Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 38481 tot 38485
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Column Kees de Kort | Parlement VS moet samenwerken

“Het verschil tussen 5 en 7 november is niet groot. Nu wordt het tijd dat de Senaat en het Huis van Afgevaardigden gaan samenwerken.”

Hij is weliswaar 'vroeg zijn mandje in gegaan', maar natuurlijk is Kees de Kort blij met de herverkiezing van Obama. Dat betekent niet dat hij geen kanttekening plaatst.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Brussel verwacht nog minder groei voor EU

De economische groei in de Europese Unie zal volgend jaar nog minder zijn dan eerder verwacht. Brussel gaat inmiddels uit van een vooruitgang van hoogstens 0,4 procent in de hele unie, en van slechts 0,1 procent in de eurozone. De werkloosheid zal ,,onacceptabel'' hoog blijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Rusty Rose: "Vermijd grote banken"

Rusty Rose is de oprichter van Cardinal investment Company. Hij is een legendarische investeerder uit Dallas die succes boekte in publieke bedrijven en private bedrijven. Rusty Rose gaf een presentatie waarin hij aangeeft dat grote banken absoluut te vermijden zijn.

Rose argumenteert dat de grote bank zo groot zijn geworden en dat ze zo ver afgedwaald zijn van wat banken eigenlijk moeten doen, dat ze niet meer weten waar ze allemaal mee bezig zijn. Rose vindt dat banken niet meer gesubsidieerd (lees bevoordeelt door de lage rentevoeten) moeten worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Lente op de beurs is begonnen

We zijn net begonnen aan het beste semester voor aandelen. Onderzoek van Yale Hirsch toont aan dat de markten op te delen zijn in 2 periodes van 6 maanden.

Van 1 mei tot 31 oktober is het minst gunstigste seizoen voor aandelen (Sell in may and go away??). In de periode 1 november tot 30 april eindigen de markten meestal hoger.

Zo was het ook in de vorige gunstige semester. Van november 2011 tot april 2012 deden de markten het uitstekend. De 2e minder gunstige semester liet na de nodige volatiliteit uiteindelijk toch weer een daling zien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

'Duizenden banen op de tocht bij Commerzbank'

Commerzbank, de op een na grootste bank van Duitsland, schrapt de komende jaren 5000 tot 6000 banen. Dat berichtte het Duitse dagblad Die Zeit woensdag op zijn website.