Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 38436 tot 38440
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Mijn overschrijving van 100.000 euro

Ik ben er klaar voor!

Ik heb net 100.000 euro overgeschreven naar mijn rekening bij TradersOnly zodat ik vanaf 1 november deze portefeuille “live” voor je kan beheren.

Iedereen die een rekening heeft bij TradersOnly kan over mijn schouder meekijken.

Telkens wanneer ik een transactie uitvoer, ontvang je een e-mail waarin je precies ontdekt wat ik koop, welk bedrag ik investeer en hoeveel ik wens te betalen.

En uiteraard vertel ik je ook waarom ik deze positie inneem.

Verwacht echter geen wilde speculaties of roekeloze investeringen. In tijden zoals deze is risicobeheersing mijn grootste prioriteit.

Verder zal ik mijn aankopen beperken tot de liquidere aandelen en ETF’s. Op die manier kan iedereen de transacties opvolgen en wordt de markt niet verstoord.

Indien je niets wil missen, heb je nog maar enkele dagen de tijd om je rekening te openen.

Een rekening is helemaal gratis, maar we vragen wel dat je er minimaal 5.000 euro op stort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

BREKEND: Bernanke stopt ermee!

Als donderslag bij heldere hemel kondigde Bernanke het einde van zijn termijn als voorzitter aan bij de Fed. Niet officieel maar aan enkele vrienden, tenminste, als we de journalisten van de NYT mogen geloven.

Zijn huidige termijn stopt in januari 2014, en Bernanke zal wellicht geen 3de termijn op zich nemen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Column Kees de Kort | Kloof met Grand Canyon-achtige omvang

Topbedrijven hebben nu al moeite om met een goed resultaat te komen. Zelfs de topbedrijven die het nu nog fantastisch doen, waarschuwen voor moeilijke tijden. "Dat is de rode draad", zegt Kees de Kort.

De afgelopen jaren waren de topondernemingen in staat om de resultaatontwikkeling heel goed overeind te houden, vooral de kostenbesparingen. "En nu zie je toch dat daar ook een eind aan komt. Die economische realiteit kan niet meer gecompenseerd worden met kostenbesparingen. Cijfers over werkloosheid, groei en inflatie: nóg meer kostenbesparingen zitten er niet in. "Je bent een keer uitbezuinigd."

KPN is een voorbeeld. Met een nettomarge van 8 procent doet het bedrijf het nog heel redelijk. "Maar de richting van de beweging, ook van KPN, is omlaag. En hoe lang het gaat duren is afhankelijk van hoe de Amerikaanse economie zich ontwikkelt, hoe de eurocrisis zich ontwikkelt... dat is toch de wereld waarin die bedrijven zich bewegen."

Bron: spiegel.de
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Bundesbank eist 150 ton goud van de VS

Voor de duits-sprekenden onder ons. Een vertaling is welkom.

Deutschland hat die zweitgrößten Goldreserven der Welt, fast 3400 Tonnen. Angeblich jedenfalls. Denn die Bestände sind noch nie auf Echtheit und Gewicht überprüft worden. Jetzt hat der Bundesrechnungshof die Bundesbank aufgefordert, die Goldbestände im Ausland regelmäßig zu untersuchen.

Berlin - Das deutsche Gold liegt sicher aufbewahrt in Zentralbanktresoren in Frankfurt am Main, New York, Paris und London. Wirklich nachgeprüft hat das aber offenbar noch niemand. Der Bundesrechnungshof hat von der Bundesbank jetzt jedenfalls eine regelmäßige Prüfung und Bestandsaufnahme der riesigen Goldreserven im Ausland gefordert. Die Rechnungsprüfer begründen dies in einem am Montag bekanntgewordenen Bericht an den Haushaltsausschuss des Bundestags auch mit dem "hohen Wert der Goldbestände".

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Tegenwind dwingt DuPont tot schrappen banen

Ook in de States vliegen de massa-ontslagrondes om de oren. Desondanks neemt de werkgelegenheid volgens de statistieken toe. Lies, Damn Lies and Statistics...

De Amerikaanse chemiegigant DuPont schrapt 1500 banen vanwege de aanzwellende economische tegenwind. Het concern onthulde een enorme winstdaling en een lager dan verwachte omzet.

De nettowinst daalde van 452 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2011 tot slechts 10 miljoen dollar in diezelfde periode dit jaar. De omzet daalde met 9 procent tot 7,4 miljard dollar. Exclusief eenmalige posten resteerde een winst per aandeel van 0,44 dollar. Analisten rekenden gemiddeld op een winst per aandeel van 0,46 dollar en een omzet van 8,15 miljard dollar.