Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38381 tot 38385
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Nieuwe schuld door vertraging Grieks besluit

Het Griekse agentschap voor staatsleningen meldde vrijdag dat het ruim 3 miljard euro wil ophalen met leningen met looptijden van 4 weken en 3 maanden. Een bron bij het Griekse ministerie van Financiƫn zei vrijdag dat het land zelfs voor 5 miljard euro aan nieuwe leningen zal uitgeven om de oude te kunnen dempen.

Griekenland wacht nog steeds op uitsluitsel van de 'trojka' (EU, ECB en IMF) over een volgend noodkrediet van ruim 3 miljard euro, ondanks de extra bezuinigingen waarmee het parlement heeft ingestemd. Zonder deze betaling dreigt Griekenland op 16 november in acute problemen te komen. De Griekse onderminister van Financiƫn Christos Staikouras waarschuwde dat de staatskas vrijwel leeg is. Satikouras zei echter ook dat er geen reden is tot zorg. ,,Griekenland doet wat het moet doen en de EU ook; het krediet zal worden uitbetaald.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Overheidsorgaan VS schetst diverse scenario's voor 'fiscal cliff'

De 'fiscal cliff'-maatregel van belastingverhogingen en bezuinigingen die begin 2013 in werking treedt in de Verenigde Staten, kan een recessie veroorzaken in de grootste economie ter wereld en de werkloosheid boven de 9% duwen aan het eind van 2013, waarschuwt het Amerikaanse Congressional Budget Office (CBO) vrijdag in een rapport.

De zogenaamde fiscal cliff is een combinatie van het verhogen van de inkomsten-, dividend- en vermogensbelasting op 1 januari 2013 en een bedrag van $110 miljard aan bezuinigingen die als een aanbetaling gelden voor de $1 biljoen aan kostenbesparingen die in 2011 werden afgesproken in de hoop het begrotingstekort omlaag te dringen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Beurzen werken verliezen deels weg

De Europese beurzen werkten vrijdag in de namiddaghandel een deel van de verliezen weg, geholpen door een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Beleggers bleven echter bezorgd over de economische situatie in Europa, de onzekerheid rond Griekenland en de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Wat is de fiscal cliff?

Een fiscal cliff (in goed Nederlands begrotingsafgrond) dreigt voor de Amerikaanse economie, maar wat is een fiscal cliff eigenlijk? Een uitleg.

De Amerikaanse overheid geeft veel meer geld uit dan het binnenkrijgt. Het Congres kan het niet eens worden over een oplossing: minder uitgeven of belastingen verhogen. De Democraten hebben namelijk wel een meerderheid in de Senaat, maar niet in het Huis van Afgevaardigden. Daar zijn de Republikeinen in de meerderheid.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Amerika is Griekenland in het groot

Amerikaanse media hebben er een handje van om de vinger naar Europa te wijzen als het economisch tegenzit. Vaak wordt de Europese schuldencrisis aangedragen als reden voor een daling van de Amerikaanse aandelenmarkt, ook als er niet direct een verband zichtbaar is. Nu slaat David Böcking terug met een artikel op Der Spiegel. Amerika heeft meer gemeenschappelijk met de 'probleemlanden' in de eurozone dan menigeen denkt.

[...]