Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 38446 tot 38450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Indiërs kopen opnieuw meer goud

De import van goud in India zal dit kwartaal voor de eerste keer in zes kwartalen stijgen. De stijging heeft vanzelfsprekend te maken met het feit dat de Indiƫrs meer goud kopen dankzij een daling van de prijzen. Met de feestdagen op komst is de vraag naar juwelen opnieuw toegenomen.

Bachhraj Bamalwa, voorzitter van de All India Gems & Jewellery Trade Federation, denkt dat de totale import van goud over het vierde kwartaal van dit jaar 200 ton zal bedragen, ten opzichte van 157 ton tijdens hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De goudprijs in rupee is 3 % goedkoper geworden als gevolg van een koersdaling van de munt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Spanje haalt 3,5 miljard op met leningen

Spanje heeft met de uitgifte van kortlopende staatsleningen 3,5 miljard euro opgehaald.

De rente op de obligaties van 3 maanden lag hoger dan een maand eerder, maar op de 6-maandsleningen ging de rente omlaag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren in de ochtendhandel hoger, als gevolg van een aantal nieuwe ontwikkelingen in Spanje, die als pessimistisch bestempeld kunnen worden.

Ondanks deze ontwikkelingen wist Spanje succesvol schatkistpapier te veilen, waardoor de bunds weer iets van hun winst moesten inleveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Spaanse economie krimpt 0,4 procent in derde kwartaal

De Spaanse economie is in het derde kwartaal waarschijnlijk met 0,4 procent gekrompen ten opzichte van het tweede kwartaal.

Dat stelde de Spaanse centrale bank dinsdag in zijn economisch bulletin.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

HSBC en Barclays verwachten stijging goudprijs

 HSBC en Barclays verwachten stijging goudprijs Beleggers die goud kopen worden gesteund door verschillende centrale banken, die sinds 2009 ook netto kopers van het edelmetaal zijn geworden. Maar ook veel grote banken staan positief tegenover het glimmende gele edelmetaal. Zo hebben HSBC en Barclays onlangs hun vooruitzichten voor de goudprijs naar buiten gebracht. Eerstgenoemde bank voorziet een gemiddelde goudprijs van $1.850/toz in 2013 en $1.775/toz in 2014. De bank is terughoudend met haar koersdoel, want op het moment van schrijven kost een troy ounce goud al ongeveer $1.730. Wel acht HSBC het goed mogelijk dat de goudprijs volgend jaar stijgt tot $2.000/toz, als gevolg van het soepele monetaire beleid van een aantal centrale banken en de aanhoudend sterke vraag naar goud door beleggers.

[...]