Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 38411 tot 38415
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Wall Street begint met winst

In New York, waar het dagelijkse leven nog altijd is ontregeld door de nasleep van orkaan Sandy, zijn de beurzen donderdag met winsten begonnen. Beleggers verwerken een flinke hoeveelheid van macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,4 procent hoger op 13.150 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1415 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 2986 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Meer banen in bedrijfsleven VS

Even benadrukt: ADP maak gebruik van een nieuwe meetmethode die het bedrijf sinds kort gebruikt om nieuwe banen te tellen. Wij weten voldoende.

In de private sector in de Verenigde Staten zijn in oktober 158.000 banen bijgekomen. Dat meldde salarisstrookverwerker ADP donderdag. ADP maakte gebruik van een nieuwe meetmethode die het bedrijf sinds kort gebruikt. Economen hadden gemiddeld gerekend op een toename van 135.000 banen in oktober.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen donderdag waarschijnlijk licht hoger openen. Beleggers krijgen een flinke hoeveelheid van macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten te verwerken.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek voorbeurs dat de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector in oktober met 158.000 banen is gegroeid. Economen hadden gerekend op 135.000 nieuwe banen. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag wordt vrijgegeven.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Britse vice-premier: Groot-Brittannië kan uit EU glijden

De Britse vice-premier Nick Clegg denkt dat er een gevaar bestaat dat Groot-Brittannië de Europese Unie zal moeten verlaten. Dat zei hij vandaag in een reactie op het standpunt van leden van conservatieve partij, die vinden dat het budget van de EU moet worden teruggebracht.

Clegg zei: 'Je zult er niets mee bereiken wanneer je stampvoetend zegt:'we willen deel uitmaken van deze club, maar we willen eenzijdig de regels veranderen, en eenzijdig beslissen waar we voor tekenen'. Volgens Clegg zou dit standpunt er toe kunnen leiden dat het nog maar een kleine stap is 'naar een diepe crisis die het Verenigd Koninkrijk volledig gemarginaliseerd laat of zelfs buiten de EU stelt'.

Bron: standaard.be
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Griekse schuld naar 189,1 procent (het probleem verergert)

De Griekse schuld zal volgend jaar een niveau van 189,1 procent van het bruto binnenlands product bedragen. Dat staat in de begroting voor 2013, die vandaag werd vrijgegeven. De begroting bevat verschillende onaangename verrassingen die erop wijzen dat het Griekse probleem nog verre van opgelost is en integendeel nog steeds verergert.

Athene voorspelt voor volgend jaar een economische krimp van 4,5 procent. Dat zou betekenen dat de economische output van het land in vijf jaar tijd met 21 procent is afgenomen. Het primair saldo voor volgend jaar wordt nu begroot op 0,4 procent, in plaats van de 1,1 procent waar tot nu toe vanuit gegaan was.