Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 38421 tot 38425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Winsten Chinese bedrijven stijgen opnieuw

Volgens de statistieken zou de winstgroei bij de Chinese bedrijven zijn stilgevallen. De economie groeide weliswaar nog, maar het tempo waaraan zou te traag zijn om de ondernemingen nog toe te laten met hogere winsten uit te pakken. Door een terugval in de omzet zou de winstgroei in de laatste 5 maanden zelfs negatief zijn geweest.

Deze evolutie wordt nu echter tegengesproken door de nieuwste cijfergegevens van het National Bureau of Statistics. Die heeft becijfert dat de winsten van de productiebedrijven in September t.o.v. dezelfde maand een jaar geleden opnieuw met +7,8 % zijn gestegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Duitse bunds noteren vlak

De Duitse bunds noteren donderdagochtend vlak in aanloop naar de bekendmaking van een aantal belangrijke macro-economische indicatoren voor de VS.

Zo staat voor 13.15 uur de bekendmaking van het naar aanleiding van orkaan Sandy e e n dag uitgestelde ADP banenrapport voor de maand oktober gepland, een kwartier later gevolgd door de bekendmaking van de wekelijkse steunaanvragen.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Ontmanteling Portugese welvaartsstaat om belangen Merkel te verdedigen

Dinsdag en woensdag debatteerden de Portugese parlementsleden over de 'moeilijkste begroting ooit'. Het begrotingsvoorstel voor 2013 dat enorme bezuinigingsmaatregelen oplegt, was op 15 oktober door de centrumrechtse regering-Passos Coelho bij het parlement ingediend. Woensdagmiddag werd het meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Er waren geen onthoudingen. Het tweedaagse debat was bij momenten bijzonder bits. De bevolking zal de gevolgen voelen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Verhelpt dit akkoord crisis op de woningmarkt?

De hypotheekrenteaftrek wordt volgens de coalitieplannen geleidelijk minder, de huren gaan omhoog. Met deze plannen wil de nieuwe coalitie de vastgelopen woningmarkt weer vlot trekken. Maar gaat dat ook lukken? Een analyse van de plannen aan de hand van vijf vragen.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Indiase centrale bank verbiedt goud kopen met geleend geld

De centrale bank van India heeft banken gevraagd om geen leningen te verstrekken aan klanten die het geld willen gebruiken om gouden ornamenten en munten te kopen. Deze maatregel is in het leven geroepen om weerstand te bieden aan het “excessieve gebruik van goud”. Met deze beslissing maakt de centrale bank van India ook een einde aan de discussie tussen juweliers en banken ten aanzien van het lenen om goud te kunnen kopen. Juweliers die werkkapitaal nodig hebben en daarvoor leningen afsluiten bij de bank zouden ontzien worden door de banken.

[...]