Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 38476 tot 38480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

"Griekenland is een risicovollere belegging dan Libië of Syrië"

De autoriteiten in de Eurozone hebben bij wijze van spreken het onmogelijke gedaan om het vlot drijvend te houden. Ogenschijnlijk lijken die ingrepen geslaagd, maar ze zijn er tot dusver niet in geslaagd om het vertrouwen van de markten terug te winnen.

Sommige van de landen in moeilijkheden worden nog meer geschuwd dan de landen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika die door oorlogen en onveiligheid geconfronteerd worden. Griekenland is nu een risicovollere belegging dan Libië of Syrië, zo leert een poll bij de CFO’s van middelgrote bedrijven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

AEX op winst door Shell

De AEX staat hoger. Dat komt grotendeels door de winst van Shell.

De AEX-index in Amsterdam noteert om 09:15 0,1% hoger op 331,2 punten. De MidKap-index klimt 0,4% tot 523,7 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen stijgen 0,1 procent. Parijs verliest 0,3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

QE Sandy?

Orkaan Sandy heeft behoorlijk wat schade aangericht in noordoostelijke area van de U.S. De stormwinden zijn nog niet gaan liggen, of er is al sprake van meer monetaire verruiming door de Federal Reserve. De rekening van Sandy moet namelijk betaald worden.

De Fed funds target rate staat op zero en de Fed zal dus op een andere dan de klassieke manier moeten werken. Er zijn grof geschetst 2 mogelijkheden: meer obligaties inkopen dan eerst was aangekondigd of de klemtoon van de aankopen elders te leggen.

Een handelaar op de beurs van Wall Street sprak gisterenavond niet toevallig over QE Sandy. Bankenanalist Dick Bove ziet nog een andere trend opduiken: de relatie tussen de Amerikaanse overheden en de banken zullen (noodgedwongen) opnieuw verbeteren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht hoger

De AEX opent naar verwachting donderdag licht hoger, vooral op grond van het positieve slot op de Aziatische markten. De aandacht gaat donderdag uit naar bedrijfsresultaten en banendata uit de VS.

Handelaar Cees Smit van Today's Beheer verwacht een plus van 0,5 punt voor de AEX, nog voordat Shell met zijn kwartaalbericht naar buiten trad. "En dat ligt meer aan Azie dan aan Wall Street waar de beurzen niet sprankelden", aldus Smit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Nikkei eindigt licht hoger

De beurs in Tokio is donderdag licht hoger gesloten. Een verbetering van de industriële activiteit in China bood enige ondersteuning aan de handel. De winst bleef beperkt door forse koersverliezen in de Japanse technologiesector. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 8946,87 punten.

Panasonic duikelde ruim 19 procent na een winstwaarschuwing. Het Japanse elektronicabedrijf verwacht dit boekjaar een verlies te lijden, terwijl eerder werd gerekend op een winst. Het concern kampt met slechte prestaties bij zijn televisie-onderdeel en met de dure yen. TDK en Fujifilm Holdings schroefden de winstverwachtingen ook terug en zakten meer dan 4 procent. De aanbieder van mobiele telefonie Softbank, die zijn Amerikaanse branchegenoot Sprint Nextel wil overnemen, klom 3,6 procent na beter dan verwachte kwartaalresultaten.