooruitzichten de druk op Madrid nog op.

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: dinsdag 27 november 2012

Overzicht hulpleningen Griekenland

Griekenland heeft de afgelopen jaren tweemaal een pakket noodleningen toegezegd gekregen van Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hieronder volgt een kort overzicht van deze operaties.

In mei 2010 werd Griekenland een pakket ter waarde van 110 miljard euro toegezegd. Daarvan is 76 miljard euro daadwerkelijk uitgeleend. De Nederlandse bijdrage daaraan is 3,2 miljard euro.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs