Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 38421 tot 38425
Bron: nubijlage.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

De kracht van het Nederlandse pensioenstelsel

Nederland heeft een goed pensioenstelsel. Uit een vergelijkend onderzoek van het internationale bureau Mercer komt het Nederlandse pensioenstelsel als beste uit de bus. Dat komt onder meer doordat negen van de tien werknemers pensioen opbouwen. We zijn dus met velen! Bovendien zijn Nederlanders een spaarzaam volk.

Op de tweede en derde plaats van de lijst van beste pensioenstelsels staan Zwitserland en Zweden. Zweden was vorig jaar ook al derde; Zwitserland deed dit jaar voor het eerst mee in de vergelijking.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Al het goud in de wereld (INFOGRAPHIC)

Er vlamde zonet een geweldige infograhic voorbij op de Slim Beleggen Twitter (volg ons HIER) die in beeld brengt hoeveel goud er bovengronds aanwezig is.

Een kubus van 20 x 20 x 20 meter is de totale goudhoeveelheid die vandaag wordt verhandeld onder juweliers, centrale banken, beleggers en fabrikanten over de hele wereld!

Zo begrijpt u ook meteen waarom een ounce goud over de tafel gaat voor 1320 euro. Dat is zelfs nog te goedkoop, als we de onderstaande kubus nogmaals bekijken…

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

EU kampt met tekort van 9 miljard

Het gat in de Europese begroting voor dit jaar is bijna 9 miljard euro. Dat maakte Europees Commissaris Janusz Lewandowski (Begroting) dinsdag in het Europees Parlement in Straatsburg bekend.

Het leeuwendeel van het bedrag is bedoeld voor steun aan achtergestelde gebieden en agrarische ontwikkeling.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Wall Street opent lager na waarschuwingen

In New York zijn de beurzen lager geopend. Omzet- en winstwaarschuwingen van toonaangevende bedrijven als DuPont, 3M en United Technologies zetten de stemming onder druk.

Daarnaast wordt gewacht op de Federal Reserve, die dinsdag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'Bernanke wil geen derde termijn bij Fed'

Ben Bernanke, de president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, wil waarschijnlijk geen derde termijn.

Bernanke heeft dat gezegd tegen goede vrienden, aldus de krant. Hij wil geen nieuwe termijn ook als Barack Obama de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Zijn tegenstander Mitt Romney heeft al gezegd Bernanke niet opnieuw voor te zullen dragen. De termijn van Bernanke loopt begin januari 2014 af.