Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38451 tot 38455
Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

ING blijft bloeden in Spanje

Gisteren kwam ING, bank en verzekeraar, met de cijfers over het derde kwartaal. Over ING en Spanje heb ik dit jaar al een paar keer geschreven, ik vond – en vind – dat de risico’s daar nogal onderschat worden.

‘Er zijn een aantal serieuze kwesties in Spanje, maar we doen het behoorlijk goed’, zei Hommen, de topman, tegen de pers. In een nadere toelichting zei chief risk officer Wilfred Nagel dat de portefeuilles in Spanje ‘van hoge kwaliteit” zijn en dat er geen reden is om extra stappen te nemen, hoewel de vastgoedprijzen in Spanje onder druk blijven staan’.

Bron: spitsnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Forse werkloosheid dreigt

De werkloosheid kan volgend jaar oplopen tot 7,5 procent. Dat is het hoogste aantal in twintig jaar. Berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderschrijven deze trend.

De werkloosheid zal ook na 2013 ieder jaar met anderhalf procent stijgen nu de crisis lijkt aan te houden, verwacht econoom Paul de Beer. „Dat gaat om honderdduizend mensen per jaar”, schat de hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Het cijfer staat op dit moment al op een weinig comfortabele 6,5 procent.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Het grote Euro bedrog, een kijkje achter de schermen ( film)

Dat sinds de introductie van de Euro niet slechts Griekenland, maar ook die landen die aan de wieg stonden van de Euro ( verdrag van Maastricht) elkaar voortdurend bedrogen hebben, zal u niet ongeloofwaardig in de oren klinken. Ofschoon momenteel alle ogen gericht zijn op Griekenland,  de grote boosdoener die zich op frauduleuze wijze en daarbij geholpen door Goldman Sachs de Eurozone binnen wist te dringen, gaan zeker de andere  landen die het in Maastricht eens leken te zijn niet vrij uit als het gaat om het omzeilen van door hen zelf gemaakte en met elkaar overeengekomen regels en wetten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

AEX begint met winst

De beurs in Amsterdam is donderdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger in een poging wat te herstellen van de zware koersverliezen van een dag eerder. Beleggers verwerken een stroom van bedrijfsresultaten en wachten daarnaast op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,5 procent hoger op 334,46 punten. De MidKap-index bleef nagenoeg onveranderd op 524,83 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tussen 0,3 en 0,7 procent.

Bron: infinance.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Zelf nieuwe pensioengaten dichten?

De pensioenplannen uit het regeerakkoord kosten werknemers 20% van hun pensioenopbouw. Wie dat zelf moet en wil repareren betaalt daarvoor jaarlijks gemiddeld 2,5% van zijn inkomen. "Vooral jongeren zullen die hoge rekening gaan betalen. Het is geen bezuiniging, maar het naar voren halen van een belastingheffing", zegt Marco Keim, directievoorzitter van Aegon.  Hij pleit voor een fiscale prikkel om sparen voor later te blijven stimuleren.