Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3846 tot 3850
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Als u 700.000 euro bezit bent u bij ‘s werelds 1%

Ruim de helft van de wereldwijde rijkdom wordt beheerd door 48 miljoen mensen. Het resterende pakket middelen moet worden gedeeld door de 7,3 miljard andere leden van de mensheid. Dat blijkt uit een rapport van de bank Crédit Suisse. Om van de eerstgenoemde groep lid te kunnen zijn, moet men over een financieel en materieel vermogen van minstens 744.000 dollar kunnen beschikken.

Deze groep beheert nu 51 procent van de wereldwijde rijkdom. Op het einde van het voorbije decennium bedroeg dat aandeel nog 45 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Verenigd Koninkrijk verwacht flink minder economische groei

Het Verenigd Koninkrijk heeft de raming van de eigen economische groei flink verlaagd. Er wordt voor volgend jaar niet langer een groei van 2,2 procent, maar een van 1,4 procent verwacht.

Dat heeft de Britse minister van Financiën Philip Hammond bekendgemaakt, meldt persbureau Bloomberg woensdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

De meeste miljonairs hebben niet het gevoel dat ze rijk zijn

Waarom wil jij rijk worden? Het is een vraag waar veel te weinig mensen bij stil staan. Miljonairs willen vooral financiële onafhankelijkheid. En dat heeft niets met een getal te maken. Mensen met €1 miljoen op hun bankrekening voelen zich niet rijk. De meerderheid voelt zich pas rijk vanaf €5 miljoen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Leg dat je moeder maar eens uit

De ECB koopt maandelijks voor tientallen miljarden euro's aan bedrijfsobligaties op. Het doel: een flinke impuls voor de bedrijfsinvesteringen. Maar daar is verdomd weinig van terechtgekomen, concludeert BNR's macro-econoom Kees de Kort. Eens te meer een blijk van het gebrek aan inlevingsvermogen bij de ECB.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Verkiezing Trump brengt Zweden dichter bij Navo

Sinds Donald Trump in de Verenigde Staten de presidentsverkiezingen heeft gewonnen, kan in Zweden een grotere interesse worden opgetekend om tot de Noordatlantische Verdragsorganisatie (Navo) toe te treden.

Dat blijkt volgens de Britse zakenkrant Financial Times uit reacties van de vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen die in Zweden volgend jaar een nieuwe politieke regering moeten vormen.