Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 38426 tot 38430
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Grafieken: Goudprijs versus balanstotaal centrale banken

Zero Hedge publiceerde maandag een aantal interessante grafieken uit een rapport van Société Générale. Deze grafieken laten zien dat er een sterke correlatie is tussen de goudprijs en het gezamenlijke balanstotaal van een aantal centrale banken. Ook blijkt er een vrij sterke correlatie te bestaan tussen grondstofprijzen en de groei van de wereldhandel.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

ECB-president Draghi geïnterviewd door Der Spiegel

Draghi werd op 22 oktober geïnterviewd door Michael Sauga en Anne Seith van Der Spiegel. Dit interview werd op 29 oktober gepubliceerd in de Duitse krant en op de website van de ECB. Hieronder een integrale vertaling van het interview naar het Nederlands, zodat ook het Nederlandse publiek een inzicht krijgt in de visie van de ECB-president. Omdat het interview is afgenomen door een Duitse krant ligt er regelmatig nadruk op Duitsland en haar bevolking. De uitspraken zijn echter even goed van toepassing op de andere eurolanden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnam wil goudrekeningen bij banken aan banden leggen

Vietnam wil goudrekeningen bij banken aan banden leggen Vietnam heeft geen plannen om binnenkort goud te importeren, omdat het edelmetaal niet noodzakelijk zou zijn en omdat het de economie niet zou helpen. Dat heeft de Vietnamese centrale bank onlangs gezegd. Volgens Le Minh Hung van de State Bank of Vietnam (SBV) wil de centrale bank niet meer buitenlandse reserves omzetten in goud om op die manier het publiek te ontmoedigen goud te kopen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Nieuwe berekening banencijfer ADP: 365.000 minder banen in 2012

Loonstrookjesverwerker ADP heeft de berekening van haar eigen banencijfer aangepast, zodat deze meer overeenkomt met de feitelijke banengroei in de VS. Zero Hedge wist voortijdig al de hand te leggen op deze nieuwe cijfers, die een dag voor officiële publicatie al te vinden waren. De nieuwe berekening van het ADP suggereert dat het herstel van de Amerikaanse banenmarkt tegenvalt. Over de eerste negen maanden van 2012 zouden er volgens de nieuwe rekenmethode 365.000 minder banen zijn gecreëerd dan eerder werd aangenomen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Autoverkopen kelderen 38%

Het gaat dramatisch slecht met de autoverkopen in nederland. In oktober werden maar liefst 38% minder nieuwe auto's verkocht.