Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 38371 tot 38375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

"Financiële regularisatie doet meer kwaad dan goed"

Op de markten is er af en toe sprake van paniekvoetbal en dat is deels te wijten aan het optreden van de beleidsmakers. Mohamed El-Erian, bekend als CEO en woordvoerder-econoom van Pacific Investment Management Co. (PIMCO), heeft weinig goede woorden over wat er tot dusver is gebeurd.

De ingrepen van de overheid om de financiƫle wereld te regulariseren doen meer kwaad dan goed, ze hebben zelfs een gesynchroniseerde vertraging van de wereldeconomie in de hand gewerkt. De regularisering heeft dus niet de gewenste resultaten opgeleverd.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Spaanse huizenuitverkoop strandt

Meer dan honderdvijftigduizend woningen die eigendom zijn van een Spaanse bank staan in de etalage. De nood is hoog, evenals de geadverteerde kortingen. Het door de staat overeind gehouden Bankia spant de kroon, maar ook grote financiƫle instellingen als Banco Santander, BBVA en La Caixa doen een groot deel van hun woningen in de ramsjverkoop.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Spaanse werkloosheid stijgt opnieuw

Het aantal werklozen in Spanje is in oktober voor de derde maand op rij toegenomen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het ministerie van Arbeid.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

AEX in de min; PostNL en TNT grote verliezers

  De AEX is lager geopend. De grootste verliezer is PostNL dat 7% onderuit gaat op teleurstellende cijfers.

Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen in navolging van de koersverliezen in Azië en New York. De aandacht van de beleggers gaat uit naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die dinsdag worden gehouden.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Begin van een nieuwe "Nixon Shock"?

Het zijn onrustige tijden rondom goud en volgens mij druk ik me dan nog zacht uit. Steeds meer landen halen het fysieke goud terug dat ze ooit als onderpand of onder het mom van risicospreiding naar het buitenland hebben gebracht. Het meeste goud in de wereld ligt in de kluizen van de FED in New York. Ook een groot deel van het Nederlandse goud ligt daar. Mijn gevoel zegt me dat we dit goed in de gaten moeten blijven houden. Is dit wellicht het begin van een nieuwe Nixon Shock?