Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38386 tot 38390
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

ECB publiceert rapport over virtueel geld

De ECB publiceerde onlangs een rapport over digitale geldsystemen, zoals Bitcoins en Linden dollars. Sinds de uitbraak van de financiële crisis is er meer aversie tegen fractioneel bankieren en het 'beleid' van centrale banken om meer geld in de economie te pompen. Als gevolg hiervan werden nieuwe initiatieven ontwikkeld, waarvan Bitcoins de meest bekende is. Door de toenemende populariteit van alternatief geld werd ook de aandacht van de ECB getrokken.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Wall Street opent in de min

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag in de min geopend. De bezorgdheid over de economische situatie in Europa en de dreigende begrotingsproblemen in de Verenigde Staten bleven zorgen voor terughoudendheid. Ook wordt gewacht op een toespraak van president Barack Obama.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Oeso: Chinees in 2060 25% rijker dan Amerikaan

In 2060 ziet de wereld er totaal anders uit dan nu. China en India zijn de grootste economieën en het inkomen per hoofd in China is dan hoger dan in de VS.

Dat voorspelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) in een rapport. Verwacht wordt dat het inkomen per hoofd van de bevolking in niet-Oesolanden ruwweg met 3% per jaar zal groeien, tegen maar 1,7% in de Oesolanden. Hierdoor zal het inkomen per hoofd in de armste landen verviervoudigen, terwijl het in de rijkste landen slechts zal verdubbelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Euro naar laagste niveau in twee maanden

Onzekerheid rond Griekenland leek de belangrijkste boosdoener. Griekenland is in afwachting van de uitbetaling van de volgende tranche noodleningen van internationale geldschieters ter waarde van 31,5 miljard euro.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Inflatie aanbeland op dramatisch niveau

Door de stijgende inflatie stijgen de prijzen van gas, benzine en telefoon en internetdiensten. De consument moet kritisch naar uitgaven kijken, stelt het Nibud.

De inflatie is gestegen tot bijna 3 procent. Vooral gas, benzine en telefoon- en internetdiensten stijgen dit jaar in prijs. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Dit is de hoogste inflatie in vier jaar tijd en wordt onder meer veroorzaakt door de verhoging van het btw-tarief van 19 naar 21 procent. “Het is belangrijk om in dit soort omstandigheden goed te weten waar je geld heen gaat”, zegt een woordvoerder van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Ze adviseert consumenten dan ook om kritisch te kijken naar abonnementen en verzekeringen. “Misschien heb je bijvoorbeeld een smsbundel in je telefoonabonnement, terwijl je eigenlijk nooit smst.” Ook stelt het Nibud dat het wenselijk is dat consumenten hun hele uitgavenpatroon goed in beeld krijgen. De helft van de Nederlanders heeft een lening. Steeds meer consumenten vragen bij het Nibud informatie aan over besparen. “Ze willen overzicht krijgen over hun financiën en weten waar ze op kunnen besparen.”