Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38436 tot 38440
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

VastNed Retail waardeert 100 miljoen af in Spanje

VastNed Retail heeft in de eerste negen maanden bijna 100 miljoen euro af moeten waarderen, met name op het Spaanse vastgoed. Het directe beleggingsresultaat daalde bijna 7%.

Het in Rotterdam gevestigde vastgoedbedrijf gaat voor geheel 2012 uit van een direct beleggingsresultaat van EUR3,25-3,30 per aandeel, blijkt vrijdag uit de bekendmaking van de resultaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

'Amsterdamse beurs begint vlak'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen onveranderd openen. Beleggers wachten op het officiƫle Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag zal verschijnen.

,,De indicatoren wijzen op een vlakke opening voor de AEX. Het kan een klein plusje of een minnetje zijn. In de VS draait de goednieuwsshow op volle toeren voorafgaand aan de presidentsverkiezingen volgende week dinsdag. Het arbeidsrapport zal dan ook beter zijn dan verwacht. Na de verkiezingen zal de aandacht zich echter richten op de begrotingsproblemen in de VS. In Europa duurt het Griekse drama voort. Als Griekenland niet voor 16 november nieuw geld krijgt is het failliet'' aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Nikkei sluit stevig hoger

De beurs in Tokio is vrijdag stevig hoger gesloten in navolging van de koerswinsten op Wall Street. De stemming werd gesteund door sterker dan verwachte Amerikaanse macrocijfers en een verzwakking van de Japanse yen. De Nikkei eindigde 1,2 procent hoger op 9051,22 punten. De Japanse beurs wist daarmee deze week 1,3 procent te winnen.

Sony klom 2,1 procent. De Japanse elektronicagigant leed in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 15,5 miljard yen (zo'n 150 miljoen euro). Desondanks ligt de firma naar eigen zeggen op koers voor een jaarwinst van 20 miljard yen.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Economische crisis, defensiebudgetten +10% ???

De economische en financiƫle crisis slaat sinds 2008 hard toe. Wereldwijd wordt gesnoeid in overheidsuitgaven met zware sociale gevolgen. Ondanks de krappe overheidsbudgetten blijven de wereldwijde militaire bestedingen tot nu toe grotendeels buiten schot. In 2011 bedroegen ze 1.738 miljard dollar, het hoogste bedrag ooit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Economische meevallers helpen Wall Street

De Amerikaanse beurzen schoten donderdag omhoog na de bekendmaking van beter dan verwachte cijfers over de arbeidsmarkt, de industrie en het consumentenvertrouwen. De handel is echter nog lang niet terug op het normale niveau na de orkaan Sandy die New York eerder in de week trof.

Het consumentenvertrouwen is volgens onderzoeksbureau Conference Board in oktober gestegen tot het hoogste niveau sinds februari 2008. Daar kwam een meevallende banengroei bij, becijferd door salarisstrookverwerker ADP, en een sterker dan verwachte groei van de Amerikaanse industrie.