Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 38456 tot 38460
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Wall Street opent vlak

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag vlak geopend. Slecht nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt, een tegenvallende omzet van Wal-Mart, oplopende spanningen in het Midden-Oosten, een recessie in de eurozone en een dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten hielden beleggers langs de zijlijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Griekenland haalt weer geld op

Griekenland heeft donderdag een kleine 1 miljard euro opgehaald bij de veiling van kortlopend staatspapier. Dat maakte het Griekse agentschap voor staatsleningen donderdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

'Lagere opening Wall Street'

De Amerikaanse beurzen openen donderdag naar verwachting lager. Slecht nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt, een tegenvallende omzet van Wal-Mart, oplopende spanningen in het Midden-Oosten, een recessie in de eurozone en een dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten houden beleggers langs de zijlijn.

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat de uitkeringsaanvragen in de VS vorige week zijn uitgekomen op 439.000. Dat aantal lag ver boven de 375.000 aanvragen die economen hadden voorzien. Volgens het ministerie van Arbeid is de sterke stijging het gevolg van de storm Sandy waardoor duizenden Amerikanen hun baan kwijtraakten.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Centrale banken en schuld

Voor velen is economie een saai vak. Dat komt omdat de huidige economen die voor de banken werken en in dienst zijn van het gehele monetaire stelsel, graag dit vak ‘saai’ proberen te houden. Dat is namelijk in hun belang, want dan hoef je geen kritische vragen te stellen hoe het een en ander in elkaar zit. Bijvoorbeeld: waar komt geld vandaan?

Ik kwam zojuist een stukje tekst tegen die ik een jaar geleden had overgeschreven van een documentaire dat Zeitgeist heet. Velen die tegen het monetaire stelsel zijn, kennen deze documentaire of hebben op zijn minst daar delen van gezien. Dat stukje wat ik toen had overgeschreven gaat over de centrale banken en hoe geld wordt gecreëerd. Ik raad iedereen aan om het te lezen, want het zal je laten beseffen dat we met zijn allen in schulden leven die we nooit en onmogelijk kunnen terugbetalen:

Bron: btwplus.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

BTW tarieven Frankrijk verhoogt om loonkosten te verlagen

In een nieuwsbericht van 9 november 2012 van Tax-news lezen we dat Frankrijk haar BTW tarieven verhoogt om de loonkosten te kunnen verlagen. De Franse premier Jean-Marc Ayrault heeft details onthuld van plannen van de overheid om de groei, het concurrentievermogen en de werkgelegenheid in Frankrijk te stimuleren. Dit zal met name worden bereikt door het verminderen van de kosten van arbeid.

Er bestaat noodzaak tot een ’ambitieus en moedige beslissing’ om Frankrijk te verplaatsen naar het hart van de wereldeconomie. Ayrault stond erop dat de regering zou besluiten om bijna alle aanbevelingen van de Franse investering commissaris Louis Gallois te implementeren.