EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38416 tot 38420
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Pensioenfonds neemt risico met beleggingen

Pensioenfonds Zorg & Welzijn wil meer risico nemen met beleggingen. Daarmee wil het fonds voor medewerkers in de zorg als eerste in Nederland ‘het nieuwe pensioen’ invoeren. Het fonds verwacht zo hogere pensioenen te kunnen uitkeren. Een lager pensioen vindt het fonds niet acceptabel, meldt de NOS dinsdag.

Lees verder op hlne.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Nikkei sluit in de min

De beurs in Tokio is dinsdag in de min gesloten. Tegenvallende industriecijfers uit de Verenigde Staten en de eurozone wogen op het sentiment. Ook hield de aanhoudende begrotingsruzie tussen het Witte Huis en de Republikeinen beleggers langs de zijlijn. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 9432,46 punten.

De grote Japanse exportbedrijven, die in de afgelopen weken flink wisten te profiteren van een verzwakking van de Japanse yen, werden van de hand gedaan. Cameramaker Nikon en autofabrikant Nissan verloren daardoor 3,1 en 3,7 procent.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Australische centrale bank verlaagt rente

De Australische centrale bank heeft dinsdag de rente met 25 basispunten verlaagd tot 3 procent. Dat is het laagste niveau sinds september 2009.

De Australische centrale bank heeft dinsdag de rente met 25 basispunten verlaagd tot 3 procent. Dat is het laagste niveau sinds september 2009.

Sinds mei gingen er al 125 basispunten van de rente af. Bankgouverneur Glenn Stevens wees als motivatie van de huidige renteverlaging naar de aanhoudende economische problemen in Europa en de Verenigde Staten. Die veroorzaken een negatieve verwachting voor de wereldeconomie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

ING: 'Pensioen naar 67 is niet genoeg'

ING: ‘Pensioen naar 67 is niet genoeg’. Ondanks de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar, voorziet bank/verzekeraar ING problemen voor de financiële houdbaarheid van de AOW. Problemen die waarschijnlijk pas na 2040 zullen oplossen als er geen tussentijds ingrijpen van de overheid tegenover staat. De ING pleit echter niet voor een nog verdere verhoging van de pensioenleeftijd, maar wil dat de regering maatregelen neemt om het arbeidspotentieel van Nederland beter te benutten. Nog concreter: stop de bezuiniging op de kinderopvang!

Zonder de verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar, zouden er in 2040 tegenover elke gepensioneerde slechts twee werkenden staan (2:1). Dat staat in schril contrast met de situatie rond de jaren '50, toen de verhouding in potentieel 7:1 was. Nu werken tot 67 jaar een feit is geworden, is die verhouding iets verbeterd: 3:1. Maar volgens de ING is dat echter nog steeds te beperkt om de AOW betaalbaar te houden. Vooral omdat die verhouding niet gebaseerd is op het reëel aantal werkenden, maar op de potentiële beroepsbevolking.

Lees verder op wegwijs.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Leveranciers energie dumpen recordaantal gezinnen

Nog nooit hebben zoveel Vlaamse gezinnen een beroep moeten doen op een sociale netbeheerder. Het gaat nu al om 112.173 energieaansluitingen bij Vlaamse gezinnen...

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs