Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38411 tot 38415
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Donald Trump dreigt bom te droppen op Amerikaanse presidentsverkiezingen

De vastgoedmagnaat Donald Trump kwam als een duiveltje uit een doos met een onverwachte mededeling. Trump kondigde voor woensdag een zeer belangrijke boodschap aan die niet zonder gevolgen zal blijven voor de race naar het Witte Huis.

Hij weigerde verdere details al prijs te geven, alles zal worden blootgelegd op de persconferentie van morgen. Onderwerp van de mededeling zou president Obama zijn. Wordt vervolgd…

Iran dreigt met plan B als sancties verharden
We worden momenteel met tal van onzekerheden geconfronteerd en het Midden-Oosten is er daar eentje van. Israël spreekt telkens opnieuw weer stoere taal aan het adres van Iran, maar heeft als puntje bij paaltje komt eigenlijk nog niets concreets ondernomen. Tot dusver is het bij een woordenoorlog gebleven.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Resultatenseizoen: omzetten voldoen niet

Was het toeval of was het doorgestoken kaart? Hoe dan ook, de resultaten van Google zijn vorige week vroegtijdig uitgelekt en dat zullen we geweten hebben. Die resultaten waren namelijk allesbehalve denderend, op de beurs van Wall Street maakte de beurskoers van Google dan ook een frisse duik.

Maar Google is geen alleenstaand geval, het probleem van het bedrijf is dat van veel andere Amerikaanse bedrijven. Het schoentje wringt namelijk bij de omzetten, die bij heel wat bedrijven onder de verwachtingen uitkomen. Tot dusver waren de winsten over Q3 weliswaar een tikje beter dan verwacht.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

IJslandse minister: wij dwingen onze mensen niet om banken uit te kopen

De IJslandse minister van Buitenlandse Zaken Össur Skarphéðinsson vertelt hoe zijn land erin slaagde bij de financiële afgrond vandaan te blijven.

Terwijl IJsland vier van de vijf grote banken in het land liet omvallen toen de kredietcrisis uitbrak, kozen andere Europese landen juist voor bezuinigingsmaatregelen om de banken uit te kopen.

Volgens Skarphéðinsson zijn de grote landen arrogant en vragen ze zich niet af waarom de kleine landen het zo goed doen. Bovendien wordt je als klein land met een minder belangrijke valuta al snel aangevallen door hedgefondsen, aldus de minister.

Bron: scientias.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Wetenschappers maken benzine uit... lucht

Een Engels bedrijf beweert in staat te zijn om uit schone lucht benzine te maken. Is dit dan de oplossing voor de met rasse schreden naderende energiecrisis?

In Engeland stonden de kranten er dit weekend bol van. Het Engelse bedrijfje Air Fuel Synthesis kondigde tijdens een conferentie aan petroleum te kunnen vervaardigen uit..lucht. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn en daar is Air Fuel Synthesis zich ook van bewust, zo is op de website te lezen. “Voor sommige mensen klinkt het proces misschien als te mooi om waar te zijn. Maar we zijn serieuze wetenschappers, technici en zakenmensen hier bij AFS.”

Het maakt nieuwsgierig. Want hoe slagen deze serieuze mensen erin om te doen waar velen al zolang van dromen? Natuurlijk geeft het bedrijfje zijn geheimen niet zomaar prijs. Maar een tipje van de sluier willen de onderzoekers wel oplichten. “Olie bestaat eigenlijk uit koolstof en waterstof. Koolstof bevindt zich in de lucht in de vorm van koolstofdioxide en waterstof vinden we in water,” zo schrijven de onderzoekers. “Air Fuel Synthesis is het proces waarbij we koolstofdioxide en waterstof in water omzetten in een duurzame brandstof.” Wat de onderzoekers dus eigenlijk heel concreet gedaan hebben, is CO2 uit de lucht en waterstof uit water halen en daar benzine van maken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'Opkoopprogramma ECB niet zonder risico's'

Het nieuwe opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) is niet zonder risico's. Maar volgens Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank zijn deze risico's acceptabel en is er alles aan gedaan deze te beheersen. 

Dit heeft Knot donderdag gezegd in de Tweede Kamer. 

Volgens Knot zal de ECB pas staatsobligaties van eurolanden opkopen als ze bereid zijn in ruil daarvoor afspraken over hervormingen te maken voor meerdere jaren.