Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 38451 tot 38455
Bron: scientias.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Wetenschappers maken benzine uit... lucht

Een Engels bedrijf beweert in staat te zijn om uit schone lucht benzine te maken. Is dit dan de oplossing voor de met rasse schreden naderende energiecrisis?

In Engeland stonden de kranten er dit weekend bol van. Het Engelse bedrijfje Air Fuel Synthesis kondigde tijdens een conferentie aan petroleum te kunnen vervaardigen uit..lucht. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn en daar is Air Fuel Synthesis zich ook van bewust, zo is op de website te lezen. “Voor sommige mensen klinkt het proces misschien als te mooi om waar te zijn. Maar we zijn serieuze wetenschappers, technici en zakenmensen hier bij AFS.”

Het maakt nieuwsgierig. Want hoe slagen deze serieuze mensen erin om te doen waar velen al zolang van dromen? Natuurlijk geeft het bedrijfje zijn geheimen niet zomaar prijs. Maar een tipje van de sluier willen de onderzoekers wel oplichten. “Olie bestaat eigenlijk uit koolstof en waterstof. Koolstof bevindt zich in de lucht in de vorm van koolstofdioxide en waterstof vinden we in water,” zo schrijven de onderzoekers. “Air Fuel Synthesis is het proces waarbij we koolstofdioxide en waterstof in water omzetten in een duurzame brandstof.” Wat de onderzoekers dus eigenlijk heel concreet gedaan hebben, is CO2 uit de lucht en waterstof uit water halen en daar benzine van maken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'Opkoopprogramma ECB niet zonder risico's'

Het nieuwe opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) is niet zonder risico's. Maar volgens Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank zijn deze risico's acceptabel en is er alles aan gedaan deze te beheersen. 

Dit heeft Knot donderdag gezegd in de Tweede Kamer. 

Volgens Knot zal de ECB pas staatsobligaties van eurolanden opkopen als ze bereid zijn in ruil daarvoor afspraken over hervormingen te maken voor meerdere jaren.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Angst slaat toe op Damrak

De AEX-index stond om kwart over vier 2,2% lager op 327,1 punten. De beursgraadmeter beleefde daarmee de grootste terugval sinds begin april. De Midkap-index ging 1,4% omlaag tot 524,2 punten.

De overige Europese beurzen werden ook overspoeld met verkooporders. Frankfurt zakte 1,8%. Parijs moest 1,7% inleveren.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Kassa!

De Europese Commissie heeft een ruim een half miljard euro extra nodig van Nederland. Maar wat heeft Nederland voor Europa over?

Gisteren vroeg de Europese Commissie plotseling aan Nederland om een extra bijdrage van een half miljard euro. Dat is een heleboel geld dacht ik meteen en met mij vele anderen. Maar ja, het is makkelijk wennen aan groot geld en dan ben ik inderdaad cynisch. Opvallend was dat het verzoek eigenlijk meer een diplomatiek verwoorde smeekbede was. Want Brussel heeft geld nodig. Veel geld. Nog maar kort geleden werd een Europese begroting ingediend die ruim 6% hoger lag dan een jaar daarvoor. In wat voor wereld leeft de Europese Commissie?

Bron: nubijlage.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

De kracht van het Nederlandse pensioenstelsel

Nederland heeft een goed pensioenstelsel. Uit een vergelijkend onderzoek van het internationale bureau Mercer komt het Nederlandse pensioenstelsel als beste uit de bus. Dat komt onder meer doordat negen van de tien werknemers pensioen opbouwen. We zijn dus met velen! Bovendien zijn Nederlanders een spaarzaam volk.

Op de tweede en derde plaats van de lijst van beste pensioenstelsels staan Zwitserland en Zweden. Zweden was vorig jaar ook al derde; Zwitserland deed dit jaar voor het eerst mee in de vergelijking.