Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38446 tot 38450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Griekenland is economisch een puinhoop

Het blijft moeilijk om een lichtpuntje te vinden in het wespennest dat Griekenland heet. Wat er ook gedaan wordt, het land zakt steeds dieper weg in een moeras dat wel onpeilbaar diep lijkt. Griekenland is – of we het nu graag horen of niet – economisch een puinhoop.

De Griekse regering liet gisteren weten te verwachten dat het BBP volgend jaar met 4,5 % zal krimpen. Op 1 oktober bedroeg de verwachting nog maar 3,8 %. Het beeld verslechterd dus snel. Het International Monetary Fund gelooft niet in een Griekse opleving zolang het land niet competitiever wordt op de wereldmarkten.

Het IMF maakt zich vooral zorgen om het lachwekkend klein aandeel van de nationale handel in het Grieks bbp. De oorzaak hiervan moet worden gezocht bij quasi monopolies, staatsbedrijven die volledig inefficiënt werken, markten die afgeschermd worden, …. Al deze knelpunten zijn nog niet aangepakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

De vijf floppers van 2012

2012 is voor aandelenbeleggers een heel aardig jaar. 80% van de AEX-fondsen staat hoger. Welke zijn de vijf fondsen die u juist níet had moeten hebben?

De AEX heeft in de eerste tien maanden van het jaar 5,85% gewonnen. Voor aandelenbeleggers is het dus zeker geen slecht jaar, temeer daar de meeste ondernemingen ook nog een dividend uitkeren. Vijf fondsen deden het juist niet goed, enkele presteerden zelfs zeer slecht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

'Dekkingsgraden pensioenfondsen flink gestegen'

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er vorige maand een stuk beter voor komen te staan dankzij een gunstigere rekenmethode waar zij hun vermogen mee mogen vaststellen. 

De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen bedroeg eind oktober 102 procent, een stijging van 5 procentpunten ten opzichte van de maand daarvoor.

Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Steeds meer ontslagen, dus werkloosheid stijgt

De werkloosheid in de eurozone blijft stijgen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. Het werkloosheidspercentage is in september 2012 gestegen naar 11,6%. Een jaar eerder kwam het werkloosheidscijfer nog uit op 10,3%. Het is niet zo gek dat de werkloosheid stijgt. Sinds de crisis lezen we steeds vaker over ontslagen en saneringen bij bedrijven. Steeds meer mensen raken hun baan kwijt. De afgelopen maand, dus in oktober 2012, kwamen we onder andere de volgende nieuwsberichten tegen:

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Deutsche Bank maakt ranglijst van beste beleggingen in oktober

Deutsche Bank heeft een overzicht gemaakt van verschillende soorten beleggingen en heeft deze gerangschikt naar prestaties. De ranglijst bevat onder meer aandelenindices, staatsobligaties, olie, goud en grondstoffen. In de maand oktober was de Griekse aandelenmarkt uit deze brede selectie de beste 'performer' met een stijging van 8,4%. Ook Spaanse en Italiaanse obligaties werden in oktober iets meer waard, respectievelijk 2,5% en 1,8%. Zilver was in oktober de hekkensluiter met een prijsdaling van 6,6%.

[...]